Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 21:52, 21 maj 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madzia, ale super wyszłaś na tym zdjątku wycieczkę miałaś rewelacyjną, ja to jednak kawałek mam, ale z chęcią bym się musiała tam wybrać, fajnie te zakątki są zrobione i zawsze można coś podpatrzeć... buziaczki

Monia dziękuję za pochwały

posadziłam wszystkie dary od Ciebie -z rozchodnika zrobiłam 8 dużych sadzonek ,a z szafirków chyba z 12 -dziękuję Kochana

do Kapiasa się wybierz i przy okazji do mnie przyjedziesz

Jak feniks z popiołów 21:50, 21 maj 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)
Asiu Makadamio zaproponowałaś łukową rabatę przy szopce.
Do momentu napotkania na piaskownicę (element tymczasowy, który zakończy swój żywot w tym sezonie, jupi!!!!) jest do wykonania, ale potem to już nie bardzo mogę ciągnąć tę rabatę w sposób jaki zaproponowałaś, a to z uwagi na skarpkę, bo ten trawnik pomiędzy ścianą z klonów, a wrzosami (tam w głębi) to jest jedynie miejsce, którym wchodzi się do wyniesionej części ogródka.

I co tu robić?

I co nie wołasz? Przegapiłabym pytanie

Nasuwa mi się, żeby zrobić taki sam ząbek jak zaproponowałam w miejscu tego małego kółeczka.
Da się?
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:50, 21 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Obawiam sie , ze na lilie za płytko, choc z drugiej strony ja miałam posadzone dwa sezony w oczku z balii i dawały rade tylko nie kwitły.
Ale myslę, ze jeśli po powierzchni puścisz jednoroczna pistię i hiacynta wodnego to będzie w sam raz
Muszę to sobie sprawdzić w internecie, bo ja zielona jestem, ale wszelkie wskazówki mile widziane. Już znalazłam pistię i wiesz co ja kiedyś kupiłam taką rodzicom do stawu i teraz myślałam o zakupie do mojej kałuży. Ja ją nazwałam kapustką wodną Hiacynt wodny rośnie w żwirze, czy pływa? Śliczny jest.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:49, 21 maj 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Magda zdjęcia Twojego ogrodu piekne, no i fajne fotki porobiłas u Kapiasa, no i jeszcze jedno - miło Cie widzieć

Daria .... dziękuję

Ogród z wilkiem zamkn. 21:48, 21 maj 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Przyszłam z zapytaniem jak gęsto sadziłaś cisy zakupiłam dziś ,a tak upychałam żeby weszło jak najwięcej
no i moje małe auto zmieściło 20szt

Bożenko widziałam śliczne sztuki nabyłaś

jutro zmierzę co ile swoje sadziłam ,ale chyba ok 60-70 cm ...nie pamiętam -musze zmierzyć

Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:47, 21 maj 2019

Do góry
Dopiero zauważyłam, ze zdjęcia się nie wkleiły, Pomóżcie z tym ostrokrzewem - to rosli na na której najbardziej zależy mi w całym ogrodzie. Liście żółkną i opadają, znajdują się na nich brązowe plamy.

Za drzwiami do ogrodu... 21:46, 21 maj 2019

Do góry
Znowu leje!!! Wszystko spływa.Jakaś masakra z tym deszczem...a miał być angielski trawniczek,równiutko zasiany, zawałowany...i co z tego... teraz to mi chyba trawa po obrzeżach trawnika tylko wyrośnie i najwyżej w kostce brukowej ,w najlepszym wypadku zagęści trochę stary trawnik.
Tu jeszcze przed zasianiem.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:46, 21 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ale fajna relacja . No i jak miło Ciebie znów zobaczyć.
Buziaki!

Kasiu jedna fotka ze 100 co uznałam ,że może być-albo głupia mina ,albo coś tam innego mi nie pasowało....

Ogród z wilkiem zamkn. 21:44, 21 maj 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Miło Cię zobaczyć. Macham

Agnieszka cieszę się

Ogród z wilkiem zamkn. 21:42, 21 maj 2019

Do góry
Kim napisał(a)

Do kawy to ja przywiozę...
Ściskam

Zapraszam ...ja wiecznie na diecie ,więc z tym słodkim żartowałam hihi
Em drzewka poprostował i powiązał -od razu lepiej

...uDany ogród 21:40, 21 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
fotki nigdy się nie znudzą jest bujnie ,kolorowo,cudownie
a deszczu też mam już dość !

Madziu dziękuję za pocieszenie
Maj jest cudny, aż nie mogę tchu złapać jak wchodzę do ogrodu, jest pięknie
Prognozy są straszne, u nas ma być 10 stopni i deszcz jeszcze dobre dwa tygodnie....lata nie widać. Jak tak dalej pójdzie wszystko zgnije...

Ogród z wilkiem zamkn. 21:40, 21 maj 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)

Czy to Miskanty ML? Nie mogę rozpoznać

Mirello tak ,to miskanty MLjest tam ich sporo i powoli je widać

Ogród z wilkiem zamkn. 21:39, 21 maj 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Nie zanudzasz dawaj dawaj te zdięcia dawno tam nie byłam to dobrze sobie przypomnieć

Miło Cię zobaczyć zawsze lepiej jak się wie z kim się pisze

Bożęnko
dosypałam korę ,wycięłam tulipany -jeszcze łyso na tej trabacie ,ale tam jest pełno róż -liczę na nią w lecie
Ogród z wilkiem zamkn. 21:37, 21 maj 2019

Do góry
beata_m napisał(a)
pięknie i soczyście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rewelacja

Beatko dziękuję

tulipany wycięte -teraz czosnki zdobią przedogródek

Moja działka na Dębowym Lesie 21:35, 21 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)
Anu, dekoracje u Ciebie śliczne, ta fotka z potrójnym lampionikiem wygląda jak z bajki. widzę, że kwitnie Ci złotokap, też mam, ale u mnie to jeszcze maluszek.

Basiu , dziekuje.
To zdjęcie zostało wykonane przez Anie -anpi w niedziele była u mnie z wizyta.Szkoda,ze troche za krotka.
A zlotokap to sąsiadki rośnie przy mojej siatce.
I tak zagląda do mnie to mu zrobiłam zdjęcie.Bo pięknie wygląda teraz.
Hortensja debolistna

Rozkwitają w końcu
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:34, 21 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Praktyczniej...dopóki nie trzeba odkurzać kamyczków Ale to z raz w roku
Już od kilku lat mam odkurzacz ogrodowy,a on ułatwia pielęgnację żwiru. Mam też dobre nożyce akumulatorowe, które też przydają się w ogrodzie. Cięższe prace wykonują moi mężczyźni.

W ogródku emerytki 21:33, 21 maj 2019

Do góry
Zaczynają kwitnąć irysy.

Jastrzębiec, za nim żeleźniak.

Śniedek baldaszkowy, nie wiem skąd się wziął.

Dywaniki kwitnącego zawciągu.
Osiedlowy ogródek 21:33, 21 maj 2019

Do góry
Poznajecie?

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:32, 21 maj 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ja na ogół jestem pogodną osobą a z tego dzbana to niby strumienie wody wypływają, a tak na prawdę to ponawlekałam takie koraliki i ułożyłam tak jak widać. Wczoraj sąsiad był na rybach i dostałam 5 rybek (chyba Płotki). Przyniosły mi je sąsiadki w wiadrze. Dziś przyjechał wnuk, przyszła też mała sąsiadeczka i radości było ogrom. Żadne nie chciało wracać do swojego domu.

Dorotka pięknie. Proszę nie pozwól aby te dzieci kijem grzebały w oczku ryby dostaną szoku. Czy ty byś chciała aby ciebie ktoś przeszkadzał w twoim bytowaniu. Pewnie nie. Na kiju są różne bakterie które są nie dobre dla wody bo jest jej mało.

Czy możesz więcej wody dolać lub usunąć trochę żwiru tak aby tylko folia była przykryta czy co tam masz. Bedzie trochę głębsze dla tych ryb.
Teraz odnośnie napowietrzania możesz kupić brzęczyk do akwarium i rurkę połącz z małym okrągłym pumeksem będzie dużo bombelkow i włóż do oczka na stodek. Rurkę xzamadkuj zwirkiem. Brzęczyk możesz ustawić za dzbankiem
Zamiast irysa możesz posadzić sitowie lub tatarak są różne odmiany a przy okazji pachnie.

Lilia nie będzie rosła za płytko co najmniej 0,5 m na początku.
Teraz ryby karmić trzeba. Ryby też kupy robią co będzie powodowało mętnienie wody bez natleniania i roślin. Nie wiem czy to dobry pomysł z tymi rybami zastanów się. Nie aby źle radziła sama mam stado i wiem jak jest. Nim doprowadziłam do perfekcji oczko dużo przeszłam. Głównym mankamentem każdego oczka są glony.

Widzisz co to małe oczko robi przyjemności.

Poza tym masz pieknie. Jeszcze jedno brzęczek kup do odpowiedniej ilości litrów np ale 20, 40 60 litrowe. Musisz sprawdzić ile litrów wody masz w oczku. Do takiego małego oczka możesz też kupować środki czystosciowe w sklepach akwarystycznych wszystko mają nawet do metniejacej wody.

Miałam przez kilkanaście lat akwaria to się znam a teraz syn ma akwarium
W razie czego pisz to pomogę.

Pozdrawiam
Powojnik - Clematis 21:32, 21 maj 2019

Do góry
Czy ktoś mógłby mi pomóc, i powiedzieć co jest mojemu powojnikowi? Czy to uwiąd? Posadzony 3 tyg. temu, głęboki dołek w którym zmieszałam ziemię rodzimą z biohumusem i ziemią kompostową. Z tygodnia na tydzień wygląda coraz gorzej, czy da się go uratować?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies