Muszę to sobie sprawdzić w internecie, bo ja zielona jestem, ale wszelkie wskazówki mile widziane. Już znalazłam pistię i wiesz co ja kiedyś kupiłam taką rodzicom do stawu i teraz myślałam o zakupie do mojej kałuży. Ja ją nazwałam kapustką wodną Hiacynt wodny rośnie w żwirze, czy pływa? Śliczny jest.
Dopiero zauważyłam, ze zdjęcia się nie wkleiły, Pomóżcie z tym ostrokrzewem - to rosli na na której najbardziej zależy mi w całym ogrodzie. Liście żółkną i opadają, znajdują się na nich brązowe plamy.
Znowu leje!!! Wszystko spływa.Jakaś masakra z tym deszczem...a miał być angielski trawniczek,równiutko zasiany, zawałowany...i co z tego... teraz to mi chyba trawa po obrzeżach trawnika tylko wyrośnie i najwyżej w kostce brukowej ,w najlepszym wypadku zagęści trochę stary trawnik.
Tu jeszcze przed zasianiem.
Madziu dziękuję za pocieszenie
Maj jest cudny, aż nie mogę tchu złapać jak wchodzę do ogrodu, jest pięknie
Prognozy są straszne, u nas ma być 10 stopni i deszcz jeszcze dobre dwa tygodnie....lata nie widać. Jak tak dalej pójdzie wszystko zgnije...
Basiu , dziekuje.
To zdjęcie zostało wykonane przez Anie -anpi w niedziele była u mnie z wizyta.Szkoda,ze troche za krotka.
A zlotokap to sąsiadki rośnie przy mojej siatce.
I tak zagląda do mnie to mu zrobiłam zdjęcie.Bo pięknie wygląda teraz.
Hortensja debolistna
Rozkwitają w końcu
Już od kilku lat mam odkurzacz ogrodowy,a on ułatwia pielęgnację żwiru. Mam też dobre nożyce akumulatorowe, które też przydają się w ogrodzie. Cięższe prace wykonują moi mężczyźni.
Czy ktoś mógłby mi pomóc, i powiedzieć co jest mojemu powojnikowi? Czy to uwiąd? Posadzony 3 tyg. temu, głęboki dołek w którym zmieszałam ziemię rodzimą z biohumusem i ziemią kompostową. Z tygodnia na tydzień wygląda coraz gorzej, czy da się go uratować?