Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 22:04, 02 cze 2019

Do góry
Danko, dzięki
Mój ogród jest tak mały, że widoki są całe na jeden rzut okiem.
No i lubię te widoki.
Po południu stałam w oknie i " sadziłam " klony
Wyszło, że kilka egzemplarzy się zmieści, tylko jakie?
Jest tak dużo pięknych odmian, że ciężko wybrać.
Mam o czym myśleć
Dla Ciebie nowa odmiana " zwisów "
Odmiana Duduś

Odmiana Gucio
Ogrodowe skarby 22:04, 02 cze 2019

Do góry
Dzięki dziewczyny. Tak to mój cienisty zakątek szkoda tylko że póki co pełny kleszczy. Muszę się z nimi rozprawić bo już kolejny mi się wbił a są takie malutkie 1-2 mm. Wyrywalam schowalam do słoika i zawioze na badanie czy był zdrowy. Dzisiaj też dotknęła trochę listków i kolejny malusieńki chodzi mi po ręce. Więc domyślam się że jest ich tak sporo chyba że tak im podpasowalam że wybierają tylko mnie?!
Ogród z wilkiem zamkn. 22:03, 02 cze 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ostatnia fotka z rabatą bardzo mi się podoba.Trawy to chyba Twoja miłość?

Gosiu trawy uwielbiam teraz rosną w oczach ….mam tylko obawy ,czy nadal będę je lubić ,jak trzeba będzie je dzielić

a ostatnia fotka to już w końcu skończona rabata-....mam nadzieję ….

co prawda ,jeszcze muszę z niej przesadzić niebieskie iryski ,bo mi kolorystycznie do koncepcji nie pasują ale to dopiero jak przekwitną ,bo teraz mi ich szkoda

tam ma być żółty ,brąz ,pomarańcz i biały tylko

Liliowo i kolorowo:) 22:02, 02 cze 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Danusiu, Ty masz staw ? Nie wiedziałam o tym

NIe, owszem mam oczko wodno a to zdjecie co proponowałam Arboretum w którym byłam dzisiaj A wiesz przypomniałaś mi, że kiedyś mieliśmy staw i to duży bo i działki było dużo więcej ale za komuny zabrali nam pod ogrodki działkowe( Ale bym dzisiaj miała areał i ogród chodz i te prawie 2000m2 już mi cięzko obrobić

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:01, 02 cze 2019

Do góry
Johanko, rondo ma tylko wjazd od wschodu i od zachodu. Okalają je półksiężyce. Można tylko podglądać, co na rondzie piszczy.

Moja bajka 22:00, 02 cze 2019

Do góry
zbliżenie igieł.

może ma tam za ciasno?

jest dla niego nadzieja?
Ogród Małej Mi 2017 21:59, 02 cze 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Woda wśród ryb, anie ryby w wodzie.
Macham do fotki, u mnie katalpa dopiero startuje

Moja też niedawno wystartowała..

I księżniczka.. albo książę..

Ogród Małej Mi 2017 21:58, 02 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale to są coral charm czy coral sunset?
Prześliczne. Uwielbiam takie neonowe kolory.

Coral Sunset, ale jedna była inna, też z korali, mam ich tu chyb 3 czy 4.

Jedne i ten sam kwiat..
29.05

01.06

03.06

Jutr obędzie bladokremowa

Moja bajka 21:57, 02 cze 2019

Do góry
Kochani pytanie do Was: martwi mnie mój świerk Iseli Fastigiate. Z daleka niby wygląda witalnie

jednak szczególnie z boku wygląda co najmniej nieciekawie. Zbrązowiał i sypią się igły

Martwię się czy to nie fytoftoroza
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:57, 02 cze 2019

Do góry
i parę fotek z piątku

w piątek jaśminowiec wyglądał jeszcze tak, a teraz po upalnym weekendzie rozwinął dużo więcej wonnych kwiatków

ogrodzeniowy półcień

dwukolorowa szałwia - największa roślina na mojej bylinowej rabacie, z kwiatostanami ma ponad metr wysokości

w weekend udało nam się też zaolejować i zmontować ławeczki na ogniskową, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć. Mam też dwa domki dla owadów na bylinowej - fotki mam nadzieję zrobię jutro
Ogród Małej Mi 2017 21:54, 02 cze 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aniu jakie ryby, z roku na rok większe. Piwonia Coral cudna, jak się cieszę, że ją zgapiłam od ciebie. Właśnie zobaczyłam pierwszy kwiat u mnie.
Dobrze, że parę dni bez deszczu, bo mokro tak, że buty można pogubić. Teraz przydałoby się parę dni wolnego, żeby ogarnąć, ale nie ma tak dobrze. Wy pewnie też musicie gonić z robotą. Pozdrawiam. )

Dokładnie tak wygląda... nie wiem jak nadgonić ponad miesiąc deszczu czyli postoju w robocie.. i czasowo i finansowo.. ale zacytuję klasyka. sorki taki mamy klimat..

Proszę zgadnąć jaka to piwonia Będzie jeszcze jeden odcień..

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:54, 02 cze 2019

Do góry
anbu napisał(a)

Ja już się pogubiłam w odmianach tych irysów. Ważne, że jednak zakwitną

Bródkowe mają większy kwiat, płatki bródki są zwykle ciut ciemniejsze, liść płaski sztywny.

Syberyjskie przypominają kępowa trawę, kwiat drobniejszy. Najczęściej niebieski w odcieniach, biały lub żółty.

Trudno je pomylić.
Za drzwiami do ogrodu... 21:54, 02 cze 2019

Do góry
Aniu-Anabuko, rojniczków mam już sporo i irysków trochę kolorów się już uzbierało Ale żółtych najwiecej
A złotnica mimo że kępa rozrośnięta- kwiatek jeden.
Liliowo i kolorowo:) 21:54, 02 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Super widoczek na ogród, piękny i zadbany i kolejny ogród z cudnymi rododoendronami

Dziekuje, z kazdej strony inny ale to wlasnie jest piekne Obecnie bardzo kolorowo

Moja bajka 21:53, 02 cze 2019

Do góry
kiedyś na klamotach kupiłam taka płytkę za 2zł. Czekała, czekała i się doczekała . Bardzo lubię przesiadywać w warzywniku, a nie mam tam na czym kubka postawić, więc...

ze starego świecznika i kawałka sklejki taki malutki stoliczek zrobiłam

jeszcze zafugować go muszę

ta duża balia chyba stąd wyleci bo w tym błocku chyba nawet rukiew wodna nie wyrośnie, Chociaż może jeszcze zaczekam i zobaczę...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies