Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 23:33, 07 cze 2013

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)

Zaraz zaraz, a buziam dla mnie?

No to teraz dla Ciebie podwójnie buziam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:30, 07 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aga zastanwaiam się czy nie ciąć moich pissardi w kostkę. W Długołęce jest źywopłot na nóżkach w takiej formie i baaardzo mi się podoba. Co muślisz o tym?

To jest świetny pomysł!!! Bo ten niby-odwrotnie stożkowy kształt mnie denerwuje. Rozczochrane też mnie denerwują. Na dodatek - nie wiem czemu - z jednej strony rosną szybciej i trudno mi równo ciachnąc... Utnij pierwsza, najwyżej zgapię
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:27, 07 cze 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

A mi sie nasz niezastąpiony Bosch omsknął i w szpitalu wyladowałam Paluch cały wrócił . Boch tępy był na szczęście

O Matko Boska!!! Dobrze, że sobie tego palca nie odcięłaś!!! Ja raz uciachałam tylko paznokiec z kawałkiem opuszka a i tak się strachu najadłam. Skoro wylądowałaś w szpitalu, to musiało byc groźnie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:20, 07 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ale suuuuuper zakupy!!! Szałwia dokładnie taka jak potrzebuję i ostróżki już są A cisy!!! Bomba!!! No mus jechać wszędzie - i na giełdę i do szkółki
Do jutra!

Wielosiu - mus!!!
Szałwie, o dziwo, były w środku hali.
Ogród Tosi 19:49, 07 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ale super to wygląda!!! Fotkami nie szastasz, oj nie
Powtórzę się, wiem, ale muszę Cię pochwalić, że tak wszystko od początku pomału i "z głową" działasz w ogrodzie!
Stawiam Cię za wzór wszystkim moim znajomym zakładającym ogrody, a kąpiących się w zbyt gorącej wodzie

Kochana nie szastam fotami, bo nie ma nic nowego Wszystko co zasadziłam jest "wstawione".
Nie ma tego zbyt wiele ale obiecałam sobie, że nie będę "ciaprała" nic poza projektem (Przynajmniej narazie )
Póki co udaje się zachować konsekwencję.
Po pierwsze dlatego, że pod korą jest agrowłóknina i nie mogą mi żadne dobre wróżki niczego przynosić z ogródka cioci, albo kloci.
Po drugie pogoda - bez komentarza.
Po trzecie kasa, wiadomo po budowie nie ma jej w dostatku,a rośliny kosztują
Dzięki, że mnie wspieracie, podziwiam Wasze ogrody z nadzieją, że mój kiedyś też kogoś zainspiruje.

PS. nie myślałam, że jeszcze zostanę "wzorową"
Buziaki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:05, 07 cze 2013

Do góry

Pszczelarnia napisał(a)
Dziewczyny, nie było klona polnego, zwykły acer campestre? I gruszy Chanticleer?

O matko ! To wyższy poziom wtajemniczenia....

ana_art napisał(a)
zostaw te które masz i kup sandałki

Kolejna i Ty Brutusie

asc napisał(a)
Ogród wypasiony, już nas nie dobijaj.. też obstawiam sandałki

No to mam problem z glowy i spokój z M graby zostają, będzie kasa na sandalki

Wieloszka napisał(a)

Hartowany czy nie - lepiej nie ryzykowac Graby szybko u Ciebie rosną, a sandałki potrzebne... na wczasy zagraniczne, bo przecież nie u nas
No to dalej nie wiem, co z tą moją bergenią - w porządku, czy nie...

Moja bergenia zielona. Tylko co roku stare liście wewnątrz kępy najpierw czerwienieją, potem żółkną a potem zamierają...
Czerwienią sie też jesienią od przymrozków...

anna_studio napisał(a)
Rodkom główki...jak mogłaś ?!
Macham...

Mogłam i jeszcze poprawię Macham

noemi napisał(a)

To te się nie nadają, bo są chude i wysokie ... nie ma czego żałować ...pani będzie miała jarzmiankę ... i pytała czy jeździmy do CHFHs ?

A czy my nie wyglądamy na stałe bywalczynie CHFSh ?

monitka napisał(a)
Marzenko w jakiej odległości od siebie posadziłaś trzmieliny na pniu? Zrobiłam przerwę 80 cm i zastanawiam się czy to wystarczy.

Moniko moje trzmielinki posadziłam co 60 cm, ale mam emerald gold, więc mogę ją mocno w kulę ciąć. Jaką masz odmianę ?

nl_kinia napisał(a)
a o jakim instruktarzu z cięcia piszecie?
przegapiłam...?
edit: już doszukałam się uciekniętej strony

ten bukszpanowy żywopłocik jak dla mnie lepiej będzie wyglądał w kostkę, no ale ja się znam jak wilk na gwiazdach, to nic nie sugeruję

No to chyba musimy głososowanie zrobić

agata19762 napisał(a)
no właśnie Marzenko wyskocz tym razem do galerii ....
zatem udanych zakupów

Jeszcze w ogóle nie myślę o urlopie zarobiona jestem

ewa004 napisał(a)
Ejjj zagramanice na wczasy w starych sandałkach ???siary nie rób

Chyba będę musiała do Koziej Wólki pojechać siary nie mogę ogrodowisku robić

irena_milek napisał(a)
Marzenka, macham, jakoś ostatnio nie wyrabiam
do jutra

Irenko nie stresuj się do jutra
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:58, 07 cze 2013

Do góry
Gabisiu, łoj szkoda Anabelki!
u mnie zżerają paprocie, powojniki, hosty, lecą juz całymi stadami, chemia też leci, ale trzeba też zbierać ręcznie, a ja póki, co nie mam kiedy..
w sobotę będzie słońce

AgnieszkoW, podziwiam twoją pęcherznicę
melduję, ze dziś bez deszczu i słońce teraz może ruszy wszystko

Karola, gigantki rosną błyskawicznie a twoje też się rozrosną

Danusiu szwajcer, miałas dac znać, ze będziesz, oj baty się należą miłego pobytu

Aniu asc, u mnie też anabelka się nowa ukorzeniła ze ślimakami walczę też, niestety środki drastyczne

agata19762, oj biedne te rośliny u nas, ale Agatko i u mnie też słońce, więc pozdrawiam i ja słonecznie

Betako, i bardzo dobrze zrobiłaś, ja czasami tez sekatorem je pieszczę!

Tereniu, dzięki że ogród się obronił, mimo osamotnienia

Anna studio, jak miło

Wieloszka, masz rację rośnie, chwasty tak, ze już mój chodnik to trawnik, nie widać kostki; aktualne doniesienie, mężuś chodnik opryskał, ale efekt nie będzie widoczny od razu; w sobotę słoneczko mamy zagwarantowane i oprysk na komary tez był, a przy hoście koniecznie zrobię c zdjęcie

Danusiu, jakoś na razie odpukać, nic z grzybowych nie ma, gorzej moje psiury rządzą, pogrom na rabatach zrobiły, straszny!!

Joasiu, już nie leje, zamawaiłam tę pogodę na 8, czarowałam na Krecie

Agatko, super!

czyli jest szansa, że w końcu nowe wyrka przejdą test w użyciu

indygowiec Kiriłowa daje czadu, ale fajna roślina, polecam wszystkim

róża Graham Thomas już w kolorze

tak po 2 tygodniach deszczu wygląda chodnik, a obok, połamane przez psy paprocie i inne
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:16, 07 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
O proszę jaka szczegółowa instrukcja od Bogusia! Skopiowałam sobie, a nuż się kiedyś przyda
Buziam Gabisiu

Zaraz zaraz, a buziam dla mnie?
Ogród Tosi 14:46, 07 cze 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Będzie szmaragdowy szpaler.

Ale super to wygląda!!! Fotkami nie szastasz, oj nie
Powtórzę się, wiem, ale muszę Cię pochwalić, że tak wszystko od początku pomału i "z głową" działasz w ogrodzie!
Stawiam Cię za wzór wszystkim moim znajomym zakładającym ogrody, a kąpiących się w zbyt gorącej wodzie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:56, 07 cze 2013

Do góry
Ale suuuuuper zakupy!!! Szałwia dokładnie taka jak potrzebuję i ostróżki już są A cisy!!! Bomba!!! No mus jechać wszędzie - i na giełdę i do szkółki
Do jutra!
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:37, 07 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Gabi, ponoc cisy nabyłaś w szkółce Jakąś fotkę poproszę, chyba że emocje jeszcze Cię trzymają

Agniesiu fotki dla Ciebie
A emocje trzymają, oj tak...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:47, 07 cze 2013

Do góry
Bożenko - piwonie pachną obłędnie, ale już część się złamała pod ciężarem, muszę wyższe podpórki zrobić... M wymyślił fajne podpory, ale dość drogie i obiecał zrobić

Aniu - moja katalpa kwitła od początku, bo kupiłam nieco większą i już szczepioną.... chociaż jak patrzę na nią teraz i na to co kupiłam, to słowo większa nijak mi nie pasuje

Wieloszka - z szałwią nic nie skopiujesz, bo moja metoda do szałwi nie pasuje do waszej polityki ogrodowej.. w tym roku już przesadziłam na światło dzienne i pod widok publiczny, wiec będę myśleć co z nią zrobić aby dłużej była ładna ..

Basiu - pagórkowy... mam trochę tych przetaczników i nazwy mi się mieszają.. z braku czasu nie siepałam po ściągę.. i strzeliłam.. tym razem nie trafiłam

Resztę pozdrawiam i ... koniec przerwy, to piątek..wariactwo ... i ja niedługo w wariatkowie...

Wczorajsze lilie.... ach i wbrew zapowiedziom nie pada, wczoraj burza rozwaliła mi nawet wodę, gdzieś chyba strzeliło w jaką przepompownię.. nie było cały wieczór i w nocy.. był dzień dziecka.. umyć się nie dało

Ogród Magdalenka 11:13, 07 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Muszę obejrzeć te "garbiszony" jak je uroczo nazywa Ev Wczoraj wydumaliśmy z M. że zamiast odgradzać się od sąsiada szpalerem świerków serbskich, to może grabami...?

Będzie cudnie. Świerki są smutne. Będą smutne w Waszych otwartych przestworzach. Tendencyjnie podchodzę do iglaków. Wiem.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:12, 07 cze 2013

Do góry
Wiosną w Hortico powiedzieli, że Talstar jest na razie wycofany (przechodzi jakieś testy), ale jest zamiennik o nazwie Telesfor. Na przędziorka używam Magus lub Ortus.
Ogród Magdalenka 11:04, 07 cze 2013

Do góry
Muszę obejrzeć te "garbiszony" jak je uroczo nazywa Ev Wczoraj wydumaliśmy z M. że zamiast odgradzać się od sąsiada szpalerem świerków serbskich, to może grabami...?
Ogród Magdalenka 11:01, 07 cze 2013

Do góry
Madziu, mam coś fajnego
http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113380,13976066,Projekt_tarasu__z_ogrodkiem_uzytkowym.html
Ogród Magdalenka 09:58, 07 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Madziu, nie nadążam normalnie To co - oramy ogródek Magdalenki i robimy zielnik, zagony z warzywami i kartoflisko? Kulki bukszpanowe może między nimi upchniemy

dobre
Wersja mini mini 08:35, 07 cze 2013

Do góry
polichlorek napisał(a)

- i że małe też może być piękne
http://www.weranda.pl/archiwum/438-2013-05/14826-maly-ogrod-na-majowki?cid=13

Super ogród! Bardzo podoba mi się połączenie bukszpanów z ostróżkami, różami, lawendą Ale jednak nie położyłabym się na tym leżaczku
Wersja mini mini 08:29, 07 cze 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Wiosną , wiosną i to wczesną ... Choć w tym roku stwierdzenie " wczesna wiosna " nabrało kuriozalnego efektu

No niestety Mam nadzieję, że słowa "latem" nie będziemy musiały wyrzucić ze słownika...
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:50, 07 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Boziu, ileż tego kwitnie u Ciebie!!!!! Co chwilę pokazujesz coś nowego! Ogród z gumy, cy cuś?
Buziak za instruktaż kocimiętkowy i proszę mnie więcej nie nazywac profesjonalistką, bom niegodna
Jak odpiszesz Syli o szałwii, to też skopiuję

...rzeczywiście...masz mnóstwo kwiecia......................
pięknego kwiecia............
Pozdrawiam Aniu....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies