Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

AgnieszkaW 22:08, 09 cze 2013

Obejrzałam Marzenko pismo obrazkowe, nawet poczytałam. Jest cudnie. Twój ogród zachwyca, kompozycje doniczkowe również, karmnik obejrzałam - dziękuję. Buziaki posyłam
Wieloszka 22:12, 09 cze 2013

Gardenarium napisał(a)
E tam , a gdzie tam. Ale dumna jestem jednak, bo wyprzedziłam trendy z czernią, bielą i żółtym.

Oj Danuś, a Ty jak zwykle skromna, za skromna!

Madżen dzięki za wczoraj - na tych fotkach Irenki cała TY Nasze spotkania, ich atmosfera nie tylko Tobie poprawiają humor - dziś u mnie całodniowy banan
marzena 22:15, 09 cze 2013

piękne obrazki ogrodowe ( no, jak zwykle ! )
no i fajne obrazki z Waszego spotkania tez poogladałam
ocia79 22:22, 09 cze 2013

Marzenko tak lubię Twój ogród, że dla mnie możesz dzynia dzynia wstawiac fotki
alinak 22:23, 09 cze 2013

Marzena ale mnie zaskoczyłaś tą fota na leżaku ...jednak to nie u ciebie w ogrodzie ..to rozumiem. ogród bosssski . zazdroszczę że horti ogrodowa u ciebie kwitnie . u mnie niestety za 10 lat tylko 2 razy się jej zdarzyło
ana_art 22:27, 09 cze 2013

hmmm z tą lupą do carexów to wać panna przesadza widać! widać! Wszysko u Ciebie takie obfie jak ta Twoja ulubiona rabata. Moje celeration w odrobinę większym stadium rozkwitu, za to czosnki które masz w lawendzie u mnie w mniejszym rozkwicie
Magda70 22:49, 09 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Karmink dla AgnieszkiW
Większego zbliżenia na jego kwiatki nie bedzie..... bo chwasty wszędzie....

piękny...ciekawe kiedy mój się tak rozrośnie...
Madzenka 23:17, 09 cze 2013

JulkAd napisał(a)
No to przepis na kożuch zimowy vel cebulkowy mam i też opatulać będę....z buksikami czekam....u mnie po burzy...a wcześniej dokarmiłam róże...podlane są na dwutygodniowy zapas....jak wielbłądy wręcz

U mnie w tym roku nawadnianie automatyczne zakręcone... bo się czujnik deszczu popsuł. I się lało w deszcze....

Konstancja30 napisał(a)
kompozycje jednorocznych urocze ... i w kolorze i w samych roślinkach ... a już ta czarna dama ... Madżenka pokazuj proszę w miarę ich rozrastania ... bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wybuja ...

i pytanie mam ... jak mieszasz w donicach jednorocznych to czym nawozisz ? ...

i czy korzystasz z tych kulek nawozu co to się miesza z ziemią ... ? ... doktoryzowałam się dziś przed półką z nawozami ... małż nie zniósł i choćby go mieli za to zaaresztować opadł z sił na kanapach z technoratanu ... a ja błąkałam się pomiędzy florowitem a azofoską ... obiło mi się o oczy na forum i otumaniona bogactwem wyboru nie wiedziałam co zapakować ...

w końcu wzięłam magiczną siłę ... do balkonowych ... do hortensji ... i kulki ...

i zastanawiam się czy magiczna do pelasiek burza kwiatów może być używana do miksików w donicach ? ... to ogrodniczkowanie to trudna sprawa

Iza na mój misz - masz doniczkowy najlepszy nawóz do surfinii - w tym roku kupiłam agrecol do surfinii. Mam też florovit do kwitnących i magiczną siłę do balkonowych... Naprzemiennie będę podlewać....Chyba w tym roku 1 raz nawoziłam... Bo wciąż mają mokro... Dawniej kupowłam planton do surfini.
Nie kupuję kulek do ziemi... Jakoś nie widzialam efektów... A po nawozie stosowanym nawe co drugi dzień (szczegolnie latem gdy już się mocno rozrosną i niemal nie ma ziemi w donicy tylko same korzenie) widać efekty. Ale podstawa to i tak słońce...

Jak nie wiesz co kupic do ogrodu to azofoske lub florovit w proszku. Interwencyjnie florovit płynny doraźnie na to co marnie rośnie...
Burza MS może być ale przeplatana nawozem do surfini (jeśli są w doniczkach)

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Ogrodniczkowanie - piękne!
Iza, mam to samo z tymi nawozami. Przed półką z płatkami śniadaniowymi nie stoję tak długo jak przed półką z nawozami. A płatki to dla mnie priorytet! W końcu od śniadania zaczyna się każdy wspaniały dzień i źle dobrane płatki....rozumiesz? Katastrofa!

Płatki- hm ... Po 5 minutach byłabym głodna...

Gabrysia_ napisał(a)
Zobaczyłam...nic nie piszę bo wiadomo,że super

Macham
AgnieszkaW napisał(a)
Obejrzałam Marzenko pismo obrazkowe, nawet poczytałam. Jest cudnie. Twój ogród zachwyca, kompozycje doniczkowe również, karmnik obejrzałam - dziękuję. Buziaki posyłam

Mam nadzieję, że u Ciebie już nie pada....
Wieloszka napisał(a)

Oj Danuś, a Ty jak zwykle skromna, za skromna!

Madżen dzięki za wczoraj - na tych fotkach Irenki cała TY Nasze spotkania, ich atmosfera nie tylko Tobie poprawiają humor - dziś u mnie całodniowy banan

No to bananowo mialysmy
marzena napisał(a)
piękne obrazki ogrodowe ( no, jak zwykle ! )
no i fajne obrazki z Waszego spotkania tez poogladałam

Marzenko musze sprawdzić jak Twoje kółka bukszpanowe się rozwijają

ocia79 napisał(a)
Marzenko tak lubię Twój ogród, że dla mnie możesz dzynia dzynia wstawiac fotki

Dzisiaj stwierdziłam, ze codziennie takie same fotki wstawiam... Dzisiaj to mogłam rwący potok wstawić... Przynajmniej mi podjazd po drewnie wymyło...

alinak napisał(a)
Marzena ale mnie zaskoczyłaś tą fota na leżaku ...jednak to nie u ciebie w ogrodzie ..to rozumiem. ogród bosssski . zazdroszczę że horti ogrodowa u ciebie kwitnie . u mnie niestety za 10 lat tylko 2 razy się jej zdarzyło

Alinka ten rok będize obfitował w leżakowanie priorytety przecież mam

Moja ogrodowa była bardzo mocno okryta w tym roku, nie miala wyjścia...

ana_art napisał(a)
hmmm z tą lupą do carexów to wać panna przesadza widać! widać! Wszysko u Ciebie takie obfie jak ta Twoja ulubiona rabata. Moje celeration w odrobinę większym stadium rozkwitu, za to czosnki które masz w lawendzie u mnie w mniejszym rozkwicie

Widać
U nas mniej słońca i róże nie mogą się zdecydować.... Ale obfitość pąków mnie zachwyca

Magda70 napisał(a)

piękny...ciekawe kiedy mój się tak rozrośnie...

Madzia w pół roku taki będzie....
monteverde 01:02, 10 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Buksików jeszcze nie strzyżemy. W donicach miałam holenderskie podpędzone, miały już ciemne przyrosty, kwalifikowały sie do fryzjera
Ogrodowym horti nie odpuszczę!!! Będe je ubierać na cebulkę każdej zimy, zobaczymy czy ta zima będzie równie łaskawa

wiesz Marzenko z tym okrywanie to jest śmiesznie, w tamtym roku okryłam ogrodowe z tyłu, zostawiając nie okryte z przodu,które kwitły tylko dołem, a okryte z tyłu bardzo ładnie cale krzaki a w tym roku te z przodu były nie okryte i mają więcej pączków niż te okryte na ogrodzie oprócz Blue Bird, ta w tym roku da popis kwitnienia a ja tylko podlewałam, bo nadal nie padało u mnie, a kiedy strzyżesz te baksy w ziemi co Ci rosną?
Ewa 06:23, 10 cze 2013

Gardenarium napisał(a)
E tam , a gdzie tam. Ale dumna jestem jednak, bo wyprzedziłam trendy z czernią, bielą i żółtym.

Danusia ma niezwykły dar poczucia piękna