Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Urszulla 14:01, 02 cze 2019

Milka napisał(a)

No ja też nie trafiłam na nią, bo na bank kupiłabym, ona sztywno kwiat trzyma; też wczoraj 2 okna umyłam, opieliłam 1 rabatę, ciut wąsy przy kantach przycięłam i tyle, nie to tempo już. Oprysk robiłam Decisem, on mi się najlepiej sprawdza. Ja chyba też je podzielę, one dość wytrzymałe na suszę, ale oby nie było jej, bo coś gadają, ze w czerwcu 40 na plusie!

Cudna piwonia, jak się nazywa?

Czytałam że pryskasz Decisem. Robisz stężenie jak piszą? I na co jak. Mam na myśli bukszpany i róże.
Poppy 16:37, 02 cze 2019

Milka napisał(a)

Napisałam się i wcięło. Miała go, ale padły w 2011, bo były straszne mrozy, u ciebie sobie poradzi. Cięłam delikatnie nożyczkami, aby się zagęszczał, więc jesli trzeba tnij, jeśli nie, zostaw

Dobra, na razie wsadze, a pozniej sie zobaczy, najwyzej bede wycinac, albo przesadzac

Mam nadzieje, ze sie nazwa piwonii znajdzie, widzisz ilu chetnych na nia? Cos w sobie ma!

I jeszcze zapytam o elate, napisalas, ze przesadzasz jesienia. NIc im nie jest? ja sie do swojej przymierzam, musze ja podzielic i dac nowa miejscowke, bardziej cienista, bo w starej jest zbyt zolta, i czytalam, ze lubi podzial i przesadzanie latem, jak jest cieplo. I teraz troche mam zagwozdke
sylwia_slomc... 19:22, 02 cze 2019

Irenko wzdycham z zachwytu Cudnie masz . Odnoszę wrażenie, że ellaty i hakonki świetnie się komponują ze wszystkimi roślinami. Trawy masz wspaniałe
Basilikum 19:49, 02 cze 2019

Irenko macham z Zapracowanic Wielkich
Obejrzalam tylo czesc fotek i jesem pod wrazeniem
piwonia rzeczywiscie zjawiskowa
danuta_szwajcer 02:50, 03 cze 2019

Wzycham do piwoni, cudne, no i te Twoje trawy giganty Pięknie i uporzadkowane, różę też masz piękne Ale zapach zapewne się unosi Nic tylko leżakować Pozdrawam
Agania 08:23, 03 cze 2019

Bordowym czosnkiem to mnie zaskoczyłaś, nigdy nie spotkałam takich cebul?
Milka 09:35, 03 cze 2019

yolka napisał(a)
Czas piwonii maj i czerwiec cudny jest

Oj tak
ale wczoraj upał, dziś od rana też i z wiekiem, jakoś gorzej je znoszę, ach..ten pesel...od gości usłyszałam, że jest wędrujący...w kawale

za nami fajna niedziela

ta piwonia jest niesamowita i bardzo długo kwitnie, z reguły ma około 100 kwiatków
dostałam ją od koleżanki ze studiów, a ona kupiła dom po kolekcjonerze piwonii, ta odmiana rosła u niego 50 lat
mam jeszcze drugą od niej, z tej kolekcji i też jest niesamowita odmiana
na razie w pąkach

Alicja169 09:59, 03 cze 2019

Piwonia boska warto takiej poszukać, ale jak ona się zwie?
Miłego dzionka Irenko, upał straszliwy od rana
Milka 10:33, 03 cze 2019

Kojak napisał(a)

Jejku, ale to miłe, że chcesz to skopiować
róża Rhapsody Blue

Milka 11:00, 03 cze 2019

Dorota123 napisał(a)
Żółta róża powala swą wielkością i ilością kwiatów, trawy cudowne, a na widoki ślicznych piwonii do Ciebie przylatuję. Ja tych gatunkowych nie posiadam.

Dorota, ale super avatar
Tam na ścianie, ona ma około 10-14m, jest 8 róż, one rosną od 1999 roku, kupowałam, jako NN i dopiero z czasem na forum je rozszyfrowałam, bo w tamtych czasach wszystko było tylko, jako róża
a w tym roku, nawet nie zdążyła z cięciem i wyszło na plus
ale brzeg nad kantem trawnika nadal do pracy, wszystko tam mi pada
tyle roślin, tyle prób i to cholerne poniemieckie drzewo wszystko wykańcza
... ale ja się nie poddaję
znajdę sposób i na to