Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Lipny ogród czy ogród z lipą 11:17, 28 lut 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Myślę, że te cisy sobie tam poradzą, bo choć to wystawa północna to ogólnie ja Twoja działkę odebrałam jako bardzo słoneczną, gdy ją widziałam na żywo.
A ten rododendron przed oknem nadal w planach? Myślalas o jakiejś konkretnej odmianie, kolorze kwiatów, max wymiarach? Może któryś z grupy królewskich by Ci podpasował?

Hej Zapracowania Kobieto. Póki co to moja działka jest patelnią oprócz tej jednej ściany. Tam jeszcze jest słońce wczesnoporanne oraz późnym popołudniem.

Rododendrony takie małe tam rosną- te same co u Ciebie - CW. Tylko ciekawe czy jeszcze żyją przy tych mrozach jakie teraz mamy. brrrr....

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:40, 28 lut 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ile się tu dzieje...
Będę kibicować I podglądać jak postępują zmiany - niestety na pomaganie w projektowaniu i regularne śledzenie czasu brak

Edytko dzieje się wiem, że czasami czasowo nadążyć nie idzie, za dużo spraw na głowie, ale zawsze zapraszam
Tu ma być ogród :) 08:44, 28 lut 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Skusiłam się dziś spontanicznie na takie cebulki

Potem w domu doczytałam, że na jesieni powinno się je wykopać, bo ostrych zim nie zniosą.

Też miałam, nie wykopałam na zimę i nie przetrwały...
Typografia ogrodu 23:28, 27 lut 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na próbę muszę Cię zatem popytać o koszty, przynajmniej sobie rozeznanie zrobię
napisze na priv
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:01, 27 lut 2018

Do góry
To Ginnale podświetlone? Nie poznaje, ale fajnie to wygląda.

Którego siejesz pomidorki, jakieś nowości czy sprawdzone odmiany?

Ja planuje w przyszłym tygodniu, w zeszłym roku siałam 08.03 I było ok, więc teraz też będę chciała w okolicach tej daty.
Tu ma być ogród :) 22:47, 27 lut 2018

Do góry
malkul napisał(a)
serio? Jesienią zeszłą chciałam zakupić ale jakoś mi się zapomniało. Ale z tego co wtedy czytałam o nich to pamiętam że nie trzeba.

Leć do L, spory wybór, ja dziś byłam, ale miałam mało czasu I muszę jeszcze podjechać I pogrzebać w pudlach
Lipny ogród czy ogród z lipą 22:43, 27 lut 2018

Do góry
Myślę, że te cisy sobie tam poradzą, bo choć to wystawa północna to ogólnie ja Twoja działkę odebrałam jako bardzo słoneczną, gdy ją widziałam na żywo.
A ten rododendron przed oknem nadal w planach? Myślalas o jakiejś konkretnej odmianie, kolorze kwiatów, max wymiarach? Może któryś z grupy królewskich by Ci podpasował?

Tu ma być ogród :) 22:16, 27 lut 2018

Do góry
Efffa napisał(a)
serio, niedaleko Twojej uliczki

To kiepsko ze mną jak znajomych twarzy nie zauważam na ulicy, która praktycznie jest pusta muszę się zatem lepiej dziś wyspać, może to mi pomoże
Tu ma być ogród :) 22:11, 27 lut 2018

Do góry
Efffa napisał(a)
Mijałam Cię dziś autem

Serio? No to nie odnotowałam wtorki mam szalone, działam jak w transie żeby wszystko ogarnąć
Tu ma być ogród :) 21:58, 27 lut 2018

Do góry
Ewik napisał(a)

Niestety trzeba

To wyjaśnia dlaczego nie są popularne w ogródkach.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:54, 27 lut 2018

Do góry
Fajny pomysł na nasadzenia przy pergoli, bedzie kolorowo i pachnąco
A I super fotki ogrodniczki przy pracy i małego ogrodnika z wężem
Tu ma być ogród :) 21:51, 27 lut 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ja ostatnio z kolei kupiłam mieczyki bizantyjskie w L, bo u mojej Mamy się zachwycam. Tym bardziej, że ich chyba nie trzeba wykopywac na zimę

Edit. Pomyłka! Kupiłam abisyńskie, a te nie zimują. Ech.. ale i tak są piękne

Musiałam sprawdzić w Internecie, bo ani jednych ani drugich nie kojarzyłam A piękne są- szkoda, że nie zimują
Ogród z wilkiem zamkn. 21:34, 27 lut 2018

Do góry
Zanosi się na rozległe zmiany w ogrodzie, czyli nudy nie będzie - trzymam kciuki za realizację planów!
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:32, 27 lut 2018

Do góry
Ile się tu dzieje...
Będę kibicować I podglądać jak postępują zmiany - niestety na pomaganie w projektowaniu i regularne śledzenie czasu brak
Na zielonej... trawce :) 21:27, 27 lut 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

I co Edytko wymyśliłaś? mam dość mało czasu na O. ale poczytuje czasem i Twój wątek też np. jak w korku stoję lub kierowcę mam nie lubię z tel pisać bo on zawsze wie lepiej niż ja co chcę napisać, czym mnie strasznie denerwuje

Ja też nie lubię odpisywać z telefonu z tych samych powodów

Asia mi podsunela pomysł na ławeczkę przed brzozami I trakt do niej od tarasu - stan na dziś: pomysł zaakceptowany, czekamy na wiosnę i będziemy powolutku coś dlubać
Tu ma być ogród :) 21:19, 27 lut 2018

Do góry
Skusiłam się dziś spontanicznie na takie cebulki

Potem w domu doczytałam, że na jesieni powinno się je wykopać, bo ostrych zim nie zniosą.
Typografia ogrodu 20:57, 27 lut 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
znależlismy tylko firme która laserem wycieła nam otwory. reszte sami. a jeszcze "szkiełka" bedziemy ciąć chyba w jednej firmie. jestem na etapie malowania ale nie spiesze się, bo ziemia i tak skamieniała. musimy jeszcze zaplanowac dokładne umiejscowienie żarówki ale ogólnie juz mamy jakiś plan. pogody tylko trzeba no i trochę pracy

Na próbę muszę Cię zatem popytać o koszty, przynajmniej sobie rozeznanie zrobię
Ogród Marty 20:33, 27 lut 2018

Do góry
Fajnie, że wstawiłaś trochę zeszłorocznych fotek, bo nie rozpieszczalaś nas nimi za bardzo, a bardzo ogród wypiękniał.
Będziesz w tym roku bywać tu częściej?
Typografia ogrodu 20:32, 27 lut 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asia, super lampy beda - aż pokazałam eMowi bo on też planował, że sam zrobi - ale znając życie to się nigdy nie wydarzy
Napisz co Wy robiliście przy nich, a co jakiś fachowiec?
znależlismy tylko firme która laserem wycieła nam otwory. reszte sami. a jeszcze "szkiełka" bedziemy ciąć chyba w jednej firmie. jestem na etapie malowania ale nie spiesze się, bo ziemia i tak skamieniała. musimy jeszcze zaplanowac dokładne umiejscowienie żarówki ale ogólnie juz mamy jakiś plan. pogody tylko trzeba no i trochę pracy
Tu ma być ogród :) 20:29, 27 lut 2018

Do góry
Marta napisał(a)
Cześć Edytko. Śliczne pokazałaś zimowe widoki zarówno z ogrodu jak i z wyjazdu. Widzę, że pozmieniałaś co nieco i dalsze zmiany się szykują Obyś znalazła czas na ich realizację. Pozdrawiam gorąco

Czas się chyba będzie musiał jakoś cudownie rozciągnąć, a druga opcja to zlecić komuś zaplanowane prace bo inaczej pozostaną w fazie planów, a tego bym nie chciala.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies