Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 22:04, 18 maj 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
No tyle atrakcji to się nie spodziewałam
Piękne te klony, świecą z daleka. Teraz to tylko możesz leżeć i pachnieć, wszystko masz już na tip- top

Jolu

do tip-topu jeszcze chwilka...leżeć i pachnieć nie umiem ….ale na pewno znajdę sobie jeszcze jakieś zajecie

em działał cały dzień tu pozastawiane czym się da ,żeby pies nie wchodził

buziaki

Ogrodowy song 22:01, 18 maj 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
To ty autokarem pojechałaś? Podziwiam, to kawał drogi. Amsterdam jest uroczy. Bardzo go lubię. Żałuję, że nigdy do ogrodu botanicznego nie udało mi się podjechać.
Dużo było rabatek z przekwitniętymi tulipanami? Zastanawiam się nad najlepszym terminem wyjazdu.

Autokarem jeżdżę często na takie wypady i 14 godzin mi nie straszne autokar przygotowany na wszelkie niedogodności..sama popatrz

Jeżeli chodzi o przekwitnięte tulipany, to trochę było rabat z samymi liśćmi. Zależy od odmian..jak wczesne, to już zakończyły. Chcąc dogodzić zwiedzającym i za tak duże pieniądze muszą mieć szeroki wachlarz odmian. Ogród ten czynny jest tylko 2 miesiące w roku. Od 21 marca do 19 maja; załapałam się w końcówce, i też były obawy, że nic nie zobaczę. Oprócz tulipanów sporo wiosennych: szafirki, azalie, hiacynty, trawki itp.
Ponoć te tulipany wykopują...ale taką ilość...hmm.
Chcąc jechać, to musisz wybierać termin kwietniowy lub początkiem maja..tak na przełomie. Polecam i to baaardzo

Tutaj widać rabaty z liśćmi.

Blaski i cienie nowego życia 22:01, 18 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

To fajnie ja nad swoimi 2 lata kolejne popracowałam, rzeczywiście nie jest łatwo ciąć zdrewniałe pędy.

Dziś fotka dla lubiących bukiety
W tematyce co można z ogrodu wykorzystać do dekoracji

Jako florystka( choć na wątku nie widać) Pochwalę za ciekawą i całkiem udaną kompozycję z ogródka
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:01, 18 maj 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

uroczo
Dziękuję Kałuża dzieciom sprawia dużo frajdy, nawet się żadne nie skąpało.

Mój ogrodowy pamiętnik 21:58, 18 maj 2019

Do góry
A takie dekoracje ogrodowe dzisiaj widziałam w Pszczynie na imprezie Ogrody Daisy.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:58, 18 maj 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Madzia ślicznie wyszło.

I fotka jest - cenzury tym razem nie było

Coś z mebelkami robiłaś? Albo coś mi umknęło.

Anitka dziękuję bardzooooo
mebelki stare ,cały czas te same tylko ławeczka biała z przodu przybyła

to mój nowy nabytek normalnie nie mogłam się oprzeć

ach ….jaka mi szkoda ,że jutro nie mogę być z Wami …..
Sezon 2017 u Hanusi 21:56, 18 maj 2019

Do góry
Asiu, Jak byli majowi ogrodnicy, to mi zimnym wiatrem smagało, i chociaż było na termometrze plus to odczuwalne poniżej zera, I tak cały poprzedni tydzień. Co siedziało w ziemi i nie miało rozwiniętych liści to spoko, teraz jest ok, a to młodziutkie, świeżutkie, dostało popalić! Trudno, takie są niespodzianki w nadmorskim ogrodnictwie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:55, 18 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka ten piękny uśmiech. Radość z ciebie tryska kochana.
Ogród też piękny a co to za sznurki wodne z tego dzbana płyną co to za pomysł.
Jeszcze co dziennie do bajorka wieczorem 1 litr zimnej wody dolej.
Ja na ogół jestem pogodną osobą a z tego dzbana to niby strumienie wody wypływają, a tak na prawdę to ponawlekałam takie koraliki i ułożyłam tak jak widać. Wczoraj sąsiad był na rybach i dostałam 5 rybek (chyba Płotki). Przyniosły mi je sąsiadki w wiadrze. Dziś przyjechał wnuk, przyszła też mała sąsiadeczka i radości było ogrom. Żadne nie chciało wracać do swojego domu.

Mój ogrodowy pamiętnik 21:55, 18 maj 2019

Do góry
Renii napisał(a)
A mnie ujmuje Twój rodek. Nie lubię fioletu, ale ten jest boski
zrób mu proszę jeszcze kilka zdjęć z dalszego ujęcia.

Dzisiaj tak słońce świeciło że nie umiałam porządnych zdjęć zrobić ale coś tam znalazłam .

Rododendronowy ogród II. 21:51, 18 maj 2019

Do góry
A na koniec mój buk.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:51, 18 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Madziu pięknie masz te obrzeża i ścieżki super wyglądają

Wiolu dziękuję cieszę się ,że Ci się u mnie podoba ,chociaż ja mam totalny chaos w porównaniu z Twoim pięknym poukładanym ogrodem
dziś tak dolało ,że przez chwilę było tak masakra ile deszczu może spaść w ciągu 10 minut ….

ale szybko minęło i udało mi się to ogarnąć

musze w końcu te drzewa opalikować ,lub przywiązać -bo krzywe
...uDany ogród 21:50, 18 maj 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Dzisiaj był cudowny dzień Zresztą zeszła sobota tez się udała, taka ostatnio tradycja... tylko sobota ładna
Wykosiliśmy prawie całą działkę. Kosiarka i kosa poszły w ruch.Ja trawniki, M kosą przed płotem, miejsce pod dom, podjazd, i cały tył. Zrobiło się czysto.
Potem pozamiatałam, rozsypałam siarczan amonu i wapno dolomitowe. Psiknęłam pod wieczór na mszyce, rozsypałam ślimakol w hostach. Podlałam Topsinem dwa świerki, które mi chorują. Przycięłam na ścieżkach gałęzie, którymi można było wybić oko. I tak nam minął dzień. Na koniec urwałam rzodkiewek na śniadanie i szczypiorku do jajecznicy. Przyjechałam do domu i lunęło, po deszczu wyszła tęcza!

Ogród soczysty!

Piękne zdjecia.
A i ogród jak zawsze prezentując się wzorowo.
Przyziemnie jest zaglądać do ciebie i patrzeć na tak ciekawe rośliny, rabaty i fajne zestawienia.
Jestem ciekawa kostrzewy, chyba twoja inna.Moja zawsze wystrzela kłosami.Po mimo,ze byłą przycięta.
Moja ostoja 21:50, 18 maj 2019

Do góry
Rododendronowy ogród II. 21:50, 18 maj 2019

Do góry
Siewka od Mariusza

i koperkowa

to azalia japońska Melina

i znana ze zdjec pomarańczowa azalia Tang Glow
Mały Biały Domek na Zaciszu - zapraszam 21:48, 18 maj 2019

Do góry
No to zadziałałam dziś , o tak
Ja jestem bardzo zadowolona z efektu , chociaż jedna rabatę udało sie zrobic od początku do końca..i w koncu jest na czym oko zawiesić siedzac na tarasie.
Tak to wyglada, śmiało możecie komentować !

W ogródku emerytki 21:46, 18 maj 2019

Do góry
Elu, witaj po dłuugiej przerwie
Dziękuję, miło się czyta pochwały ogrodu.
Basiu, fajnie, że przetacznik się przyjął, u mnie ma już z metr średnicy i rośnie właściwie na żwirku.
I to mu pasuje.
Ewo, a ile się namęczyłam, żeby go wycyganić od znajomej.
U niej stał w kuchni, wysoko na szafce i ledwo go było widać.
Wysłałam jej zdjęcie i przyznała, że u mnie mu lepiej
Wilczomlecz sosnka.

Moje rozchodniki zwariowały, mają wielkie kapustki

Rododendronowy ogród II. 21:46, 18 maj 2019

Do góry
Od wczoraj wielkich zmian w ogrodzie nie ma . Zakwitaja piwonie drzewiaste. Ta zakwitła pierwszy raz

Następna nazywa sie Mo Sa Jin , musze ją przesadzic bo co rok słońce przypala jej płatki mimo że nie rośnie w pełnym słońcu.

I Anne Marie

Moja ostoja 21:45, 18 maj 2019

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 21:45, 18 maj 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Jakie Ty masz już fajne te ciski w żywopłocie.

Asiu fajnie już urosły ….a 2 lata temu je sadziłam

te przesadzane z placyku ( w tym sezonie ) też całkiem dobrze się przyjęły-jeden jest żółty ,ale na razie daje mu szanse

do ścieżek podosadzałam macierzankę -mam nadzieję ,że się przyjmie ,bo to z własnych roślin urywane

Moja ostoja 21:42, 18 maj 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies