Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 14:09, 07 kwi 2019

Do góry
Zawilce blanda, sporo kęp już się nasiało, jedna doniczka dla laurowiśni ciągle stoi.

Hepatica, różowe

białe, tych jakby najmniej się sieje.

mertensja wirginica

Zielony AZYL 14:02, 07 kwi 2019

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:50, 07 kwi 2019

Do góry
Kasia

katalpa przygotowana do zagęszczenia

oczywiście że to cis

Małymi krokami-Ogród Wioli 13:49, 07 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Dziękuję
Nowe rabaty powoli ruszają co nie co widać jak dosadzę cisy i buki to nie będzie tak pusto

Carex gold fountain jest bardzo ładny cały rok, polecam Ci tylko jest jeden warunek.... żeby rósł w półcieniu....bo na patelni będzie brzydki,suche konce będzie miał....

Tak wyglądał w srodku sezonu...

a ten Carex od której strony jest posadzony? Jest czas w ciągu dnia,że słońce świeci tam?
Dużo miejsca potrzebuje? Jak gęsto sadzilas?
Hortensjowo 13:43, 07 kwi 2019

Do góry
Siedzę na tarasie i mam taki widok

I właśnie sobie tak pomyślałam, że skoro mam 3 niepotrzebne żurawki cytrynowe (wyglądają jak sałata) i 3 kulki trzmieliny Evergold to może je wsadzę w miejsce pomiędzy tarasem a cisami (z boku)
Oto 2 propozycje

Co myślicie?
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 13:36, 07 kwi 2019

Do góry
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 13:27, 07 kwi 2019

Do góry
Cześć. Przesyłam moje pierwsze zdjęcie z ogrodu wiosennego. Część rabat na których są kamyki do zmiany.Mam nadzieję ruszyć niebawem zainspirowana Waszymi wspaniałymi ogrodami.Kocham wszystkie realizacje Danusi. Chciałabym kiedyś chodź w małej części nauczyć się tak zestawiać rośliny jak Ona.
Moja bajka 13:23, 07 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Dziś biegowo- półmaraton w Rzeszowie. Czas dużo lepszy niż rok temu. Mam tę moc, mam tę moooooc..

Trza było do mnie dobiec... to już niedaleko
Ogród Małej Mi 2017 13:22, 07 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie piwonie do kwitnienia to jeszcze mają ho ho i trochę
Co do Shrekowej wody to mam 4 oczka i nie miałam nigdy tzkiej do teraz w jednym z oczek w tym z kasty budowlanej taka się zrobiła, nie wiem czemu bo tam tylko 3 maleńkie rybusie pływają, świtła na pewno za dużo, może temu Na rośliny pływające po tafli wody jeszcze poczekać trzeba jak zacienią kłopotu nie ma, nitkowate w zeszłym sezonie przywlokłam ze sklepu z rogatkiem, dobrze, że tylko do oczka koło gunnery dałam tego rogatka, je łatwo się wyciąga, ale usunąć ręcznie do zera niemożliwością więc co jakiś czas trzeba wyciągać, ale woda krystaliczna jest.

Shrekową wodę wymienie bo zbiornik malutki , a w kolejnym oczku rogatka nie będzie na pewno

Najfajniejsza woda w oczku z balii i w największym tam problemów żadnych na razie

Piwonia tylko jedna drzewiasta, albo dwie ..takie szybkie..

Myślę że glony nitkowate pojawia się wcześniej czy później, bo powstają w sprzyjających warunkach, a tych nie unikniemy w sztucznych zbiornikach. I to chyba nie tylko do rogatka zależy..

W każdym razie po jednym dniu od dodania środka woda już się zrobiła całkiem ładna, tylko muszę odkurzyć to co się wytrącił z wody. Ociepla sie to i rośliny ruszą .. widać to po trawniku i roślinach..
Woda wczoraj dolewana, nie było jej na tej półce , widać ile się wytrąciło osadu.

Moża nie histeryzować, ale nie po to mam oczko by patrzeć na brudną wodę.. na brudna popatrzeć to pójdę na sąsiednie stawy
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:16, 07 kwi 2019

Do góry
Sylwia, jak to jest zimna porcelana, to się, no zastrzelę!

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:11, 07 kwi 2019

Do góry
H. purpurescens, nigdy nie potrafiłam mu zrobić dobrego zdjęcia. W naturze urzeka wprost. Sieje mi się pod cyprysikiem o żółtych igłach i właśnie dosadzam siewki dookoła cyprysika.

H. purpurescens to ten na talerzu o najciemniejszych kwiatach, chociaż nie pełnych.

Ogród Małej Mi 2017 13:08, 07 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Oczko masz chyba najładniejsze na forum, ale tylko Ty wiesz ile ono potrzebuje zabiegów żeby utrzymać ten wspaniały efekt. Pełny różowy ciemiernik masz piękny.
Pozdrawiam

Jaki piękno nowy awatarek.. aż nie poznałam. Dzięki za komplement dla mnie i dla oczka
A ciemiernikami nie mogę się przestać zachwycać.. są po prostu piękne i już I t wszystkie bez wyjątku Nawet cuchnące

Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:58, 07 kwi 2019

Do góry
Mozesz dbac nawozic podlewac a tu sie wysieje jakas jasniejsza odmiana i trawnik wyglada laciato wrr nic nie dosiewane bylo od 3 lat -rece opadaj
Mała działka - wielkie nadzieje 12:56, 07 kwi 2019

Do góry
I jeszcze kilka obrazków, niestety komórką, nie mam jeszcze nawyku zabierania aparatu na działkę
morela:

miodunka:

stipa:

hiacynty u mnie na takim etapie:

i jeszcze wczoraj posadzone lilie, nie wiem, czy nie za blisko:

Japoński ogród Reni i Matiego 12:52, 07 kwi 2019

Do góry
Renii napisał(a)
Wczoraj byłam na zakupach zaszalałam, tadam

Fajne zakupy
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 12:51, 07 kwi 2019

Do góry
Kolejna dziwna wiosna.

Trochę popadało nocą i jak wyszłam dzisiaj do ogrodu i pochyliłam się nad ciemiernikiem to poczułam jego zapach. Ja myślę, że wiosna się u mnie na dobre zaczyna!

Potrzebę gromadzenia ciemierników mam już za sobą. W tej chwili stanowią dla mnie pewien problem. Za dużo dają siewek, a i z nimi jest problem.

Zrobiłam talerzowy przegląd kwiatów.

Nie kręcą mnie już odmiany o pełnych kwiatach.
Najciekawiej według mnie prezentuje się H. purpurescens i H. viridis.

H. viridis. Pozyskany z rowu i tak zidentyfikowany.

Ma zielone kwiaty i ciekawe, wąskie liście.
Mała działka - wielkie nadzieje 12:49, 07 kwi 2019

Do góry
U mnie jednak jest jakiś specyficzny mikroklimat. W porównaniu z Twoimi roślinami to 2-3 tyg. moje później. Róże odkopczykowałam i te dwie mają pączki, ale będą słabsze niż pozostałe. Za to ładnie przetrwały 2 zakopczykowane w doniczkach. Bobo mają pączki, ale te zielone kropeczki to tylko w okularach dostrzegłam Niestety powojniki oglądałam bez okularów i obcięłam przy ziemi, bo sądziłam, że już po nich. Dopiero później zauważyłam, że jednak w kącikach coś zielonego było Jakby na to nie patrzeć - należało okulary nosić, a tak będę musiała kupić.
To te 2 marnoty:

Dla porównania inne 2:
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:48, 07 kwi 2019

Do góry
agla napisał(a)
Przez tydzień byłam wyłączona z życia, a tu się tyle dzieje
Wiolu przedogródek jak zawsze cudny Niech no tylko wiosna się rozbuja na dobre - to na pozostałych rabatach też się będzie działo, chociaż mi już się bardzo podoba
Powiedz mi proszę, bo wypatrzyłam na ostatnich fotach carex gold fountain - pięknie wygląda, a ja nie znam . Warto? Rośnie gładko, miło i przyjemnie? Czy kapryśna panna?

Dziękuję
Nowe rabaty powoli ruszają co nie co widać jak dosadzę cisy i buki to nie będzie tak pusto

Carex gold fountain jest bardzo ładny cały rok, polecam Ci tylko jest jeden warunek.... żeby rósł w półcieniu....bo na patelni będzie brzydki,suche konce będzie miał....

Tak wyglądał w srodku sezonu...

Moja działka na Dębowym Lesie 12:44, 07 kwi 2019

Do góry
Magnolia wychodzi z kożuszka.Moja Ann nie jest wcześnie kwitnącą magnolią.

Wciąż - tyle miesięcy kwitnie

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:44, 07 kwi 2019

Do góry
agla napisał(a)
Dobra - widzę, że ławeczka już stoi
Choiny? Przegapiłam
A jak jakaś obca baba, zacznie Cię zagadywać na ulicy (bo już wiem jak wyglądasz ) w sprawie obwódki, to nie dzwoń na policję - to pewnie będę ja

Ławeczka wczoraj została opita więc ma obowiązek sprawować się dobrze

Choiny były posadzone w zeszłym roku jesienią

Jak tylko byś kiedyś przejeżdżała obok mnie serdecznie zapraszam, napijemy się kawki na ławeczce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies