Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Rejzi 17:11, 27 lut 2018

Ile bym dala za takie widoki Nie zaslaniaj sobie tego raju.
Magleska 17:12, 27 lut 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Moim zdaniem nie powinnaś tutaj nic ruszać wszystko jest dobrze posadzone piękny widok. Nie wiem co to za iglaki z przodu rosną to serby o których piszesz czy jakieś inne.
Magda tak wszystko dobrze zrobiłaś obok domu i pytasz o radę trzymaj się swojej intuicji. Jak ci zalezy na brzozach wsadź je gdzieś w kąt.
To jest południowa część ogrodu iglaki zawsze możesz podcinać nie musza rosnąć wysoko i będziesz miała piękny widok.

Martwisz się o widok a na środku masz posadzonego buka o ile się nie mylę jak wyrośnie to też trochę zasłoni chyba że będziesz go formować.

dziękuję za tyle miłych słów
wszystkie zmiany będą raczej kosmetyczne ,żeby było bardziej spójnie -bo narazie każda rabata inna troszkę roszad tylko będzie ,takich pod względem wygody i warunków w ogrodzie np.brzozy lubią pić ,a w prawym dolnym rogu po ulewach stoi woda .....no i drzewek za dużo za dużych tam ,gdzie być nie powinno .....czyli serby i buki na wprost trzeba zmienić .....

ale dziś padam na pysk po ciężkim dniu w pracy i nie mam siły myśleć .....latam sobie po wątkach tylko
Magleska 17:13, 27 lut 2018

Rejzi napisał(a)
Ile bym dala za takie widoki Nie zaslaniaj sobie tego raju.

dziękuję ......myślę o zmianie ,żeby nie zasłaniać
lindsay80 21:34, 27 lut 2018

Zanosi się na rozległe zmiany w ogrodzie, czyli nudy nie będzie - trzymam kciuki za realizację planów!
eVka 10:46, 28 lut 2018

Wilczyca u Ciebie środek sezonu, tak gwarno. Już chyba nie nadrobię zaległości, obiecuję czytac do poduszki
Macham
mrokasia 10:56, 28 lut 2018

Magleska napisał(a)

te choiny tam są tylko zadołowane w doniczkach -pójdą na działkę syna obok ,po drugiej stronie płotu na żywopłot

Twój syn ma działkę???
Nie wyglądasz, hi hi hi
Rejzi 13:07, 28 lut 2018

Też się zdziwiłam
DorKa 18:16, 28 lut 2018

Ale się dzieję Mam nadzieję,że już mniej więcej pochytane masz co i jak.
Zbiór drzew imponujący większość z nich chciałabym u siebie Póki co postanowiłam robić po jedej rabacie więc zakup drzew też będzie rozłożony w czasie.
A co do widoku to mam mieszane uczucia... z jednej strony widok piękny i wiele bym dała za taki ale z drugiej ja wolę ogród w zielonych ramach. Taki wydaje mi się bardziej przytulny , intymny. Ale to moje zdanie Tak czy siak będzie pięknie
Buziaki
Magleska 20:52, 28 lut 2018

lindsay80 napisał(a)
Zanosi się na rozległe zmiany w ogrodzie, czyli nudy nie będzie - trzymam kciuki za realizację planów!

kciuki bardzo potrzebne ......a nuda ....hmm....nie wiem co to takiego zawsze sobie coś znajdę do roboty
Magleska 20:53, 28 lut 2018

effka napisał(a)
Wilczyca u Ciebie środek sezonu, tak gwarno. Już chyba nie nadrobię zaległości, obiecuję czytac do poduszki
Macham

fajnie ,że jesteś pobudka .....wiosna się zbliża ....a dziś -14