Fajnie się dzieje a najwspanialsze jest to, że M przekonuje się do ogrodu, z takim wsparciem jest duuużo łatwiej
To teraz możesz poszaleć ... bo na korę nie wydałaś
Jakieś chciejstwa?
Reniu,
wszystko zależy od wielkości trawnika i natężenia w jakim występują w nim pędraki. Koszt musisz obliczyć sama.
Jeśli Twój ogród nawiedził chrabąszcz majowy lub guniak czerwczyk (te są najczęstsze) to kupujesz Larvanem, a jeśli ogrodnica niszczylistka to preparat Entonem.
pojedyncze sztuki chyba nie są zagrożeniem, choć wiem, że Ty możesz mieć stres pourazowy, jeśli chodzi o pędraki
wyczytałam, że ilośc która zaczyna być zagrożeniem dla trawnika to 2 sztuki na metr kwadratowy
paniprzyroda - na moje oko,to nie wygląda na przesuszenie,ale co to, to też nie wiem ren133 - ja mam na tej rabacie Chopiny,kwitną do samej zimy,ale w drugim sezonie u mnie dorastały do 2m wysokości.Zaczynam je stopniowo zastępować innymi białymi rózami.
Posadziłam już Artemisa pomiędzy nimi I Cream Abundance zamierzam dokupić na próbę.
Trawy będą w donicach a mam (tzn robią się) 2szt przy tarasie i 18mb przy wgłębniku!
Poza tym trawka będzie przy ambrowcu na pewno i między brzozami
Przyznam się, że myślałam o hostach, ale dałam ich trochę przy świerkach, które są w pobliżu tej rabaty, o której dumamy
Rh chciałam posadzić przy tarasie (do 16-17h cień)
Widziałabym tam coś kwitnącego, zwykłego, pospolitego, ale tworzącego dużą plamę różowo-bordową
Ale wymyśliłam
Pozdrawiam Cię serdecznie
Gdyby przyszło Ci coś do głowy to wpadaj do mnie
Obwódka do połowy wsadzona ... jutro dalsza część Nie wiem tylko czy od razu podcinać żywopłocik czy jeszcze trochę poczekać
Ta rabata jest zacieniona do jakiejś 15tej - może miałabyś jeszcze jakiś pomysł na nią?