Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja glebo terapia 23:19, 04 kwi 2019

Do góry
Hortensje poprzycinane, tulipany rosną coraz większe choć szału w tym roku nie będzie nie dosadzałam na jesień a jakieś żyjątko postarało się, żeby nie wszystkie wyszły, wyciągnęłam kilka ugryzionych liści z ziemi poza tym dużo jest samych liści bez pączków no chyba, że jeszcze urosną

Uwielbiam wiosenne listki na tawułach takie kolorowe w tedy chyba wyglądają najładniej nie mogę się doczekać aż całe kuleczki będą takie

I całość wiosennego przed ogródka, na fotce jeszcze nie widać bo z rana ale eM dziś pierwszy raz kosiarkę zapuścił a ja zrobiłam dosiewki trawy w miejsca plam po psach

Od kilku dni podlewam prawie jak w lecie bo sucho jak pieprz
Moja glebo terapia 23:01, 04 kwi 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Joluś, macham wiosennie. U mnie niektóre hosty też już pchają się na świat.
Chyba masz jakieś duże plany skoro piszesz, że w przyszłym sezonie to miejsce będzie wyglądać całkiem inaczej? Ciekawa jestem co tam wymyśliłaś?.
Forsycja kwitnie, róże do cięcia. Ja swoje za tydzień machnę.

Odmachuję już na pewno wiosennie
Planów wielkich nie mam ale jak się okazuje patrząc wstecz, to te moje rabaty co roku inaczej wyglądają Niby rewolucji i totalnych zmian nie ma a jednak zawsze coś dosadzę, coś przesadzę, zmienię układ. U mnie niestety nie ma tak, że posadzę i jest raz na zawsze Kobieta zmienną jest i ja jestem tego najlepszym przykładem a już na pewno w ogrodzie

Osiedlowy ogródek 23:01, 04 kwi 2019

Do góry
Concerto rosły kiedyś u mnie.
Takie stare zdjęcie znalazłam.
Moja glebo terapia 22:46, 04 kwi 2019

Do góry
Wiosna zagościła chyba już na dobre w każdym razie mam taką nadzieję.

Po krokusach zostały już tylko wspomnienia i fotki za to ich miejsce zajmują hiacynty i narcyzy

Miejski ogród w wersji mini 22:23, 04 kwi 2019

Do góry
Wiosna przyszła czas się ogarnąć.
Wszyscy działają ogrodowo więc i ja ruszyłam . Poprzycinałam cisy, derenie, część traw, hortensje. Em zwertykulował trawnik. Dzisiaj nawiozłam bukszpany a na sobotę planujemy podziałać nawozowo z trawnikiem. Na dowód parę fotek

No i szykuje się sadzenie.
Dopadłam dzisiaj takie oto okazy. Myślę że kule z nich będą przyzwoite .
Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:20, 04 kwi 2019

Do góry

Szmaragdowy Zakątek 22:19, 04 kwi 2019

Do góry
Ale mój sąsiad – osobnik ogrodowo dysfunkcyjny, już kiedyś (3 lata temu) „zasygnalizował” swoje niezadowolenie z istnienia bluszczowej ściany. Wlazł na dach i bez żadnych wyrzutów odciąć bluszcz od ściany. Potem do akcji przystąpiła najzwyklejsza w świecie grawitacja… pod ciężarem gałęzi i liści „zielona ściana” z impetem zwaliła się na moją działkę.

Pamiętam, że w weekend zamiast wypoczywać na działce, przez ponad 6 godzin próbowałam posprzątać 10-metrowe (na długość) i 2,5 metrowe (na wysokości) kłębowisko gałęzi, pędów i liści. Masakra!!! Po takim dniu nawet paznokcie mnie bolały…

Teraz przycięłam „bluszczową ścianę” aby uprzedzić mojego niereformowalnego sąsiada i uniknąć „powtórki z rozrywki”
Słoneczny Ogród 22:14, 04 kwi 2019

Do góry
Fiołek wonny

Szmaragdowy Zakątek 22:14, 04 kwi 2019

Do góry
Luteczko, mi też bardzo podoba się zarośnięta ściana, tym bardziej że o każdej porze roku wyglądała imponująco…
wersja „zielona”…

opcja „ognisto-czerwona”…
Słoneczny Ogród 22:12, 04 kwi 2019

Do góry
Piwonie w blokach startowych

Szafirki w donicy

Słoneczny Ogród 22:04, 04 kwi 2019

Do góry
Hiacynty coraz gorsze. Pierwszy rok piękne grube, drugi rok mniejsze, trzeci rok mizerne...

A ten sam różowy w tym miejscu w tamtym roku wyglądał tak

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:04, 04 kwi 2019

Do góry

Moi kochani!poradzcie co posadzić od zachodniej strony tuż przy domu..teraz rośnie tu kilka berberysow zaplatanych w lawende, wygląda to trochę smutno...
Ogród pod Górą 21:59, 04 kwi 2019

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Troszkę jesieni

Witam Paweł

Przeglądam twój wątek i natrafiłam na pięknego klona zanotowałam nazwę.
W zeszłym roku jesienia kupiłam klona Red samsed "Franksred" już kwitnie ma maleńkie bordowe listeczki. Jesienią jak je kupowałam to byly bez liści 3 sztuki. Jeszcze kupiłam jakieś klony liście jesienią ostry ciemny róż musiałabym zajrzeć jak się nazywają.

Napisz gdzie klona kupiłeś bo w Polsce raczej jest nie osiągalny.

Widzę że ogród będzie progowy granit też widzę no ładnie nawet bardzo.

Pozdrawiam
Słoneczny Ogród 21:58, 04 kwi 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Świetni goście A bociek jak dumnie paraduje
Szafirki niesamowicie szybko w tym roku zaczęły kwitnąć, u mnie też, taki rok przyspieszony jakiś

Ja wiem, Ty też lubisz ptaszki, zawsze je dokarmiasz w zimie
Szafirki w doniczce już rozkwitły ale w gruncie u mnie jeszcze nie, jeszcze chwilkę trzeba poczekać.
Słoneczny Ogród 21:55, 04 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)
Ptaszkowo u Ciebie, najfajniejszy bociek! Hałda pięknej czarnej ziemi, ah nie mogę się napatrze. Jak ona z terenów zalewowych wydobyta, to musi bogata w składniki pokarmowe być. Roślinki Ci oszaleją.

Hehe wychwalimy ziemię, żeby potem nie było głupio jak nic rosnąć nie będzie chciało

Ptaszki bardzo lubię, ale nie zawsze mam aparat ze sobą, praktycznie tylko jak jestem w domu i zobaczę coś przez okno to cykam

Grab - Carpinus 21:52, 04 kwi 2019

Do góry
Dziś posadziliśmy 400szt graba Jeszcze nie jest przycięty od góry ale wygląda już nieźle! Czy możecie pochwalić się zdjęciami Waszych grabów jak wyglądały po jednym sezonie? Jestem ciekawa czy w ogóle w tym roku będzie efekt Zastanawiam się również czy je palikować czy zostawić? Podzielcie się swoimi doświadczeniami Będę wdzięczna!

W kamiennym kręgu od początku 21:50, 04 kwi 2019

Do góry
Aniu, BasiuLT, Basiu8, IzaBelo, Ewo

Dzisiaj policzyłam pąki tulipanów....zakwitnie 1991szt....połowa z tego co posadziłam.
Turkmeńskie jutro pokażą swoje gwiazdeczki

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 21:49, 04 kwi 2019

Do góry
Jeżówki też się pokazały
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 21:47, 04 kwi 2019

Do góry
Liliowce powychodziły z ziemi

Nie dziwię im się. Dzisiaj było już tak fajnie. Pachniało wiosną, było całkiem ciepło. Cholera no, my ogrodniczki powinnyśmy mieć dodatkowy urlop na wiosnę. A tu najlepsze chwile trzeba w pracy być. Nie wiem jak wy ale ja ostatnio z utęsknieniem czekam na godzinę 17 i potem pędzę do domu i jak najszybciej do ogrodu.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:46, 04 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Przepiękna jest, ale inna niż moja.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies