Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Lawendowy zawrót głowy 20:01, 21 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A trawa z polecenia?
Ekobordy na jaką wysokość?

Ja mam wszystko w ogrodzie z polecenia ostatnie slowo u mnie miała jazzy tylko ja ja pierwsza w ziemie wsadziłam a ona teraz czeka i patrzy hihihi czy decyzja dobra

Ekobordy 5 cm
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 17:48, 21 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Śliczny masz ogród i piękne zdjęcia robisz

Dziękuję i dziękuję!
Typografia ogrodu 15:53, 21 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ślicznie jest u Ciebie
Wszystko przemyślane, zrobione ze smakiem, widoczna konsekwencja

Uwielbiam tę kompozycję

Czy mogłabyś powiedzieć co towarzyszy buksikom? I co ile są posadzone? ... i jaka jest szerokość donicy?

Bardzo dziekuje za tak miłe slowa. to daje mega motywację

Donica ma 70 cm głębokości (znaczy sie od murka do murka).
Buksy posadzone co 2,2m. Po obu stronach bukszpanów rosną turzyce Ice Dance. Poza tym jest tam trzmielina Fortunea "Emerald gaiety" ale taka trochę nietypowa bo ma bardzo wiotkie gałązki (mam tez te trzmielinę w innym miejscu, kupioną z innego źródla i wygląda inaczej). Poza tym jest tam stipa PT, oraz niskie białe szławie, które rosna od jesieni i niestety połowa nie wyszła z ziemi po zimie.

Ja też lubie dośc tę kompozycję (to są zreszta pierwsze moje bukszpany kulki) tylko ten mur sprawia, że nie często ją fotografuje - może kiedyć da się coś z nim zrobić.

pozdrawiam i jeszcze inne fotki tego miejsca - może się przyda
Mój ogród pod górkę... 14:27, 21 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ślicznie jest z tą trawą
Murki dużo zmieniają, nadają charakteru temu miejscu
Jest coraz piękniej Elegancko ... a jednocześnie z drzewami i oryginalną architekturą ... klimatycznie

Przeglądając wcześniejsze zdjęcia zauważyłam, że masz taką rabatę ze stipą i ...berberysami? admiration?
Myślę o takiej kompozycji na rabacie z bukiem...

Dzięki! Ale komplementów, jeszcze mi się w głowie poprzewraca! Stipa jest z bagatelle, powinny być tam jeszcze jeżówki blade, ale nie znalazłam lokalnie. Efekt będzie jak berberys podrośnie, bo na razie mało go widać i stipa też taka bardzo slim. Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:21, 21 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaglada, pozdrawiam! Ekobordy mam na odcinku miedzy zwirem a kora/rabata, kosic nie musze tam na szczescie

pozdrawiam!

Pozdrawiam
Wkrótce ja będę "się męczyć" z układaniem tych plastików
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:20, 21 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Zgłaszam się wywołana do tablicy i ... melduję, ze w okolicy kompostowni niestety nie mamy A sama bymm chętnie się w to dobro zaopatrzyła...

Doszkoliłam się przy okazji z ekobordów. Pozwól, ze wiadomości skopiuję, a nuż się przydadzą

Wczoraj zaczęłam Ci odpisywać, ale w trakcie prąd nam wyłączyli ... i się wyspałam w końcu
Szkoda, ze takiego dobra u siebie nie możesz uświadczyć Mam nadzieję, że mojemu eMowi będzie się chciało po nie wybrać
Jeśli chodzi o ekobordy, kopiuj sobie oczywiście do woli, a ja już wczoraj je kupiłam
Typografia ogrodu 12:05, 21 maj 2015

Do góry
Ślicznie jest u Ciebie
Wszystko przemyślane, zrobione ze smakiem, widoczna konsekwencja

Uwielbiam tę kompozycję

Czy mogłabyś powiedzieć co towarzyszy buksikom? I co ile są posadzone? ... i jaka jest szerokość donicy?
Początki w Kruklandii 11:19, 21 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki Juzia
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:20, 21 maj 2015

Do góry
Małgosik, Madżenko, Ola-leon, Magdalena25, ren133 - przekażę Wasze zachwyty M. i będę pilnować, żeby nie pękł z dumy

Mathildis mam nadzieję, że w pozytywnym znaczeniu

Sebek! Koniecznie muszę zajrzeć jak się traffkujesz, bo (mea kulpa) zaniedbałam ostatnio Twoje rewolucje i nie jestem na bieżąco... Poza tym więcej inspiracji mi trzeba na moje trawkowanie

Tosia jak upchnę tyyyle drzew na mkw co Gabi i Madżenka, to będę miała park, na razie daleko mi do takiego wyniku

Marta-tusiawka kamasje już przekwitają, myślałam, że trochę dłużej będą kwitły, co najmniej jak tulipany. Ale to pewnie loteria - co roku inaczej, jak z czosnkami ( w zeszłym roku kwitły przez tydzień!).
Moja codzienność - ogród Oli 09:49, 21 maj 2015

Do góry
babka napisał(a)
Olu napatrzeć się nie mogę na twój ogród. Jest kolorowo, perfekcyjnie, idealnie i rybki som

babka napisał(a)
A ja czekam aż wszystko się u Ciebie rozbuja, wtedy to będzie czym oczy nacieszyć!

dzięki Olu, za jakiś czas powinno być już fajnie

nicol21 napisał(a)
no no, pani cortenowa, oczko mega fajne! Ślicznie jest!

pani cortenowa a właśnie zapomniałam pokazać doniczusię z rojnikami innym razem

ren133 napisał(a)

Wystarczy raz? A po jaki czasie jest efekt?

raz powinno wystarczyć tak robiłam w zeszłym roku, efekt nie pamiętam

Toszka napisał(a)
Kurcze, to nie mogłaś o stipie powiedzieć - u mnie dziś na kompoście wylądowała.

kochana trzeba znać umiar

ewa004 napisał(a)
Olus ja też mam jeszcze stipę, jak chcesz to nie ma problemu. A przy takiej ścianie wodnej to ja i pokrzywą bym wybaczyła

Ewcia dzięki, dam szansę swoim, dostaną papu i mają rosnąć a w przyszłym roku posieję więcej w większym skupisku to i pokrzywa może dobrze wyglądać a ja głupia już trzeci dzień nie mogę się zdecydować na konkretną odmianę jeżówki

Ensata napisał(a)
Napisałam i mi zjadło. Ale masz dużo rybek! Oczko super, a powiedz mi woda nie paruje Ci teraz? Mi ubywa ok 2 cm dziennieNiby tez przez wylewkę, ciekawa jestem czy wszyscy tak mają

Rybek sporo to fakt, karasie wszystkie wyhodowane w poprzednim od kropki
Gdy przychodzą takie ciepłe dni raz w tygodniu dolewamy nieco wody bo rzeczywiście paruje, to normalne zjawisko i tego nie unikniesz
ale aż 2 cm dziennie ?

Tu ma być ogród :) 09:28, 21 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
to lecę zobaczyć do Ciebie, bo mam zaległości w podczytywaniu wątków, przez te nasze wojaże.
A Ty dużo tej kory będziesz potrzebować? U nas to wywrotka będzie potrzebna chyba i wczoraj sobie robiłam takie wstępne rozeznanie to jakby co pisz, może będę mogła coś pomóc

Edytko
To jaką Ty masz dużą działkę?
Mój ogród pod górkę... 09:23, 21 maj 2015

Do góry
Ślicznie jest z tą trawą
Murki dużo zmieniają, nadają charakteru temu miejscu
Jest coraz piękniej Elegancko ... a jednocześnie z drzewami i oryginalną architekturą ... klimatycznie

Przeglądając wcześniejsze zdjęcia zauważyłam, że masz taką rabatę ze stipą i ...berberysami? admiration?
Myślę o takiej kompozycji na rabacie z bukiem...
Początki w Kruklandii 09:14, 21 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Powinno być ok

Dzięki Juzia
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:12, 20 maj 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Wewnatrz jest wykonczony no oprocz kominka ,ruszylismy na zewnatrz,najpierw krawezniki i droga dojazdowa tzn wyrownanie

Aaa ... myślałam, ze podsufitka
Moja codzienność - ogród Oli 23:07, 20 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Miodówkę mam tylko na nowych, wszystkie rosnące od zeszłego roku są zdrowe
Pryskam Mospilanem

Wystarczy raz? A po jaki czasie jest efekt?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:00, 20 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ruszyliście z wykończeniami w domu?

Wewnatrz jest wykonczony no oprocz kominka ,ruszylismy na zewnatrz,najpierw krawezniki i droga dojazdowa tzn wyrownanie
Początki w Kruklandii 17:56, 20 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ile ma nie padać po oprysku?
Wczoraj zrobiłam no bo jakby inaczej ... dzisiaj ok 14tej trochę popadało...będzie co z tego?

Powinno być ok
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:21, 20 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Śliczne masz te płyty
Front robi wrażenie
Cuuuudnie

Dzięki Renia
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:54, 20 maj 2015

Do góry
Śliczne masz te płyty
Front robi wrażenie
Cuuuudnie
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:29, 20 maj 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Tu jest odpowiedź:

Dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies