Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Tuje od strony północnej (cień, półcień) 20:03, 27 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trujący cis - posadź odmianę Hilli, nie ma owoców, a igieł to dzieci w zasadzie nie jedzą.

Bardzo dziękuję pani Danuto za poradę. Właśnie przyjechały śliczne sadzonki Hillii. Już mam co robić w najbliższy weekend
Miskant - Miscanthus 12:09, 27 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jest lepszym wyborem.

dziękuje
Grys kamienny na rabacie, klombie 07:54, 27 kwi 2016

Do góry
Nie, u mnie nie wciąga. Dzięki patentowi - pomysłowi Witka
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:49, 27 kwi 2016

Do góry
Nie trzeba zamontować obrzeży, nic nie zrobiłaś źle, po prostu niepotrzebnie, nie siej takiej psychozy że coś źle, każdy zdobywa własne doświadczenia, można kancik zrobić przed sianiem tylko że i tak nasiona "przelezą" na rabatę i trzeba pielić i od nowa robić kancik.

Kancik robi się wycinając darń, a w przypadku świeżo posianego trawnika - trudno mówić o darni..wszystko się rozłazi w rękach
Funkie - Hosta 00:13, 27 kwi 2016

Do góry
Jak się cieszę że widzę Panią Danutę GARDENARIUM
Trawnik, ogród, a pies i kot 20:24, 26 kwi 2016

Do góry
Wydziel pieskowi duży wybieg w ogrodzie. Nie ma takiego trawnika niestety. Trawnik + pies = brak trawnika i brak ogrodu.

Chyba, że właściciel ma czas i pójdzie z pieskiem na szkolenie. Albo poświęci mu czas i będzie chodził na spacery.
Trawnik, ogród, a pies i kot 20:21, 26 kwi 2016

Do góry
pannamarzanna napisał(a)
Hej Wam! Chcę się zapytać ekspertów jaką trawę wybrać na działeczkę na której biega pies?
Miałam taką śliczną, zieloną, równą trawę, która była po prostu ccudem objawionym. Kto tylko przyjechał to się zachwycał bardziej niż ja, że takiej trawy to nawet na polu golfowym spotkać nie można, a tu u mnie taka fajna. No i wszystko byłoby okej gdyby nie fakt, że przygarnęłam pieska. Ale to nie taki mały szkrab, a wielki pies, krzyżówka bernardyna z czymś innym, dużym. Wielki i głupi niestety. Kopie doły, gryzie wwszystko, tuje są obsikane i czarne u dołu. Biegając pies wznosi kłęby kurzu, trawy i wszystkiego co tylko się da. Nie pomaga zamykanie w kojcu, bo piszczy, że nie da się wytrzymać. Więc z litości lata po całym trawniku i niszczy wszystko. Mało tego, w jednym miejscu jest zakopany nasz pies, który zdechł no i spoczywa sobie w jednym miejscu na działce na znacznej głębokości, a i leży tam już dobre kilka lat. A ten głupi kopie w tym miejscu, muszę stawiać tam samochód, bo przekopie mi wszystko!

Więc po tych żalach powiedzcie mi coś o trawie. Jaką wybrać? Wytrzyma w ogóle jakakolwiek bieganie dużego psa? Myślałam nad trawą Wimbledon firmy Kalnas.

A dodatkowo może macie pomysł jak spróbować ujarzmić psa?
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 17:40, 26 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam już swoje zbiory rzodkiewki, listków na sałatkę, rośnie groszek cukrowy (skrzynie w namiocie foliowym)

Danusiu, rzodkiewkę czas przerzedzić ... . Smakowicie.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 12:18, 26 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Po zasianiu nic się nie robi, czeka się jak trawnik wzejdzie, siać trzeba uważnie, żeby zachować w miarę linię trawnika. Po kilku koszeniach robi się dopiero linię. O kanciku nie mam mowy w pierwszym roku, bo darń jest za słaba na kancik,.

UUpps,a ja kancik zrobiłam.. To chyba obrzeża trzeba będzie zamontować wreszcie...
Kondziowy ogrod cz II 10:06, 26 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To może się spotkamy na "żarówkach"
buziaki Danuś zaglądam zawsze do ciebie i jestem na bieżąco na jakich żarówkach
Ogród z koniczynką 10:05, 26 kwi 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Danusiu, mam pytanie w sprawie hortensji, a może z doświadczenia wiesz, czy hortensja bukietowa Unique pokłada się w czasie kwitnienia....Mam okazję je kupić, ale nie mogę znaleźć informacji na ten temat,,,Jeżeli możesz odpowiedz u mnie..

Nie wiem.
Kondziowy ogrod cz II 10:02, 26 kwi 2016

Do góry
To może się spotkamy na "żarówkach"
Pomóżcie wyznaczyć rabate 07:05, 26 kwi 2016

Do góry
Ulica na dole, a furtka na górze? To skąd się wchodzi do ogrodu? Od sąsiada? A gdzie wejście do domu? Dziwna ta mapka, zupełnie niezrozumiałą dla mnie, chociaż chciałam pomóc.
Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 06:57, 26 kwi 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea

To nie jest świerk serbski a jodła koreańska.
Działeczka spełnienie marzeń 23:27, 25 kwi 2016

Do góry
Bogusłąwie witaj, Założyłeś już dwa takie same watki, obydwa w regulaminie. Przeniosłam do Naszych ogrodów, jeden usunęłam. ale nie rób proszę kolejnego wątku. Trzymaj się tego.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:41, 25 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Kropka obchodzi w tym miesiacu 18+tkę czyli psie 84-85. To wiekowa "damulka".

Oj rzeczywiście Kropka wiekowa, życzę jej zdrówka i dobrej kondycji...Kompozycje kociołkowe przepiękne... Pozdrawiam
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:23, 25 kwi 2016

Do góry
Tego nikt nie wie. Koś i przekonasz się.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:22, 25 kwi 2016

Do góry
Po zasianiu nic się nie robi, czeka się jak trawnik wzejdzie, siać trzeba uważnie, żeby zachować w miarę linię trawnika. Po kilku koszeniach robi się dopiero linię. O kanciku nie mam mowy w pierwszym roku, bo darń jest za słaba na kancik,.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:17, 25 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nijak nie ciąć, one już są idealnie wyprowadzone, jak na Chelseas Flower Show, tylko je możesz popsuć

(pisanie drukowanymi literami jest zabronione w regulaminie)

Naprawdę Danusiu? No teraz to zbiłaś mnie z tropu
Zostawiam je więc do czasu jak pojawią się liście ... zobaczymy jak będzie się komponowało wszystko ...
No nie chciałabym ich zepsuć

PS No wieeem przepraszam ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:04, 25 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj nawet minuty nie spędziłam w ogrodzie, to niepodobne do mnie, nawet zakupów nie nosiłam z samochodu.
Wyjechałam i wjechałam - tyle mnie widział ogród i tulipany. Jutro sprawdzę czy nowe kolory się pokazały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies