Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:43, 09 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pozdrawiam i macham odgórnie, bo dawno nie byłam, a najbardziej mi się podoba kulkowanie i piórkowanie.

Ale coś mi się zdaje że rabatka z jałowcami żółtymi do przemeblowania ? Jaki masz na niej układ roślin?

Dobrze Ci się wydaje Danusiu - ta rabata to moja zmora, powstała za czasów "przed ogrodowiskiem" Pełno na niej jałowców różnej "maści" o różnym wybarwieniu i sile wzrostu, 6 klonów, które są już spore i ciężko je będzie przesadzic... Do tego irgi (okropne), hakuro, laurowiśnie, miskanty, krzaczorki cisowe... No misz masz! A najgorsze są... rozmiary tej rabaty - ze 40m długości...
Zostawiam sobie ją na następny rok - bo wymaga dokładnego zaplanowania, worka pieniędzy na zmiany nasadzeń i mnóóóóstwa pracy...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:35, 09 cze 2013

Do góry
Bociuś dlatego lubię miskanty - bo dobrze rosną bez specjalnych starań z mojej strony

Julita macham

Irenko dzięki za spotkanie i za fotki ku pamięci Było wspaniale, a Twój ogród zachwyca i bez jaśminów Nawet jeśli uważasz, że one zawiodły, to Ty poszalałaś aż za bardzo z ilością jedzonka Buziam mocno!

Madżenko bycie Twoim osobistym kierowcą to sama przyjemnośc - chętnie bym się zatrudniła w tej roli na stałe Następna okazja - wyjazd do Danusi

Aga_k fajnie było poznac kolejną zafiksowaną ogrodniczkę jak my wszystkie Muszę nadrobic zaległości w Twoim wątku. Mam nadzieję, że teraz - po dobrym wstępie - nie trzeba będzie Was namawiac na odwiedziny Dolnego Śląska

Gabiś - musiałam Cię dzisiaj pokazac M. na fotkach, bo się denerwował, ze mówię - Gabi to, Gabi tamto, a on nie kojarzy twarzy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:17, 09 cze 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Było nieciekawie, ale zagoiło się super i tylko teraz musi paznokieć odrosnąc kawałeczek

Brrr Dobrze, że już się goi A na drugi raz, to nie zrywaj się tak gwałtownie z tarasu - nie służy Ci jak widac Dobrze, że był jakiś plus tego nieprzyjemnego zdarzenia (pampersy)
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:12, 09 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
E tam , a gdzie tam. Ale dumna jestem jednak, bo wyprzedziłam trendy z czernią, bielą i żółtym.

Oj Danuś, a Ty jak zwykle skromna, za skromna!

Madżen dzięki za wczoraj - na tych fotkach Irenki cała TY Nasze spotkania, ich atmosfera nie tylko Tobie poprawiają humor - dziś u mnie całodniowy banan
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:54, 09 cze 2013

Do góry
Nad nami właśnie przechodzi burza Bojam się i nie patrzę w okno...
Fajnie było znów Cię zobaczyc Trasę masz już opanowaną, autko super, towarzystwo jeszcze lepsze, więc teraz... niech się chłopaki uczą samodzielności
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:42, 09 cze 2013

Do góry
Prezenty super ogrodowe!!! Pogoda dopisała, więc pewnie impreza udana Zakątek czosnkowy wymiata! Szalona dwudziecha z Ciebie Podwójnie szalona
Spotkanie Ogrodowiska Szkółka Kapias - czerwiec 2013 21:29, 09 cze 2013

Do góry
Pozdrawiam wszystkie Ślązaczki Te Dolne też się spotkały - w Miłkowie Mam nadzieję, że niedługo uda nam się połączyc siły i zorganizowac wspólne spotkanie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:05, 09 cze 2013

Do góry
A ja zaspałam i ostatnia sierotka lecę podziękowac właścicielom pięęęknego, tajemniczego i pełnego uroczych zakątków ogrodu za cudowne spotkanie Pogoda super, jedzonko - wyśmienite, humory i atmosfera jeszcze lepsze Ogród bujny i tylko jaśminy dopiero zaczynały kwitnąc (a miał byc szał jaśminowy ) Dziękuję Irenko i duuuży buziak!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:46, 08 cze 2013

Do góry

ekipa pod klonem falmingo(?)

Wieloszka sprawdza wielkość liści potffora...

Skubanie rh w kwadrans oskubałyśmy wszystkie rh Irenki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:41, 08 cze 2013

Do góry
Gospodyni wieczoru przy swoim potfforze

Noemi, Syla, Wieloszka

Gabisia, Wieloszka, Syla, Aga K

Aga K
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:38, 08 cze 2013

Do góry

Od lewej: Irenka, Madżenka, Wieloszka, Gabisia, Aga PE, Aga K, Syla, Noemi
Ogród Dominiki 20:50, 08 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Na razie nie ruszam go z ziemi... a może powinnam? Te ciągłe deszcze raczej mu nie pomagają

Zamiast brzóz purpurea planujesz coś też o czerwonych liściach? Ja lubię klony Royal Red i Crimson Sentry i wiśnię Pissardii - bo są bezproblemowe i mają intensywny kolor przez cały sezon. Też miałam w projekcie te brzozy, ale wizualnie od razu mi się nie spodobały.

Dobrze zrobiłaś, że ich nie posadziłaś. Żebym ja była taka mądra..widzisz jakiego masz nosa ogrodniczego Już sama nie wiem co tam wsadzić...Przez chwilę chciałam tam przesadzić perukowca, a w miejsce perukowca dać mą wielką platoniczną miłość skazaną na potępienie i wieczne niespełnienie....Zaraz wstawię fotkę tej mojej miłości
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:14, 08 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ufryzowane kuleczki niektóre do poprawki

WOW!!! Zatkalo mnie i kropka.. To jest cos wspanialego... Wszystko... O ja piorkuje jak cudnie... A ten Twoj Morning Light to utuczony na maksa...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:31, 08 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

O Matko Boska!!! Dobrze, że sobie tego palca nie odcięłaś!!! Ja raz uciachałam tylko paznokiec z kawałkiem opuszka a i tak się strachu najadłam. Skoro wylądowałaś w szpitalu, to musiało byc groźnie

Było nieciekawie, ale zagoiło się super i tylko teraz musi paznokieć odrosnąc kawałeczek
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:28, 08 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No widzisz, czemu tak daleko mieszkasz? Dogadałybyśmy się w kwestii rozmiaru Tydzień temu byłam na weselu.

Buuuuu ja chce koło Was mieszkać.. i już pal licho te kiecki
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:08, 08 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No to teraz dla Ciebie podwójnie buziam

No, porządek musi być,
Buziole.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:27, 08 cze 2013

Do góry
Madzenko, jezeli chodzi o klosowke mozesz ja bardzo pieknie ograniczac albo dajac jakas bariere, albo wycinajac nadmiar nozem lub bez ceregieli zwyczajnie wyrywajac. Zreszta sama wiesz Sadz azalie . Moja teraz wyglada ladnie i zaczynam sie wahac Ale szykuje kwitnienie, wiec jeszcze wszystko mozliwe

Grembosiu, u mnie biale begodnie byly w zeszlym roku Teraz chcialam troche polaczyc kolorystycznie rabaty, bo drzewka hortensjowe to Vanille Fraise - bialo rozowe, do tego biale Limki to sobie pomyslalam, ze rozowe begonie beda gites. A w przyszlym roku posadze rzad bialych i rzad rozowych. Moze Co do umbrelek, takie jest wlasnie ryzyko, jak sie kupuje w necie. Byliny co innego, ale drzewek to osobiscie bym sie bala, wole obejrzec na zywca Ale na pewno Twoje nie sa wcale mniej geste ani krzywe. Pokazesz?

Dzieki Filip, troszke ciachanie bedzie, ale sa tacy, ktorzy maja zdecydowanie wiecej

Aneta, pewnie bedzie trzeba myslec o rozsadzaniu towarzystwa za jakis czas Ja mysle, ze mu sie znudzi zabawa z kosiarka i sie podda

Magda, oj daja, poroslo wszystko niemozliwe

Aniu Monte, slicznie dziekuje

Aneta, ale ktore po prawej Te brazowe to Carex comans, a biala to wlasnie klosowka

Gosiu, dziekuje, masz racje, trawom w kupie ladniej

Aniu Asc, ma nieuzywana wykaszarke, bede mu pokazywac zlosliwie niedorobki kosiarkowe i zadac dzialan korygujacych. Ze zmieknie to jestem pewna, pytanie jak dlugo bedzie sie opieral Klosowki nie kupuj Dziekuje w imieniu kolejarzy

Aga Wieloszka Otoz to!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:41, 07 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Moja bergenia zielona. Tylko co roku stare liście wewnątrz kępy najpierw czerwienieją, potem żółkną a potem zamierają...
Czerwienią sie też jesienią od przymrozków...

Madżen, ja rozumiem co Ty do mnie po polsku napisałaś Co nie zmienia faktu, że moje bergenie dziwne som, a ja nie wiem, czy mam coś z tą dziwnością robic, czy czekac, aż im przejdzie W sumie... to i tak nie mam wyjścia - czekam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:38, 07 cze 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Dementuję!!!

Potwierdzam dementację
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:37, 07 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
A ja 22 czerwca mam wesele i nie mam kiecki żadnej .. muszę kupić.. to jest koszmar z ulicy Wiązów. Grabów albo gorzej..... a rozmiar mam taki, że od nikogo niczego nie pożyczę Kupować kieckę na 1 wieczór, a za to jakie kulki by były

No widzisz, czemu tak daleko mieszkasz? Dogadałybyśmy się w kwestii rozmiaru Tydzień temu byłam na weselu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies