Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Krys 14:26, 20 maj 2015

ren133 napisał(a)

A Krysia nie chciała jechać czasem z eM?

Jade sama,zabieram sie z Jankosia M ma budowie
ren133 14:28, 20 maj 2015

Krys napisał(a)

Jade sama,zabieram sie z Jankosia M ma budowie

Ruszyliście z wykończeniami w domu?
Malgosik 14:46, 20 maj 2015

ren133 napisał(a)

Ja mam do położenia akurat na prosto
Ryzykuję ... zamawiam te wyższe ... najwyżej będę latać z nożycami i docinać niedokoszoną trawkę przy nich ... 30mb jakoś przeżyję ... może dzieci z czasem przeszkolę

przy niższym ekobordzie też niedokosisz trawy, bo jak przejedziesz kosiarką po wkopanym ekobordzie to cała ścięta trawa znajdzie się na żwirku
ja ne znam innego sposobu na koszenie jak jechać kółkiem przy ekobordzie
ale może się nie znam

i jeszcze jedna sprawa
jak będziesz miała dosypane ziemi pod trawą na równo z linią plastiku, to przy docinaniu nożyczkami będziesz ją musiała ciąć prawie do gołego
wygodniej się obcina pokładającą się trawkę na kant ekobordu, kiedy to grunt jest nieco poniżej tego kantu
ale to sama zobaczysz w praniu

ja mam akurat nierówny trawnik i z tej racji w jednym miejscu trawnik jest prawie powyżej ekobordu, a w innym poniżej, bo ekobord w miarę równo musiałam położyć, no i odczuwam różnicę w przycinaniu
ren133 14:51, 20 maj 2015

Malgosik napisał(a)

przy niższym ekobordzie też niedokosisz trawy, bo jak przejedziesz kosiarką po wkopanym ekobordzie to cała ścięta trawa znajdzie się na żwirku
ja ne znam innego sposobu na koszenie jak jechać kółkiem przy ekobordzie
ale może się nie znam

i jeszcze jedna sprawa
jak będziesz miała dosypane ziemi pod trawą na równo z linią plastiku, to przy docinaniu nożyczkami będziesz ją musiała ciąć prawie do gołego
wygodniej się obcina pokładającą się trawkę na kant ekobordu, kiedy to grunt jest nieco poniżej tego kantu
ale to sama zobaczysz w praniu

ja mam akurat nierówny trawnik i z tej racji w jednym miejscu trawnik jest prawie powyżej ekobordu, a w innym poniżej, bo ekobord w miarę równo musiałam położyć, no i odczuwam różnicę w przycinaniu

Dziękuję Ci Małgosiu ... fajnie mi to wytłumaczyłaś ... teraz ja muszę przekazać to wszystko eMowi
Krys 21:00, 20 maj 2015

ren133 napisał(a)

Ruszyliście z wykończeniami w domu?

Wewnatrz jest wykonczony no oprocz kominka ,ruszylismy na zewnatrz,najpierw krawezniki i droga dojazdowa tzn wyrownanie
szemusia 21:28, 20 maj 2015

Zgłaszam się wywołana do tablicy i ... melduję, ze w okolicy kompostowni niestety nie mamy A sama bymm chętnie się w to dobro zaopatrzyła...

Doszkoliłam się przy okazji z ekobordów. Pozwól, ze wiadomości skopiuję, a nuż się przydadzą
ren133 23:12, 20 maj 2015

Krys napisał(a)

Wewnatrz jest wykonczony no oprocz kominka ,ruszylismy na zewnatrz,najpierw krawezniki i droga dojazdowa tzn wyrownanie

Aaa ... myślałam, ze podsufitka
popcorn 10:14, 21 maj 2015

Zaglada, pozdrawiam! Ekobordy mam na odcinku miedzy zwirem a kora/rabata, kosic nie musze tam na szczescie

pozdrawiam!
ren133 12:20, 21 maj 2015

szemusia napisał(a)
Zgłaszam się wywołana do tablicy i ... melduję, ze w okolicy kompostowni niestety nie mamy A sama bymm chętnie się w to dobro zaopatrzyła...

Doszkoliłam się przy okazji z ekobordów. Pozwól, ze wiadomości skopiuję, a nuż się przydadzą

Wczoraj zaczęłam Ci odpisywać, ale w trakcie prąd nam wyłączyli ... i się wyspałam w końcu
Szkoda, ze takiego dobra u siebie nie możesz uświadczyć Mam nadzieję, że mojemu eMowi będzie się chciało po nie wybrać
Jeśli chodzi o ekobordy, kopiuj sobie oczywiście do woli, a ja już wczoraj je kupiłam
ren133 12:21, 21 maj 2015

popcorn napisał(a)
Zaglada, pozdrawiam! Ekobordy mam na odcinku miedzy zwirem a kora/rabata, kosic nie musze tam na szczescie

pozdrawiam!

Pozdrawiam
Wkrótce ja będę "się męczyć" z układaniem tych plastików