Ciąg dalszy

strony od tarasu:
na tym zdjęciu widać jeszcze drewniane obrzeża i kółka z tychże

za chwilę też ich tam nie będzie . W miejscu tych kół chciałam posadzić trzy iglaki takie 'choineczki' do zimowych dekoracji. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł i ewentualnie jakie drzewka wsadzić? W trakcie postanowiłam że tu na przeciw tego brukowego koła chciałabym wkomponować w te rabatę źródełko z kamyczkam i kulą (mam tam wyprowadzony przewód elektryczny) Jakie dać wokół roślinki? Obecne mogę przesadzić:

widok z góry
Idąc na 'tył' domu. na tym wydzielonym poprzez palisady placu 8x8 będzie w przyszłym roku duży plac zabaw dla naszych dzieciaków;

na prawo od placu zabaw. W miejscu gdzie teraz leżą worki z ziemią i korą chcę zrobić altankęze stołemi krzesłami.
Altankę obsadzę winogronem na winko

Nie wiem jak to zrobić bo tutaj znowu jest inny poziom terenu. Czy dać taką samą palisadę jak na placu zabaw i nawieźć ziemi na równo, czy zrobić coś innego? Widziałabym też pomiędzy tymi poziomami taki płyciutki prostokątny stawik jak u Danusi?

) Za altanką tam gdzie widać agregaty od pompy ciepła i klimatyzacji będzie drewniany budynek gospodarczy. Wejście będzie chyba od strony altanki tak by tą strone od podjazdu można było zagospodarować. Chcialam przy płocie posadzić pachnący jaśmin.( mam miłe wspomnienia z dzieciństwa gdy jeździlam do babci i u sąsiadki kwitł jaśmin

i coś jeszcze ale nie wiem co?
W trakcie powstawania kostki zmieniliśmy trochę koncepcje na końcu podjazdu. na ścianie pod oknem kuchennym mamy kran i dalismy tam takim łukiem kostkę by uniknąć ewentualnego błota. Mniej więcej wygląda to tak:
Potem zrobię zdjęcie teraz karmię małego żarłoka

Dzięki temu powstały fajne dwie 'zatoczki' w tej obok okna kuchennego chciałabym zrobić chyba różaną rabatkę.
Narazie to tyle, czekam na pomoc kogoś mądrzejszego