Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tkany marzeniami 12:39, 01 kwi 2019

Do góry
Domiś jest poza tym. Ma swoje kocie sprawy . Zresztą są tak zmęczone, że nawet w kwestii drzemki wprowadzili dyżury.
Gacek czuwa - Domiś śpi, potem zmiana. Gacek śpi - Domiś czuwa.

Ogród tkany marzeniami 12:34, 01 kwi 2019

Do góry
Próbowałam namówić kociarnię na sesję zdjęciową.
Gacek stwierdził, że nie ma czasu bo przecież jest bardzo zajęty. Pańcio postawił na jego łowisku jakieś urządzenie i on musi sprawdzić co to jest i jak to działa.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:29, 01 kwi 2019

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Witam. Mam rabatę przy domu ,na której rosną tuje. Chciałabym je usunąć, ponieważ są już duże ,co roku muszę je sporo przycinać i wytrzepywać z suszu .Jest to kłopotliwe ,bo na rabacie rośnie lawenda,róża ,berberysy i ciężko jest to zrobić,żeby ich nie podeptać. Ponadto mam wrażenie ,że tuje są wizualnie za ciężkie do tego miejsca. Jest to strona południowa. Proszę o podpowiedź ,co by tam pasowało . Pomyślałam o dereniach Elegantissima albo Ivory Halo. Danusiu i inni forumowicze doradźcie.

Witaj, mnie się te tuje podobają, z dereniami zimą może być łyso. Tylko od dołu bym je podkrzesała, zrobiła takie małe topiary na nóżce, a pod nimi inne rośliny. Te tuje wyglądają bardzo ładnie i zdrowo, aż żal wyrzucać
Przedziwny Ogród 12:23, 01 kwi 2019

Do góry
Pierwsze dekoracje do białych stokrotek oraz białych i żółtych bratków. Wiem, że są trochę przesadziste, ale chyba wypaliłam się z pomysłami...

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:05, 01 kwi 2019

Do góry
Nie mogę się nacieszyć tymi zwiastunami wiosny.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:58, 01 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Cudna czapeczka i torebeczka, zimą też planuje więcej takich robótek
Na razie mam tylko wnuka, ale może jesienią będzie wnuczka, bardzo na to liczę chociaż synowa radzi nie cieszyć się na zapas, a usg jeszcze nic nie "mówi" za wcześnie. Dla dziewczynki mogłabym szyć falbanki, czesać koszyczki, robić sweterki. Rozmarzyłam się, u mnie 3 chłopaków.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:55, 01 kwi 2019

Do góry
Makusia napisał(a)
Takie baccaty w baaaaaardzo dobrej cenie

Szybko kulki z nich będą
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:48, 01 kwi 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

U mnie tez sucho , ziemia to głównie piach i dosypywanie nowej to krótkotrwale działanie. Latem ciągłe podlewanie inaczej wszystko by padło. Czapeczka i torebeczka śliczne.
Ile pracy i wytrwałości kosztują te nasze ogródki to tylko my ogrodnicy o tym wiemy, ale lubimy to i ciągle walczymy o nie.
Cieszę się, że i Tobie spodobało się moje szydełkowanie.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:47, 01 kwi 2019

Do góry
Takie baccaty w baaaaaardzo dobrej cenie

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:43, 01 kwi 2019

Do góry
AgataM napisał(a)
Ach Ty Artystko!!!!!! Jak ja zazdroszczę Twojej małej sąsiadeczce.... Będzie ślicznie wyglądać Masz talent
Mama Nikoli była zachwycona, mam nadzieję, że i maleństwo pozwoli sobie ubrać. Mam już trochę wiosennych kolorków, od razu weselej się robi.

Moja działka na Dębowym Lesie 11:42, 01 kwi 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
Księciunio przystojny . Skrzyneczki piękne. Szczerze podziwiam.

Oj taki sobie z tą przystojnością.
Dziękuję za pochwałki moich skrzyneczek
Moja działka na Dębowym Lesie 11:39, 01 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Awarii współczuje.
Kicia sliczna powoli wyschnie i nowe miejsce zachwyci
jak tam trawki??

Taki to różne życie i nieprzewidywalne przypadki i prace
Oj jeszcze jeszcze... ale powoli do przodu.
Trawki posadziłam na nową rabatę za huśtawka,Może jutro zrobię zdjęcie to pokaże
Jeszcze nic nie widać, cz się przyjęły czy nie.
polewam je.
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:36, 01 kwi 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Śliczna czapeczka Modelka powinna być zadowolona
Dziękuję to się okaże, czy będzie chciała to ubrać z dziećmi nigdy nie wiadomo, a Ona ma swój charakterek.

Moja okienna wiosnaokno w kuchni. Cyprysy pójdą do dekoracji donicowych, ale jeszcze trzymam je w domu. Kupione zimą.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:28, 01 kwi 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Ooo fajnie będzie z ławeczką pod drzewem. Uwielbiam ławeczki pod drzewami.

Jejku Ania, właśnie kupiłam ławeczkę, a miałam juz nic nie kupowac ale taka promocja była, 100zł taniej, że no nie mogłam nie wziąść...

Emek niech lepiej nie wyjeżdza, bo zbankrutuję...
Ogród z rzeźbą 11:16, 01 kwi 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Tak ścięłam hortensje potocznie zwane strong anabelkami na podokiennej (ścinałam dwa tygodnie temu):

Co to za patyczki przy anabelkach?
Tajemniczy Ogród 10:58, 01 kwi 2019

Do góry
Teraz ta sama rabata od strony ogrodu. Na pierwszym planie widać róże rosnącą pomiędzy dwoma choinami, które ysilnie zaczęłam prowadzić w stożki Udało mi się opanować tego potwora, ponaginałam jej gałązki, czuję, że będzie pięknie kwitła, a jej kolor cudnie gra ze śliwami. Żal mi było ją stąd wywalić, widzę ją prze okno z salonu.

Za stożkiem za pergolą różaną rośnie sliwa i wyżej przedstawiana trzymetrowa luka po świerku. Najbardziej widoczne miejsce przez salonowe okno.

Tu kolejna wiśnia, za nią ma zostać jedna choina na stożek, druga do przesadzenia. I hortek do przymierzenia

Tak więc znacie już całą prawdę Czekam na kwitnienie tych śliw. I tak po zimowych przemyśleniach, myślę, żeby pójść w rodki zamiast choin Jeddeloh, zostawić trzy choiny na stożki, obsadzić Aureoloą lub Everillo. A z drzewek... się wyleczyłam Myślę, że prawda jest taka, że gdy te śliwy się rozrosną, to będzie w sam raz. ewentualnie jedno drzewko w 5metrową lukę.
To co Dziewczyny miłe? Prawdę inną od mojej zniosę
Moja działka na Dębowym Lesie 10:53, 01 kwi 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Aniu super że udało się z sąsiadem załatwić sprawę bez wojny. Wiosna u ciebie całą parą.

Gosialuk napisał(a)
Aniu sporo zrobione i jeszcze sąsiad pozytywnie zareagował. Super.
A ja całą sobotę i pół niedzieli siedziałam nad papierami. Oj jak mi było szkoda tej pogody i słońca.

I ja się cieszę,że sprawnie z sąsiadem się dogadałam.I drzewek nie ma już na granicy
Wiosna się rozwija.Prace po mału ale idą do przodu.
Gosia faktycznie szkoda takiej pogody,Ale jak mus z pracą to trudno.Pewne rzeczy są ważniejsze.

dostałam taki prezencik od mojego męża.
Lampiony tak na razie tylko stoją .Mąż ma mi je dobrze przymocować.
Staną docelowo na miejscu obecnego ogniska.Ale póki co mam sporo gaszek do spalania.To jeszcze miejsca ogniskowego nie przenoszę.

Tajemniczy Ogród 10:47, 01 kwi 2019

Do góry
Zgodnie z obietnicą - zaczynamy W weekend jelitówka wygrała - niewiele można było zrobić. Ale dziś już na stanie tylko najmłodszy, więc luz
I oto znowu moja południowa - czyli bok działki szerokości 5m. Złudzenia optyczne na foto są znaczące - np. pomiędzy kulkami trzmielin są odległośco czasem 2metrowe, a pomiędzy pierwszym widocznym klonem a śliwą - 5m. Zdecydowałam, że większość trzmielin jednak zostanie - ładnie rozjaśniają, rosną bezproblemowo, no lubię je. Wybaczcie jakość zdjęć, ale Ignacy w domu, więc wszystko na szybkim oblocie

Poniżej pierwszy fragment do zakomponowania, pomiędzy klonem a śliwą: 5m, rosną tu jeszcze dwie małe choiny. Tą bliżej śliwy chcę zostawić i formować w stożek. Wstawiłam tam na próbę doniczkę z rodkiem - tak sobie intensywnie myślę, czy by trzech sztuk rodków biało kwitnących nie wsadzić na tej rabacie, oczywiście rozstrzelonych pomiędzy roślinami, nie ciągiem. Biały kwiat pod śliwami wiosną, potem piękne liście, a potem kwitną tu hortki Diamant Rouge.

Poniżej widać kolejną, trzymetrową lukę po świerku, pomiędzy śliwami, tam gdzie postawiłam rodka. Tam rośnie pod śliwą tylko hortensja, myślę tu o rodku i cisie...
Moja działka na Dębowym Lesie 10:42, 01 kwi 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Dobrze mieć takiego sąsiada co zrozumie .Mam rokietnika po drugiej stronie płptu to pod fundamentem przełazi .Wredny jest to prawda.Fiona pomocnica pilnuje pani. u Was woda stoi a u mnie such i podlewam

I ja się bardzo cieszę ,że dogadałam się z sąsiadem i już nie mam tych drzewek przy granicy.
Patrz, jaki ten rokitnik wredny.Oj chyba pomyślę nad nim.
Fioncia włości swoich dobrze pilnuje i już sezon zaczęła z polowaniem

i z zabawą
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera 'Pissardi' 10:28, 01 kwi 2019

Do góry
Proszę o poradę. W zeszłym roku odkryłam że dzieje się coś złego z pniem mojej pissardi. Posmarowałam go maścią ogrodniczą i dodatkowo spryskałam na grzyba dwa razy. Zdjęcia aktualne poniżej. Korona jest w porządku. Zaczyna wypuszczać listki. Czy drzewko jest do uratowania czy trzeba się go niestety pozbyć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies