Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:11, 06 cze 2019

Do góry
Hej wszystkim !
Ja już po urlopie . Szkoda że szybko przeleciało. Było cudnie i kolorowo oraz trochę egzotycznie

Ogród choć podlewany był pod moją nieobecność to jednak nic więcej nikt w nim nie robił więc zarósł chwastami, trawnik szaleje i wygląda nieciekawie ale upał skutecznie powstrzymuje mnie przed jakimikolwiek pracami w ogrodzie. Może wieczorem wyciągnę kosiarkę...zobaczymy.
Tymczasem powolutku wracam do codzienności. Trudno...trzeba zmierzyć się z rzeczywistością...

Porządkuję wspomnienia, zdjęcia, filmy z wyjazdu urlopowego.....
Wciąż ze mną są tamte obrazy, kolory, zapachy, smaki, krajobrazy....
To był wypad na czarodziejską, pełna zieleni i kwiatów perełkę Atlantyku - portugalskąwyspę Maderę. Polecam wszystkim ten kierunek na wypoczynek aktywny - nie ma tam może złotych plaż piaszczystych ale za to jest mnóstwo pięknych ogrodów do obejrzenia ( jeden już opisałam w dziale Ogrody Świata - Monte Palast Madeira - ogród tropikalny w Funchal). Nie mogę teraz wkleić linku ale za moment to zrobię - zapraszam tam na szerszą relację. Kolejny wątek ogrodu botanicznego z Funchal za jakiś czas jeszcze założę żeby podzielić się wrażeniami. Są cudne góry, wysokie klify i skały nad oceanem, egzotyczne gaje bananowców, przedziwne i smaczne owoce, piękne kwiaty, dobre trunki, pyszne ryby i owoce morza, klimatyczne wąskie uliczki pełne małych knajpek z których wieczorami pobrzmiewają dźwięki gitary i muzyki fado, przyjaźni Maderyjczycy, cudne krajobrazy, komfortowa temperatura i turkusowy ocean...

Wszystkiego po trochu 13:01, 06 cze 2019

Do góry
Rhapsody in blue

Blue for You

Chippendale

Gipsy Boy , nie jest czerwona, bardziej burgundowo fioletowa

Wszystkiego po trochu 12:53, 06 cze 2019

Do góry
Pat Austin

CPM

Westerland

I róża piżmowa Buff Beauty
Wszystkiego po trochu 12:46, 06 cze 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ależ pokaz z tych rh, przecudne.

Rh to najmniej kłopotliwe rośliny, nie chorują, są piękne jak kwitną ale i jak są zielone. Ja je bardzo lubię gdy nie kwitną,

dzisiaj Golden Celebration

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:32, 06 cze 2019

Do góry
Milka napisał(a)

idealna odmiana, dla początkujących
Warszawska Nike
kwiat na około 30-40cmkolor ciągle się zmienia

To moze sprobuje, bo jak do tej pory z pwojnikami slabo mi idzie, poza montana oczywiscie
Tylko nei wiem, czy te kwiaty nie za duze na moj maly ogrod
Dwa ogrody 12:25, 06 cze 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Poppy, na płatki mam dwa krzaczki róż i to wystarczy. Troszkę potrwało, zanim nabrały masy, teraz już muszę je ograniczać. Marcheweczki grubości małego paluszka, w całości, mogą być półmiękkie

Super, dzieki, koniecznie wyprobuje. A na platki moze i mi kiedys nie bedzie szkoda rozy ogolacac, jak sie rozrosna i rozkwitna.

paniprzyroda napisał(a)

Shalotka

Moja Shalott blada, zoltawa i bez pomaranczu i rozu, pewnie cos jej pogoda nia pasuje, biedaczka.

A madame Hardy ma przepiekne paki. Kwiat, jak kwiat,piekny wiadomo, ale te paki.. Ja podziwiam tez takie 'inne' u swojej Jenny Duval, i pal szesc, ze kwitnie raz, ale dla takich pakow, a pozniej zapachow, warto znalezc miejsce.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:20, 06 cze 2019

Do góry
polinka napisał(a)
Kilka zdjęć z tamtego tygodnia, z pierwszego ogrodu.

No i jak tu nie wierzyć, że u innych trawa zawsze zieleńsza???
Pięknie, soczyście .
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:18, 06 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Miruś szklarnia będzie przytulona do domu, ale nie będzie ogrodem zimowym, ani domowym atelier, to tylko szkolarnia będzie
O taka

przyłączona do warzywnika i do wędzarni jeszcze

Kochana ależ działacie aż serce rośnie
Piękna szklarenka i warzywnik już super, a jeszcze coś tam widzę, że robicie i letnia kuchnia czy wędzareczka będzie?
Tajemniczy Ogród 12:14, 06 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
A, i jeszcze jedno: "Mamuś, weźmy ją, ona tak pięknie pachnie..." , róża Candlelight

Tez mam candlelight, nie jest za bardzo poularna, ale kto wie

Wymiekam przy Twoich arealach, lesnych w dodatku, same zalety Przedogrodek sie wyrobil, brunery fajne, ze dwie rozne sie trafily
Zielonym do góry... 12:13, 06 cze 2019

Do góry
Krakus napisał(a)

ciekawy pomysł!
to jego docelowe miejsce?
Tajemniczy Ogród 12:11, 06 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
A to wrzucę fotki, żeby nudy nie było
Mini rabatka przy tarasie powoli się wypełnia

Agata, co to roślina z białymi kwiatuszkami, ta przy cisku???

Rabatka z klonikiem teraz jest środkowa .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies