Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

paniprzyroda 23:30, 14 maj 2015

Moje niektóre róże również zapączkowane Nalewkowa u mnie Żółkną mi listki White Cover, raczej nie szkodniki, nawożenie podobne jak u pozostałych, może to być wynikiem przesuszenia podłoża?
ren133 11:25, 15 maj 2015

Reniu,
Jakiś czas temu pytałam Cię o rabatę różano-lawendową Czy mogłabyś powiedzieć mi jaką odmianę róży tam masz? i do jakiej wysokości dorasta, chodzi mi o to żeby za bardzo się nie pokładała ... i jeszcze zapytam do kiedy kwitnie?
Coś dużo tych pytań, ale właśnie jestem na etapie zakupu róż, hortensji i rh
Rench 00:01, 16 maj 2015

paniprzyroda - na moje oko,to nie wygląda na przesuszenie,ale co to, to też nie wiem
ren133 - ja mam na tej rabacie Chopiny,kwitną do samej zimy,ale w drugim sezonie u mnie dorastały do 2m wysokości.Zaczynam je stopniowo zastępować innymi białymi rózami.
Posadziłam już Artemisa pomiędzy nimi I Cream Abundance zamierzam dokupić na próbę.
Rench 00:11, 16 maj 2015

Poradzcie coś ogrodniczki na moje iglaczki.To aurea nana. Mam 3 szt takie sponiewierane.
Inne rosną zdrowo w innych miejscach ogrodu,a te trzy w jednej kupie są i wszystkie takie podeschnięte od środka.
Mala_Mi 13:09, 18 maj 2015

Zamierają pędy.. nic dobrego.. mi w cyprysach tak padają.. na pewno chore wyciąć i czymś podlać... ja zaniedbałam cyprysy i mam teraz dużo dziur w żywopłocie

Odpowiadam Kosolce, kocimiętkę ciąć jak rozlezie się brzydko na boki.. póki ładna nich kwitnie
iwonadm 13:14, 18 maj 2015

Ja posadziłam w tym roku 5 artemisów małe są mam nadzieję, że urosną
pokaż proszę swoje
ren133 13:18, 18 maj 2015

Rench napisał(a)
Poradzcie coś ogrodniczki na moje iglaczki.To aurea nana. Mam 3 szt takie sponiewierane.
Inne rosną zdrowo w innych miejscach ogrodu,a te trzy w jednej kupie są i wszystkie takie podeschnięte od środka.

Reniu
Ja mam jedną aurea nana i też ma takie zasuszone ale nie tak dużo w jednym miejscu tylko na zasadzie to tu to tam mniejsze gałązki. Myślałam, że to dlatego że była przesadzana. Ja wycięłam te wysuszone i czekam... i podlewam
ren133 13:23, 18 maj 2015

Rench napisał(a)
paniprzyroda - na moje oko,to nie wygląda na przesuszenie,ale co to, to też nie wiem
ren133 - ja mam na tej rabacie Chopiny,kwitną do samej zimy,ale w drugim sezonie u mnie dorastały do 2m wysokości.Zaczynam je stopniowo zastępować innymi białymi rózami.
Posadziłam już Artemisa pomiędzy nimi I Cream Abundance zamierzam dokupić na próbę.

Dziękuję Ci kochana za info
A mój dylemat sam się rozwiązał jak w sobotę dostałam w prezencie kilkanaście sadzonek róży białej Mount Shasta od znajomego ogrodnika. Nie mogłam nie przyjąć już jest na rabacie Tylko taka goła ta róża, bez listków, nie wiem czy będę miała co podziwiać w tym roku ... Znasz tą odmianę?
bdan 13:26, 18 maj 2015

Reniu macham i ślad zostawiam
Rench 23:48, 18 maj 2015

Mala_Mi -muszę poszukać likarstwa na te zamierające pędy.
Własnie, nie wiedziałam jak nazwać tę przypadłość.

iwonadm -Zazwyczaj wszystkie pierwszoroczne są małe.
Ja mam tylko jednego artemisa,póki co. Testuję jak się będzie sprawował.
Ale muszę się przyznać,że domówiłam własnie, też w celach testowych Cream Abundance i White Gruss an Aachen

ren133 - mam dużo tych aurea,ale tylko te 3 się pochorowały,nawet nie wiem czy po zimie,czy wcześniej już były chore..
Nawet kiedy je wcześniej przesadzałam z miejsca,na miejsce nie chorowały wcale.
Mount Shasta nie znam.
Ale na googlach wygląda fajnie Że goła na razie ,nie szkodzi,szybko nadgoni jak nadejdą ciepłe dni.
A moja babcia gadali " Darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda "
bdan - hejka,straszne mam wszędzie zaległości,ale zaraz lecę do Ciebie obczaić jak tam twoja różanka nowa