Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Obserwowanie wątków 18:53, 13 maj 2016

Do góry
Może ten przycisk tak się nie nazywa, ale jeśli naciśniesz plusik w powiadomieniach, prowadzi on do ostatnich, nie widzianych postów. Ja tak mam przynajmniej, musisz więc zaznaczyć do obserwowanych te wątki, które Cię interesują szczególnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:51, 13 maj 2016

Do góry
Kasiu, tworzę Ogrodowisko od 6 lat Tyle się napracowałam, efekty widoczne są po ogrodach nie tylko na Ogrodowisku, ludzie niezalogowani też korzystają
Napisałam 500 artykułów) Ciągle rozwijane są oczywiście przy wielkim zaangażowaniu wielu doświadczonych Ogrodowiczan -wątki tematyczne, za co dziękuję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:38, 13 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję mili moi Cudownie budzić się gdy pogoda za oknem wspaniała Szybki obchód po ogrodzie, podlanie co trzeba (w donicach) i do roboty

Danusiu, podziwiam, że tak wcześnie wstajesz. Rozumiem, że skoro siadłaś do komputera, to już po obchodzie. Pięknie to wszystko wygląda i kiedy wszystko gra, przyjemnie jest choć popodlewać Rano rzeczywiście było pięknie ale teraz właśnie u nas pada chyba nici z roboty. Pozdrawiam
Grys kamienny na rabacie, klombie 10:33, 13 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ależ nie, dobry odkurzacz załatwia sprawę, ja mam już dwa i po przejściu wygląda jak nowo nasypane.
Siatka p. kretom pod kamienie i po sprawie.

siatka przeciw kretom, to jest myśl! Kupiłam odkurzacz w Lidlu z rozdrabniaczem i jestem pod wrażeniem! trochę podciąga kamienie, ale jak wyłączę zasilanie wypadają czyściutkie. Do rozdrabniacza nie daje rady podciągnąć . Już prawie wszystko przerzuciłam, została mi jeszcze 1 rabata, ale i tak mnie kusi, żeby zostawić tylko 1 rabatkę z kamieniami
Trawnik, ogród, a pies i kot 08:00, 13 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
pies (chyba suka) bo pies obsikuje krzewy raczej???

no właśnie pies, zresztą - krzewy też obsikuje...

Gardenarium napisał(a)

Nawozu nie wybiera się pod kątem psa, a pod kątem trawnika.

naturalnie, ale myślałem, że skład nawozu może mieć jakiś wpływ na problem z psem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:56, 13 maj 2016

Do góry
Dziękuję mili moi Cudownie budzić się gdy pogoda za oknem wspaniała Szybki obchód po ogrodzie, podlanie co trzeba (w donicach) i do roboty
Chwasty w trawniku 21:43, 12 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bez obaw to nigdy nie możesz stosować, to chemia a nie mleko

Nie wolno stosować na tak młode trawniki, bo zniszczy młodziutkie siewki, większość chwastów jednorocznych zginie po pierwszym koszeniu, więc o co biega tobie? Żeby udowodnić wyższość pryskania nad niepryskaniem? Że jesteś taki chytry i przechytrzysz chwasty? W ogrodnictwie jak w życiu, nie da się iść na skróty. Skoro się nie przygotowało odpowiednio pod trawnik, to teraz trzeba ponieść tego konsekwencje. A jak się nie chce robić, to spal trawnik i po kłopocie. I lej to swoje turbo

Sęk w tym, że się dobrze przygotowało. Jesienią oprysk rounupem, powtórzony wczesną wiosną. Później glebogryzarką ogrodnik wszystko potraktował. Równanie, sianie wałowanie i.... no i cholera w tym miejscu gdzie był warzywniak jest strasznie dużo chwastów dokładnie takich jakie wyrywało się przy plewieniu truskawek które tam były. MASAKRA! gdzieś to cholerstwo zimowało i zostało uwolnione
Chwasty w trawniku 21:33, 12 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie wolno stosować na tak młode trawniki, bo zniszczy młodziutkie siewki, większość chwastów jednorocznych zginie po pierwszym koszeniu, więc o co biega tobie? Żeby udowodnić wyższość pryskania nad niepryskaniem? Że jesteś taki chytry i przechytrzysz chwasty? W ogrodnictwie jak w życiu, nie da się iść na skróty. Skoro się nie przygotowało odpowiednio pod trawnik, to teraz trzeba ponieść tego konsekwencje. A jak się nie chce robić, to spal trawnik i po kłopocie. I lej to swoje turbo

Święte słowa Pani Danusiu! Niestety przekonałem się o tym na własnym trawniku. "Przypaliłem" go herbicydem selektywnym (Starane), kiedy nie miał nawet pół roku. Mam nauczkę do końca życia. Co do środka Chwastox trio mogę powiedzieć tyle: "użyłem go jeden raz i nie polecam". Fakt, jest to silny środek i ma szerokie spektrum działania, ale po zastosowaniu przez około tydzień po wykonaniu zabiegu w ogrodzie utrzymywał się bardzo nieprzyjemny i silny zapach chemiczny (najgorzej było chyba przez dwa, może trzy pierwsze dni po oprysku). Pozdrawiam Wszystkich i życzę Wszystkim pięknych trawników! P.S. Pamiętam jak kiedyś na kolanach, ręcznie wyplewiłem moje skromne 300 metrów kwadratowych trawnika.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:00, 12 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Och! Ta nowa biżuteria - ach!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:29, 12 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu piekne widoki,podziwiam
Chwasty w trawniku 19:17, 12 maj 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:13, 12 maj 2016

Do góry
Też macham
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:31, 12 maj 2016

Do góry
W ogrodzie nadal konsekwentnie, biało i czarno, ewentualnie burgundowo.
A w donicach na potrzeby artykułu - kolorowo. Kolor jest czasem potrzebny do szczęścia.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:30, 12 maj 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:28, 12 maj 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:28, 12 maj 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:26, 12 maj 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:25, 12 maj 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:23, 12 maj 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:22, 12 maj 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies