Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 09:45, 30 maj 2019

Do góry
Dzień dobry. od lat przeglądam to forum wiele razy znalazłam odpowiedzi na swoje pytania dzięki postom, które tutaj są- niestety tym razem nie udało mi się rozwiązać zagadki co dolega mojemu bukowi od jakiegoś tygodnia na jednej z gałęzi zwiędły mu niektóre liście- nie uschły. dodam że przez ostatnie 2 tygodnie regularnie pada w moim regionie- czasami, aż za bardzo, ale czy to mogło by być przyczyną takich liści? i to na jednej gałęzi? wczoraj na buku znalazłam 3 gąsienice zielone i jajeczka jaskrawo zielone pod listami- chyba to motyle, przejrzałam dokładnie drzewo nie ma już żadnej sztuki bardzo proszę o pomoc co mu dolega? dziękuje z góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:18, 30 maj 2019

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:11, 30 maj 2019

Do góry
Aktualny zamysł kominkowej jest w tym stylu plus mini oczko. Postaram się uciec od symetrii (choć ciężko będzie, bo jest wbrew mojemu charakterowi ale dam radę)

https://pin.it/wz6qspvqsiy5s6
Przedziwny Ogród 08:55, 30 maj 2019

Do góry
Gocha napisał(a)
Agatko ale pięknie zapączkowane Pastelle. Moje jakieś marne w tym roku. Czy znasz nazwę tej krzewuszki o ciemnych liściach ? Maki cudne. Murki uwielbiam i nie mam a robią super robotę w ogrodzie szcególnie jak są takie ładne. Piękny kolor tej petunii czy surfinii. Pozdrawiam

Witaj Małgosiu Pastella w tym roku wyjątkowo zapączkowała. Aż się boję cieszyć. Tradycyjnie między nimi wysadzę cynie. Już rosną na rozsadniku. Zastanawiam się tylko które kolory wybrać. Krzewuszkę już dawno kupiłam na targu. Teraz dopiero zaczęła rosnąć. Nazwy nie znam, nie przywiązuje do tego wagi. Może w internecie znajdziesz nazwę. Niedawno dokupiłam 7 krzewuszek.
Surfinie zdobią mój ogród od lat. W tym roku miały być tylko czerwone. Pani od której kupuję, odradziła mi. Słabo znoszą deszcz. Dlatego połączyłam je z niezawodnymi różowymi. Mam jeszcze żółte. Wysadzę je obok pomarańczowej róży.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam

Małymi krokami-Ogród Wioli 08:32, 30 maj 2019

Do góry
Wczoraj się skapowałam,że moja jezowka z siewek Glowing dream to nie ona

więc nie czekając,podebrałam sadzonki z kęp matek
A ,że one już duże i od dziś podają słońce i coraz cieplej do zrobiłam im cieniówkę i trochę lisci obciachałam ,żeby szły w korzenie
Na razie nie zdechły

Ogród Małej Mi 2017 08:28, 30 maj 2019

Do góry
kasia1 napisał(a)
Aniu, napiszesz mi poproszę parę słów jak Ci się sprawdza lilak Miss Kim? Zamówiłam dwie sztuki. Wymagający jest? Jak go pielęgnujesz czy jest bezobsługowy?

Bezobsługowy.. nic nie robię, kiedyś go przesadziłam, bo rośnie większy niż podają podręczniki. U mnie krzew ma ponad 2 metry w każdą stronę.. pachnie bosko.. mocno... Z braku czasu nigdy nie przycinany, nawet po kwitnieniu.. może dlatego taki wielki i może dlatego ładnie kwitnie co drugi rok. Rok obficie, rok bardziej skąpo. Nie przycinany tez zwarty ..
U nas znów pada.... dzień bez deszczu - dzień stracony. Hosty od tego deszczu ogłupiały i osiągnęły rozmiary 2 razy wieksze niż zwykle. Pożarły mi wszystko. Chciałam przesadzić ale nie udźwignę..

Małymi krokami-Ogród Wioli 08:27, 30 maj 2019

Do góry
Dla Lodzi szałwia...

Ogród Małej Mi 2017 08:23, 30 maj 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Drzewiaste piwonie bosko! Krótko kwitną, ale znowu chcę je mieć i znowu sobie kupię, kiedyś, może jak ktoś wie gdzie niedrogo to poproszę o namiar

buziaki, Aniu!!!

Karola.. drogie ale polecam Itohy.. podobne do drzewiastych a dłużej kwitną i są bardziej ładne jako krzew

Drzewiaste też drogie..

Miłego dnia.. uciekam... zajrzałam na sekundę i w innej sprawie.
Ogród z rzeźbą 08:20, 30 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)
A dla Izy Ursy, tak bujnęły montany od Ciebie. Biorąc pod uwagę, że wsadzone pod magnolią do piachu to można rzec, że się rozszalały.
To te za bordowymi żurawkami, gdybyś jednak nie mogła dojrzeć

Sliczna foteczka, montany rzeczywiście duże, ja je najbardziej z carexow lubie
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:18, 30 maj 2019

Do góry

Zdjęcia dla Ani /Anabuko/.Moje dębowe pięknie rosną pod specjalnym nadzorem Dziękuję Aniu
Sezon 2017 u Hanusi 08:11, 30 maj 2019

Do góry
Dziś czuję w kościach wczorajsze hopsztosy po rabatkach, ale pogoda wspaniała, trzeba się szykować do wymarszu. Może już nie będzie tyle skakania?

Pomyślnych działań w ogrodzie.

Rododendronowy ogród II. 07:56, 30 maj 2019

Do góry
Nikita napisał(a)
Bogdziu, remoncik i dzisiejsza imprazka skuteczie organizowały mi czas. Dopiero dziś mam chwilkę żeby wejść na forum i podziękować za wszystko weekendowe.
Rododendrony zrobiły ooooogromne wrażenie. Czasoumilacz czaka na kwitnienie Alfreda.
Buziaki dla Ciebie i eMa.

Fotka na pamiątkę

Alfred w tamtym roku kwitł mocno a w tym ma stosunkowo mało kwiatów, zdjecie wysłałam na telefon ale wyślę jeszcze lepsze bez deszczu.Czasoumilacz był smutny więc i mnie jest smutno.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:54, 30 maj 2019

Do góry
kolkwicja

rutewka

i nie wykopałam, na jesień koniecznie muszę
Moja bajka 07:39, 30 maj 2019

Do góry
i teraz pytanie: skąd na Giardinie wzięły się na samej górze takie niepełne kwiaty??????
Moja bajka 07:37, 30 maj 2019

Do góry
Mam do Was pytanie: oto moja róża Giardina, caluśka w pączkach

tu widać pączki
Ogród Małej Mi 2017 07:14, 30 maj 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Piwoniowo się rozkręca.. szkoda ze tak dużo przesadzonych i szału nie będzie..

ale Coral ma się dobrze .. tą pomęczę jeszcze nie raz, kolor żarówiasty, niestety aparat tego nie oddaje

A roślinka w oczku to bobrek trójlistkowy...chyba to on Kwitnie na biało...

I inne foto kota i rybencji... głowa do porównania

Oj piekna ta piwonia i kawał
krzaka
Ja nie wiem czy ja mam bo kupiłam strasznie mizerna i może padła
Ogród z rzeźbą 07:06, 30 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)
A dla Izy Ursy, tak bujnęły montany od Ciebie. Biorąc pod uwagę, że wsadzone pod magnolią do piachu to można rzec, że się rozszalały.
To te za bordowymi żurawkami, gdybyś jednak nie mogła dojrzeć

Widoczek cudny
Nowocześnie z różAnką :D 06:59, 30 maj 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
Hej podpowiedzcie prosze swidosliwa dac tam gdzie białe wiaderko czy gdzie czarne?
Czyli 3m czy 4 od palisady ?

Najlepiej postaw swidosliwe, pochodź kilka dni i zobaczysz gdzie ci pasuje
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:51, 30 maj 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies