Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 22:17, 09 cze 2013

kwiatholandii napisał(a)

Było nieciekawie, ale zagoiło się super i tylko teraz musi paznokieć odrosnąc kawałeczek

Brrr Dobrze, że już się goi A na drugi raz, to nie zrywaj się tak gwałtownie z tarasu - nie służy Ci jak widac Dobrze, że był jakiś plus tego nieprzyjemnego zdarzenia (pampersy)
Wieloszka 22:35, 09 cze 2013

Bociuś dlatego lubię miskanty - bo dobrze rosną bez specjalnych starań z mojej strony

Julita macham

Irenko dzięki za spotkanie i za fotki ku pamięci Było wspaniale, a Twój ogród zachwyca i bez jaśminów Nawet jeśli uważasz, że one zawiodły, to Ty poszalałaś aż za bardzo z ilością jedzonka Buziam mocno!

Madżenko bycie Twoim osobistym kierowcą to sama przyjemnośc - chętnie bym się zatrudniła w tej roli na stałe Następna okazja - wyjazd do Danusi

Aga_k fajnie było poznac kolejną zafiksowaną ogrodniczkę jak my wszystkie Muszę nadrobic zaległości w Twoim wątku. Mam nadzieję, że teraz - po dobrym wstępie - nie trzeba będzie Was namawiac na odwiedziny Dolnego Śląska

Gabiś - musiałam Cię dzisiaj pokazac M. na fotkach, bo się denerwował, ze mówię - Gabi to, Gabi tamto, a on nie kojarzy twarzy
Wieloszka 22:43, 09 cze 2013

Gardenarium napisał(a)
Pozdrawiam i macham odgórnie, bo dawno nie byłam, a najbardziej mi się podoba kulkowanie i piórkowanie.

Ale coś mi się zdaje że rabatka z jałowcami żółtymi do przemeblowania ? Jaki masz na niej układ roślin?

Dobrze Ci się wydaje Danusiu - ta rabata to moja zmora, powstała za czasów "przed ogrodowiskiem" Pełno na niej jałowców różnej "maści" o różnym wybarwieniu i sile wzrostu, 6 klonów, które są już spore i ciężko je będzie przesadzic... Do tego irgi (okropne), hakuro, laurowiśnie, miskanty, krzaczorki cisowe... No misz masz! A najgorsze są... rozmiary tej rabaty - ze 40m długości...
Zostawiam sobie ją na następny rok - bo wymaga dokładnego zaplanowania, worka pieniędzy na zmiany nasadzeń i mnóóóóstwa pracy...
Madzenka 23:20, 09 cze 2013

Aga z pół grodowiska będzie obdzielone jałowcami.... Wszyscy będą robić bonzaje
Ewa 06:37, 10 cze 2013

irena_milek napisał(a)
Obejrzałam ostatnie fotki, pięknie
dzięki za spotkanie, było super
tylko jaśminy zawiodły, kwitnienie opóźnione....

Ale Cudne Ogrodniczki
Borbetka 06:53, 10 cze 2013

Aga, sama te kulki powycinałaś? Masz więcej ode mnie? No .... nie mogę. Jak sama - to ukłony ode mnie po pas .
Wieloszka 08:31, 10 cze 2013

Ewa macham deszczowo-poniedziałkowo W sumie, to nie wiem, z czego ja się tak cieszę, z machania tylko...

Borbetko no niestety sama tnę (M. tylko duże drzewka) a po cięciu - to nawet się wyprostować nie mogę, więc non stop chodzę taka kłaniająca się w pas
Milka 10:03, 10 cze 2013

Ale miałyśmy fuksa z pogodą w sobotę niedziela u mnie byłą bardzo burzowa
macham, w końcu i tak nie jest źle
Wieloszka 10:17, 10 cze 2013

irena_milek napisał(a)
Ale miałyśmy fuksa z pogodą w sobotę niedziela u mnie byłą bardzo burzowa
macham, w końcu i tak nie jest źle

O tak pogoda nam się udała! Tylko stopy mam całe w bąblach - komary dały popalić U mnie prawie cała niedziela była bardzo upalna, dopiero wieczorem przeszła gwałtowna burza, bałam się, że wicher połamie te wiotkie brzózki, ale stoją całe. Za to Pissardii wyglądają, jakby piorun w nie strzelił - takie poczochrane
Sabinka 10:21, 10 cze 2013

bardzo ladne widoczki Agus! masz piekny ogrod i tak wymuskany ze hoho