Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 00:11, 07 cze 2013

Syla napisał(a)
aaaaa Wielosiu , że u Ciebie miejsca brak na warzywnik? ... no nie , no nie uwierzę M będzie miał mniej koszenia a Ty więcej roboty przy chwastach

Syla - u mnie - brak miejsca??? O nieeee Brak odpowiedniego miejsca - taaaak Ale coś wykombinuję, jak oswoję się z tematem
Właśnie mówili w radio, że zamówione słońce dostarczą dopiero po weekendzie Musimy uzbroic się w cierpliwośc
Wieloszka 00:13, 07 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Mi się dzisiaj niechcący sekator omsknął na 4 bukszany w przechowalni.... Nie mogłam wytrzymać... Ręce mnie od dwóch tygodni swędzą

Oszszsz Ty Moje ucięte w zeszłym roku za wcześnie najgorzej potem wyglądały. Ja właściwie też już powinnam zacząc, żeby do końca wakacji zdążyc
Wieloszka 00:19, 07 cze 2013

Magda no bo rumienię się znowu, a kasa na roślinki potrzebna, a nie na krem do cery naczynkowej

Aniu studio - wszystko??? Nieeee, to ledwie początek... Ja też jestem z tych, którym zbyt poczochrane czupryny przeszkadzają (patrz wiśnie umbra, pissardii). Aktualnie najbardziej doprowadzają mnie do szału tawuły, m.in. na tej fotce, którą wszyscy chwalą
Wieloszka 00:24, 07 cze 2013

asc napisał(a)
Agnieszka, takie profesjonalistce to ja doradzać i informacji udzielać nie będę Bo mi wstyd .... ja tak ogród traktuję po babsko-wiejsku

Aby kocimiętka zakwitła drugi raz trzeba ja w porę ściąć, jak się to zrobi za pózno to nie zdąży zakwitnąć i ścinając późno ścina się już nowe przyrosty. Dlatego lepiej wycinać kwiatostany i robić miejsce dla nowych przyrostów... Drugie kwitnienie nigdy nie będzie tak ładne jak pierwsze .. dotyczy to ostróżek, szałwii i w innych roślin..

Mam jedną siewkę kocimiętki w kostce brukowej.. i fajnie robi za lekcje pokazową.. bo nie jest w kupie tylko samotna.. i miała gdzie położyć się na boki..

Widać w środku nowe przyrosty, one zakwitną i już część ma nawet pąki.... ale aby zakwitła trzeba w porę odżałować jeszcze kwitnąca kocimiętkę... czyli ściąć to z kwiatami co leży, a na reszcie rabaty lekko stoi.... I baw się na rabacie by nie wyciąć nowych przyrostów.. ja nei mam czasu, wiec tnę.. i ciągle testuję kiedy, by zdążyła zakwitnąć jeszcze raz
Ja podchodzę do ogrodu bezstresowo, stresuję się tylko na choroby i robale, bo to niszczy moje nasadzenia ... a reszta to luz bluzzz inaczej się nie da.... muszę spać, jeść, pracować i siedzieć na forum

Aniu!!! No fiesz!!! To Ty jesteś doświadczona profesjonalistka - ja się uczę i pytam o wszystko, pędzę do Ciebie po rady! Więc bardzo proszę bez takich mi tu Dobrze, że jesteś i dzielisz się swoją wiedzą
Bendem pilnowac kocimiętki, ale tak bez przesady, bo za dużo innej roboty jest. Instruktaż skopiowany
anna_studio 00:41, 07 cze 2013

Wieloszka napisał(a)
Magda no bo rumienię się znowu, a kasa na roślinki potrzebna, a nie na krem do cery naczynkowej

Aniu studio - wszystko??? Nieeee, to ledwie początek... Ja też jestem z tych, którym zbyt poczochrane czupryny przeszkadzają (patrz wiśnie umbra, pissardii). Aktualnie najbardziej doprowadzają mnie do szału tawuły, m.in. na tej fotce, którą wszyscy chwalą

...wyluzuj...
Pozwól im się wyszaleć....
Evchen 10:09, 07 cze 2013

Aguś, ależ masz cudny ogród!.. nie mogę się napatrzeć na kuleczki ufryzowane i kocimiętkę Wszystko jest takie piękne, że aż dech zapiera...

Powojniki dadzą radę U mnie bluszczyk był tak posadzony i wspinał się gdzie trzeba Róże też tak sadziłam zawsze im można zrobić skarpetkę z funkii lub trawek
kwiatholandii 22:25, 07 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aga ogród zachwyca, to już wszyscy wiemy Ale powiem Ci że tak pieknych hakuro nigdzie nie widziałam!!! idelane!!!
A komentarze boskie nie znałam o zębach. Zawsze twierdziłam , źe włosy nie kiełbasa odrosną ale że liście nie zęby ...
Mi się dzisiaj niechcący sekator omsknął na 4 bukszany w przechowalni.... Nie mogłam wytrzymać... Ręce mnie od dwóch tygodni swędzą

A mi sie nasz niezastąpiony Bosch omsknął i w szpitalu wyladowałam Paluch cały wrócił . Boch tępy był na szczęście

Aga, jak zawsze perfekcyjnie u Ciebie, ale to nie nowość
Madzenka 22:25, 07 cze 2013

Aga zastanwaiam się czy nie ciąć moich pissardi w kostkę. W Długołęce jest źywopłot na nóżkach w takiej formie i baaardzo mi się podoba. Co muślisz o tym?
Wieloszka 23:27, 07 cze 2013

kwiatholandii napisał(a)

A mi sie nasz niezastąpiony Bosch omsknął i w szpitalu wyladowałam Paluch cały wrócił . Boch tępy był na szczęście

O Matko Boska!!! Dobrze, że sobie tego palca nie odcięłaś!!! Ja raz uciachałam tylko paznokiec z kawałkiem opuszka a i tak się strachu najadłam. Skoro wylądowałaś w szpitalu, to musiało byc groźnie
Wieloszka 23:30, 07 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aga zastanwaiam się czy nie ciąć moich pissardi w kostkę. W Długołęce jest źywopłot na nóżkach w takiej formie i baaardzo mi się podoba. Co muślisz o tym?

To jest świetny pomysł!!! Bo ten niby-odwrotnie stożkowy kształt mnie denerwuje. Rozczochrane też mnie denerwują. Na dodatek - nie wiem czemu - z jednej strony rosną szybciej i trudno mi równo ciachnąc... Utnij pierwsza, najwyżej zgapię