Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 18:51, 03 maj 2019

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:50, 03 maj 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Trochę miałam do poczytania, uwielbiam Twoją narrację ogrodową i nie tylko Ogród mokry śliczny, ale suchemu też nic nie brakuje, no gdyby tylko podlewać nie było trzeba. Mireczko, na jakich stanowiskach sadzisz epimedia, rosną lepiej w cieniu liściastych czy iglastych, czy jest to bez różnicy?

Miło posłuchać pochwały proszę Pani

Teraz mam ogród podlany i siedzę sobie jak panisko choć od rana zamierzam pracować i obmyślam front robót na jutro

rynek - kupić selery zlukać begonie
oplewić przed domem bo sucho przy kostce nie napaprolę
zająć się donicami - oskubać bratki i posadzić hosty do donic
pikować kolejny raz pomidory i je wynieść do hartowania albo schować jeszcze
zasilić pokrzywą co tam trzeba i kompost
w jednej skrzyni kompostowej szykować grządkę na cukinie / jeszcze nie wzeszły/
obiad zjeść
posadzić do końca dalie co oznacza oplewić miejsca jeszcze nowe
dowlec się do wannylastym

epimedia posadziłam w ub roku i nie wiem gdzie im lepiej - na logikę to rośliny do suchego cienia - chyba pod każdym drzewem jest sucho a najbardziej iglastym
Moje rosną pomiędzy grujecznikiem a świerkiem

ochłodziło się a mimo to wszystko szybko przemija
nie lubię jak tak szybko to ucieka

Ogród w remoncie 18:49, 03 maj 2019

Do góry
Ogród do odnowy 18:45, 03 maj 2019

Do góry
Glina....

u mnie mułki

dziś przeszkadzały mi przesadzaniu... i co teraz z nimi zrobić. Kiedyś suszyłam, bardzo aromatyczne

Podwórkowa rehabilitacja 18:44, 03 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ale cudny ten Kuklik Cocktail Cosmopolitan
Gdybyś nie napisała, to nie zgadałabym co to jest

Cudny cudny
Takie mam jeszcze cudaki: kokoryczka wielokwiatowa i tulipan acuminata.

Ogród w remoncie 18:41, 03 maj 2019

Do góry
Jutro jak tylko pogoda pozwoli w końcu rozwalamy skalniak wzdłuż domu, to miejsce przyszłej różanki. Nareszcie!

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:40, 03 maj 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

usmialam sie z bodziszka co ma listki kawowe i nazywa sie ekspresso moze mi wpadnie w lapki na zakupach
Bozego kwiata dobrze zaznacz gdzie rosnie, bo po przekwitnieciu nic z niego nie zostaje i latwo wykopac

piekny ten widoczek

Bodziszek już wykopany i ukorzenia się w doniczce dla Ciebie.
Boży kwiat mam z ub roku i na wiosnę szukałam a niedawno się ujawnił - w tym dokupiłam kolejny - pierwiosnki wszystkie kocham

nówka kwitnie a stary jeszcze nie

Rododendronowy ogród II. 18:39, 03 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie mogę się zdecydować które piękniejsze, ale chyba jednak ten widok najbardziej mnie zachwycił

Co to za rododendron?
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:37, 03 maj 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Nic się nie stało, ale bukiet piękny

dzisiaj do obiadu zrobiłam taki

Podwórkowa rehabilitacja 18:36, 03 maj 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Reniu nie mam kuklików i nigdy nie miałam, a te twoje wyglądają cudnie. Kolor łososiowy czy bkadopomarańczowy jest prawie nieobecny u mnie w ogrodzie. A te twoje wyglądają cudowne. Jak i cały ogród zresztą

Małgosiu miło, że zaglądasz, patrzę na moje dwa maluśkie palibiny i myślę sobie: "Czy u Gosi już w kwiatach czy nie i kiedy się rozrosną "
Ta tonacja kolorów też u mnie prawie nie występuje ale te kukliki są niesamowite.

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:36, 03 maj 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
Zapatrzyłam się, zatrzymałam. Uwodzi ten Twój ogród. A i historię pięknie opowiadasz. Lubię takich słuchać.
Pozdrawiam Ela

Elu miło że Cię zatrzymałam w tym szalonym pędzie życia.
Dzisiaj choć trochę wolniej chyba wszyscy mają.

Ogród do odnowy 18:35, 03 maj 2019

Do góry
dziś miałam dzień walki z tojeścią - bardzo ją lubię ale pozwoliłam jej opanować każdy skrawek pod krzewami. Ciężko było zobaczyć rośliny na tej zielonej podściółce

dziś zakwitł psiząb - poprawiam błąd - to bożykwiat

...uDany ogród 18:34, 03 maj 2019

Do góry
TAR napisał(a)
ja poluje na te pink sensation i nigdzie jej nie ma. ale dokupie sobie eskimo, bo sliczne sa i te od Dany popcorn, Rotundifolium i te tomentosum

Gosiu mam na tyle derenia wyciagnietego na nóżce i watanabe tez jest na nożce ze starbursty sie tam wpasuja idealnie. poza tym jak deren i kalina skoncza kwitnac to zaczna hortki, do towarzystwa maja sosne koreanska, bedzie slonce z azurowym cieniem, powinno im pasowac

Tez tak długo szukałam i jak spotkałam jeszcze dość dużą to jej nie wypuściłam z rąk

Eskimo jest zjawiskowa!
U mnie większość krzaczków , może sobie sprawię coś na pniu?

Tak wyprowadziłam Roseum tylko jej kijka muszę podstawić, bo stary się złamał

widać ją pośrodku

Ogród do odnowy 18:30, 03 maj 2019

Do góry
Moje owocki też nie są jakieś ogromne za to w ilościach hurtowych, ale nie były większe jak były we dwie.

W sumie może też kupię jeszcze jedną i zobaczymy
Rozpoznawanie chorób i szkodników 18:28, 03 maj 2019

Do góry
Witajcie mój klon crimson w tym sezonie rośnie słabo tzn listki są jakieś niewykształcone i na gałęziach jest ich mało.Niektóre liście są pozwijane ,a w środku znalazłam mala gąsienice i taka jakby pajęczynę.Czy to moze być przyczyna takiego stanu klona.Moze rozpoznacie co to za owad i czym ewentualnie go zwalczyć?
Podwórkowa rehabilitacja 18:27, 03 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Fajowy nowy płotek,a kukliki przecudnej urody( zapisałam nazwę ) Czekam na spektakl Mailen,
A stara beczułka i czajnik to coś co nas łączy

Oj ten powojnik Mayleen
Dziś ponuro ale miał małą sesję.
Zdjęcie całości musiałam telefonem zrobić, bo aparat nie ogarnia.

Jeszcze w pąkach jest.

Rododendronowy ogród II. 18:23, 03 maj 2019

Do góry

i to samo z innej strony
Rododendronowy ogród II. 18:22, 03 maj 2019

Do góry
Sonka napisał(a)
Bogdziu, bardzo proszę o zdjęcia rodków, jak możesz wstaw proszę.

Sonka i Mirkaka jak na razie nie kwitnie u mnie wiele rodków bo mieszkam w najzimniejszym miejscu w Polsce, większosc azalii ma zamiar zaraz zakwitnac ale zimno się zrobiło więc czekaja. Aktualnie poza jabłonkami i tulipanami kwitna tylko takie rh.

Podwórkowa rehabilitacja 18:15, 03 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Reniu w kukliku też się zakochałam. Gdyby tak postanowił się rozsiać, to nie zapominaj o koleżance. Takietamy takie fajne, a tak rzadko pokazujesz.

Będę pamiętać. On jest taki ni różowy ni pomarańczowy. W zależności od stopnia rozkwitu. Cudo

Dla Ciebie kilka bibelotów.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:14, 03 maj 2019

Do góry
Witajcie bardzo proszę o poradę, z tyłu domu (południowy zachód) pod płotem mam wąską rabatę na której planowane było na początku tylko: bluszcz na siatce na całej długości oraz 3 migdałki na pniu. Jednak zrobiliśmy szersze "odcięcie" od płotu do trawy tj. na 60 cm i chciała bym to czymś urozmaicić. Migdałki będą rozmieszczone co 5 m (już są w tym miejscu szerzej położone kostki) więc mam jakby trzy oddzielne rabaty po 5 metrów do zagospodarowania.
W pierwszej myślałam o takim rozwiązaniu jak na zdjęciu: miskant, perovskia, trawa pompasowa, perovskia, miskant, rozplenica i migdałek na pniu, to wszystko z kilkoma czosnkami i kulami betonowymi. Na następnym odcinku chciała bym na środku dwie juki obok nich lawenda czasem czosnek (jest na przeciwko okna z salonu) ale nie mam pomysłu co jeszcze tu dodać po bokach - może ktoś ma jakiś pomysł ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies