Ja mam wszystko w ogrodzie z polecenia ostatnie slowo u mnie miała jazzy tylko ja ja pierwsza w ziemie wsadziłam a ona teraz czeka i patrzy hihihi czy decyzja dobra
Bardzo dziekuje za tak miłe slowa. to daje mega motywację
Donica ma 70 cm głębokości (znaczy sie od murka do murka).
Buksy posadzone co 2,2m. Po obu stronach bukszpanów rosną turzyce Ice Dance. Poza tym jest tam trzmielina Fortunea "Emerald gaiety" ale taka trochę nietypowa bo ma bardzo wiotkie gałązki (mam tez te trzmielinę w innym miejscu, kupioną z innego źródla i wygląda inaczej). Poza tym jest tam stipa PT, oraz niskie białe szławie, które rosna od jesieni i niestety połowa nie wyszła z ziemi po zimie.
Ja też lubie dośc tę kompozycję (to są zreszta pierwsze moje bukszpany kulki) tylko ten mur sprawia, że nie często ją fotografuje - może kiedyć da się coś z nim zrobić.
pozdrawiam i jeszcze inne fotki tego miejsca - może się przyda
Dzięki! Ale komplementów, jeszcze mi się w głowie poprzewraca! Stipa jest z bagatelle, powinny być tam jeszcze jeżówki blade, ale nie znalazłam lokalnie. Efekt będzie jak berberys podrośnie, bo na razie mało go widać i stipa też taka bardzo slim. Pozdrawiam
Wczoraj zaczęłam Ci odpisywać, ale w trakcie prąd nam wyłączyli ... i się wyspałam w końcu
Szkoda, ze takiego dobra u siebie nie możesz uświadczyć Mam nadzieję, że mojemu eMowi będzie się chciało po nie wybrać
Jeśli chodzi o ekobordy, kopiuj sobie oczywiście do woli, a ja już wczoraj je kupiłam
Małgosik, Madżenko, Ola-leon, Magdalena25, ren133 - przekażę Wasze zachwyty M. i będę pilnować, żeby nie pękł z dumy
Mathildis mam nadzieję, że w pozytywnym znaczeniu
Sebek! Koniecznie muszę zajrzeć jak się traffkujesz, bo (mea kulpa) zaniedbałam ostatnio Twoje rewolucje i nie jestem na bieżąco... Poza tym więcej inspiracji mi trzeba na moje trawkowanie
Tosia jak upchnę tyyyle drzew na mkw co Gabi i Madżenka, to będę miała park, na razie daleko mi do takiego wyniku
Marta-tusiawka kamasje już przekwitają, myślałam, że trochę dłużej będą kwitły, co najmniej jak tulipany. Ale to pewnie loteria - co roku inaczej, jak z czosnkami ( w zeszłym roku kwitły aż przez tydzień!).
pani cortenowa a właśnie zapomniałam pokazać doniczusię z rojnikami innym razem
raz powinno wystarczyć tak robiłam w zeszłym roku, efekt nie pamiętam
kochana trzeba znać umiar
Ewcia dzięki, dam szansę swoim, dostaną papu i mają rosnąć a w przyszłym roku posieję więcej w większym skupisku to i pokrzywa może dobrze wyglądać a ja głupia już trzeci dzień nie mogę się zdecydować na konkretną odmianę jeżówki
Rybek sporo to fakt, karasie wszystkie wyhodowane w poprzednim od kropki
Gdy przychodzą takie ciepłe dni raz w tygodniu dolewamy nieco wody bo rzeczywiście paruje, to normalne zjawisko i tego nie unikniesz
ale aż 2 cm dziennie ?
Ślicznie jest z tą trawą
Murki dużo zmieniają, nadają charakteru temu miejscu
Jest coraz piękniej Elegancko ... a jednocześnie z drzewami i oryginalną architekturą ... klimatycznie
Przeglądając wcześniejsze zdjęcia zauważyłam, że masz taką rabatę ze stipą i ...berberysami? admiration?
Myślę o takiej kompozycji na rabacie z bukiem...