Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

makadamia 11:21, 27 lut 2018

Żeby nie ta brzoza, to byś miała patelnię
Agania 12:26, 27 lut 2018

Rozczytałam się
Asia i jej pomysł bardziej do mnie przemawia, ale jeśli za drewutnią po prawej ma być drugi okrąg to jestem za Ewą i pozostaje tylko problem wykształtowania rabaty wis-a-wis domku.

Magnolie z reguły określane są mianem krzewów lub drzewek wielopniowych, u mnie sporo magnolii...możesz porównać.

Moje typy to Genie, Nigra, Jolante, Galaxy duża, ale jest kolumnowa

Tutaj masz krótki przegląd, ale opisy słabe:
https://zojalitwin.wordpress.com/2010/10/20/magnolia-odmiany/
Magleska 16:25, 27 lut 2018

fajna burza mózgow ......oglądam ,ale nic mądrego mi do głowy nie przychodzi ....zresztą masz tu fajnych fachowców do doradzania

będzie się działo jak w końcu wiosna przyjdzie

macham -padnięta po ciężkim dniu w pracy
Monia81 21:05, 27 lut 2018

makadamia napisał(a)
Żeby nie ta brzoza, to byś miała patelnię

Dokładnie, więc się cieszę, że jednak została
Monia81 21:06, 27 lut 2018

Agania napisał(a)
Rozczytałam się
Asia i jej pomysł bardziej do mnie przemawia, ale jeśli za drewutnią po prawej ma być drugi okrąg to jestem za Ewą i pozostaje tylko problem wykształtowania rabaty wis-a-wis domku.

Magnolie z reguły określane są mianem krzewów lub drzewek wielopniowych, u mnie sporo magnolii...możesz porównać.

Moje typy to Genie, Nigra, Jolante, Galaxy duża, ale jest kolumnowa

Tutaj masz krótki przegląd, ale opisy słabe:
https://zojalitwin.wordpress.com/2010/10/20/magnolia-odmiany/

Agatko dziękuję za typy magnoli nad kształtami rabaty na pewno będzie jeszcze rozmowa
Monia81 21:07, 27 lut 2018

Magleska napisał(a)
fajna burza mózgow ......oglądam ,ale nic mądrego mi do głowy nie przychodzi ....zresztą masz tu fajnych fachowców do doradzania

będzie się działo jak w końcu wiosna przyjdzie

macham -padnięta po ciężkim dniu w pracy

oj Madziu będzie się działo i u Ciebie i u mnie odpoczywaj
Monia81 21:12, 27 lut 2018

No dobra wrzucam plan, mierzenie mi szło jak krew z nosa, bo sama byłam, i tyłek mi zmarzł, ale cóż, zależało mi sprawdzić ten przesmyk między łezką a oczkiem, w najwęższym miejscu jest 1,50 i tyle najmniej musi być najbliższy kształt rabat to kształt który namalowła mi Asi i tak chyba będzie, szlauf muszę rozwinąć

lindsay80 21:32, 27 lut 2018

Ile się tu dzieje...
Będę kibicować I podglądać jak postępują zmiany - niestety na pomaganie w projektowaniu i regularne śledzenie czasu brak
Monia81 09:40, 28 lut 2018

lindsay80 napisał(a)
Ile się tu dzieje...
Będę kibicować I podglądać jak postępują zmiany - niestety na pomaganie w projektowaniu i regularne śledzenie czasu brak

Edytko dzieje się wiem, że czasami czasowo nadążyć nie idzie, za dużo spraw na głowie, ale zawsze zapraszam
Magleska 19:12, 28 lut 2018

Monia81 napisał(a)
No dobra wrzucam plan, mierzenie mi szło jak krew z nosa, bo sama byłam, i tyłek mi zmarzł, ale cóż, zależało mi sprawdzić ten przesmyk między łezką a oczkiem, w najwęższym miejscu jest 1,50 i tyle najmniej musi być najbliższy kształt rabat to kształt który namalowła mi Asi i tak chyba będzie, szlauf muszę rozwinąć

tak sobie myślę nad Twoim planem (jakbym się znała hihi )......o tej rabacie - po prawej stronie co jest na prosto .....nie chcesz z niej takiej fali zrobić jak po drugiej stronie ? ....
co prawda pisałaś ,że musi być przejazd na 1,50 ....ale tak mi się nasunęło ,że wszędzie fale ,a tu na prosto ....