Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dwa ogrody 23:29, 26 maj 2019

Do góry

Dwa ogrody 23:27, 26 maj 2019

Do góry
Anda, dzięki Oczko pewnie za chwilę zzielenieje, ale brałam to pod uwagę, musi potrwać trochę, zanim po posadzeniu roślin wytworzy jako taka równowaga. Ciąg dalszy wiosennego buszu

Dwa ogrody 23:18, 26 maj 2019

Do góry
Hanuś, sadzenie roślin do oczka musiało zaczekać, może jutro coś podziałam; zmartwiłam się tylko, bo robiąc przegląd w starych oczkach zauważyłam, że całkowicie zanikł mi żabiściek, za to rozpanoszyły się żółte irysy.
Notabene jakiś wysiał mi się w różach w nowym ogrodzie

Ula
, porównania tych samych rabat może kiedyś, na emeryturze Roślin faktycznie mam dużo, teraz już trudno wejść; nie pokazałam majowej szerokiej rabatki przed kwitnieniem piwonii i róż, na dziś tak wygląda

Sezon 2017 u Hanusi 23:16, 26 maj 2019

Do góry
Jolu, Izabelko, miło Was gościć. Każda Wasza obecność cieszy mnie bardzo.

Sezon 2017 u Hanusi 23:13, 26 maj 2019

Do góry
Basiu, ja przycinam borówki tuż przed kwitnieniem, ale można i teraz. Teraz widać które gałązki mają mieć owoce. Reszta do skrócenia, Wydadzą nowe przyrosty. Ale moje stare krzaki, wycinam te pędy, które owocowały w ub. roku i widać, że nie będą dalej w dobrej kondycji.

Twoje niedawno sadzone, ja bym jeszcze nie cięła, chyba, że coś się odchyla od całości. Najwcześniej po 4 latach od wysadzenia. Najważniejsza ilość wody, i początkowe wiosenne zasilenie. Konieczna posypka siarką granulowaną. Bo w międzyczasie mogła zmienić się kwasowość.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:13, 26 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)
Kasiu, Magdo, dziękuję, popracowałam a to efekty. Rabata z bukiem jeszcze goła, tam gdzie kastra budowlana będzie mikro oczko wodne w otoczeniu hakonek, irysów niebieskich i nad nim klon palmowy "Bloodgood".

I pytanie, kominek malować na grafitowy czy taki jak garaż, czyli bardzo jasny szary.

Ja tam zawsze jestem za ciemnym grafitem - ale to moje osobiste zboczenie ... zawsze można też argumentować, że brud mniej będziesz widzieć A masz nawiązanie do grafitu w otoczeniu?

U mnie masz świeże fotki jak rośliny wyglądają na takim tle.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:59, 26 maj 2019

Do góry
Z daleka nie widać, ale z bliska inne widoki sie odsłaniaja, popowodziowe

kolejne zaczynają

tu już trawa odrosła

Reszta innym razem, bo jutro będę miała szok jak realia zobaczę.
Ogród na tle lasu malowany 22:55, 26 maj 2019

Do góry
W oddali Hostowa "spódnica" pod magnolią i żurawki przed wejściem, które nadały fajnego koloru przed frontem domu.

I moje zdecydowanie ulubione rośliny a do tego jeszcze ten piękny zapach, ach gdyby tak kwitły całe lato to byłyby idealne

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:54, 26 maj 2019

Do góry

to oczko było bezpieczne

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:51, 26 maj 2019

Do góry
Kasiu, Magdo, dziękuję, popracowałam a to efekty. Rabata z bukiem jeszcze goła, tam gdzie kastra budowlana będzie mikro oczko wodne w otoczeniu hakonek, irysów niebieskich i nad nim klon palmowy "Bloodgood".

I pytanie, kominek malować na grafitowy czy taki jak garaż, czyli bardzo jasny szary.

I nowa mini rabatkami z klonem i ciekami
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:51, 26 maj 2019

Do góry
Te już wczorajsze, choc robione z daleka

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:47, 26 maj 2019

Do góry

w między czasie na siatce nad rowem zakwitły montana rubens i multi blue

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:44, 26 maj 2019

Do góry

Jeszcze nim wylało

Berberys - Berberis 22:40, 26 maj 2019

Do góry
Malwowy ogród 22:40, 26 maj 2019

Do góry
Zrobiłam troszku porządku ze zdjęciami, to Wam pokażę metamorfozę na przestrzeni lat, w jednym, teraz bardzo ważnym miejscu

Było

potem

a na koniec (to zdjęcie z naszej 30 rocznicy ślubu, wisi nasze monidło, dostaliśmy w prezencie na rocznicę)

a nie sorry, jeszcze okno wymienione bo stary dom został wyremontowany

Czubajkowy Ogród 22:37, 26 maj 2019

Do góry
Nie mogłam sobie darować, że sobota upłynęła mi w większości na koszeniu trawy, a zaległości przez te trzy tygodnie narobiło się tyle... Nie patrząc więc na sens wyjazdu, po 17-ej wsiadłam w samochód, by zrobić te swoje 40 km na działkę No i opłaciło się - połowa warzywnika opielona, wczorajsze rozsady podlane, wierzba przycięta, a czekała na to od wiosny, zasychające maliny wycięte, fasolka posiana, zdjęcia pstryknięte ... Nawet herbaty sobie nie zrobiłam, bo żal mi było czasu I tak sobie myślałam, jak dobrze mają ci, którzy posiadają ogród przy domu. Gdyby tak można było codziennie godzinkę - dwie popracować, to człowiek nawet by nie poczuł zmęczenia ... Tylko, czy tak jest w praktyce, czy tylko w marzeniach? Raczej się o tym nie przekonam, bo zamieszkanie na działce w rachubę nie wchodzi

Warzywniczek mały, ale zieleniny na stół dostarcza, więc miło, gdy zrobił się schludniejszy, bo dzisiejszym pieleniu. Na drugiej połowie rośnie facelia na zielony nawóz - miejsce czeka na rozsadę pomidorów, cukinii i dyni. Niestety, w tym roku wszystko mam jakieś opóźnione. Zimno, więc rozsada na balkonie rośnie jak przysłowiowy kawał chleba u gęby.

Zainteresowanym uprzejmie melduję, że wiadoma aksamitka otwiera kwiatki o bardzo ciemnym kolorze, który stopniowo jaśnieje wraz z upływem czasu stając się bardziej rudy, ale jeszcze żaden nie zrobił się pomarańczowy, jak u typowych aksamitek. Odpowiada mi

A ogólny widoczek z dziś, robiony już o zachodzie słońca, wygląda tak:

Śmiem jednak twierdzić, że to nie rododendron o 3-metrowej szerokości jest obecnie gwiazdą ogrodu, lecz kalina ... ale o tym to już opowiem jutro
Moja bajka 22:37, 26 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Reniu takie dopieszczanko lubię chyba najbardziej
Pomidorki w butelkach mają się znakomicie. Kwitną już i sporo urosły
Niestety pomidory w balii nie wypaliły, bo nie zrobiłam dziur w balii (żal mi było dziurawić, bo może mi się kiedyś mini oczko w nich zamarzy, czy coś), a ten maj postanowił być wybitnie deszczowy . Tego nie przewidziałam, bo w ubiegłe lata to raczej susza dawała się we znaki.
Pomidorki z balii wylądowały więc na tarasie

na szczęście Reniu mam Ciebie i bardzo mnie inspirujesz . Przypomniałaś mi o istnieniu rukwii wodnej i to ją wysiałam do balii. Ona takie warunki lubi

a z nadmiarem deszczu zamierzam sobie radzić w ten sposób

Rukiew wodna w tej balii będzie wyglądała zjawiskowo. I dziur w dnie nie potrzeba, wręcz może się rukiew topić w tym błotku
Warzywka rewelacyjnie Ci rosną a stół biały zrobił się bardzo podobny do mojego. Bajka stale zachwyca, buziaki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:36, 26 maj 2019

Do góry

a tuż przed deszczami było wykoszone do czysta

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:34, 26 maj 2019

Do góry
an_tre napisał(a)

to specjalnie dla ciebie len...

floksy kanadyjskie...

...i niezapominajki

Cudo...mój gdzieś się zapodział...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies