Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:25, 15 cze 2014

Do góry
Kiedyś tu będzie ładnie... gdy podrosną astilbe, jeżówki, pięciorniki różowe, monardy, zawilcee japońskie... a przede wszystkim miskanty..

Hortensje po tygodniowych upałach ledwie przezyły...ale dają radę

Kwadraty juz przycięte, kulki jeszcze nie ...a przede wszystkim żywopłot... od jutra wielkie cięcie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:22, 15 cze 2014

Do góry
Perowskia przygotowuje sie do kwitnienia

Ciekawe jaki bedzie w tym roku sadziec za hortensjami

Nie wiedziałam gdiz eprzesadzić carex montana... chwilowo tu

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:20, 15 cze 2014

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:18, 15 cze 2014

Do góry
Tu będzie rewolucja jesienią.... Rh i laurowiśnie zmienią miejsce
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:17, 15 cze 2014

Do góry
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:16, 15 cze 2014

Do góry
Lawendy, które przeżyły nieśmiało zerkają znad żywopłociku...reszta musi podrosnąc... Tu jest najbardziej sucho, pod okapem nie pada na nie deszcz..

I królowe drugirgo planu latem ... Kule bukszpanowe

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:14, 15 cze 2014

Do góry
Nie wiem kiedy doczekam się na jeżówki w rozplenicy

i na kostrzewy golden toupee w kwiatach

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:12, 15 cze 2014

Do góry
Busz niekontolowany.... buków nie widać, budleje w tym roku to jakieś potwory... za chwilę zakwitną... za razie utworzyły żywopłot.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:10, 15 cze 2014

Do góry
Po cięciu. Kostka tez już nie starszy chwastami, bo roundap je wypalił, jeszcze czeka mnie czyszczenie tych żółtych chwastów

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:07, 15 cze 2014

Do góry
Bedą zdjęcia... będzie dużo zdjęć... bo przez kolejne dni bedę cieła graby i zdjęć nie będzie....

Tyły i sueche bambusy. tyły przed wkitnieniem hortensji

Za chwilę będą hortensje bukietowe i ogrodowe
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:37, 15 cze 2014

Do góry
I wilanów i piękną kompozycję obejrzałam. Teraz czekam na fotki urodziwego ogrodu
Moja codzienność - ogród Oli 11:36, 15 cze 2014

Do góry
U mnie sloneczko.... Przesyłam Ci kurierem, priorytetowo
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:29, 15 cze 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

No berberys cudo ale jak do tej pory nie zdołałam go zidentyfikować.
Ma piękny kulisty pokrój, wysokośc po 3 latach ok. 50 cm, kolor bordo wpadający we fiolet. Wiosną go delikatnie przycinam, same końcówki.

Edytuję to źle spojrzałam na zdjęcie.
Ten berberys to Golden Ring Nana. Piękny purpurowy kolor ze złotą obwódką.
Zależy od fazy rozwoju ta obwódka czasami jest mało widoczna. Ta odmiana bardzo podobna do Admirationa.
http://allegro.pl/berberys-golden-ring-nana-nowa-odmiana-okazja-i4090217246.html

Rozumiem, że łysieje na zimę? Ja mam bagatelle , podbny do admiration i zachwycił mnie Twój. Poggoglałam sobie i widzę, ża ma piękne listki, z obwódką. Na pewno znajdzie miejsce w moim ogrodzie, lubię berberysy pod kontrolą sekatora
Blaski i cienie nowego życia 11:27, 15 cze 2014

Do góry
I heritage też kupuj!! Prawdziwa ogrodowiczanka musi mieć austinkę

Czekam na festę Kindziowymi hortensjami, pamietam akcję przesadzania
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:24, 15 cze 2014

Do góry
Kasik napisał(a)

Dzięki bardzo.
U Finki widziałam - ma ją w sprzedaży na stronie. Poszukam u siebie, może dostanę.
Do traw na razie podchodzę jak do jeża. Mam od tego roku trzy rozplenice. Nie wiem dlaczego, ale coś mnie powstrzymuje. Wiem, że to dziwne, tym bardziej, ze na ogrodowisku one są bardzo powszechne.

Pomalutku i ja dorosnę. Teraz szałwia, bo mnie zauroczyła.

Mialm taki sam stosunek do traw jak Ty dwa lata temu... Do czasu gdy zobaczyłam jak ogród wygląda z trawami zimą... W sezonie wiele roslin zdobi ogród, ale zimą tylko zimozielone i trawy. Kupuj koniecznie carexy. Rozplenice są piekne ale póżno startują wiosną, dlatego lubię carexy bo są albo zimozielone, albo takie ktore wystraczy wyczesać po zimie a nie golic na łyso
Postawić trawkę nad i... 11:21, 15 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ehh jak patrze na te graby to nie moge uwierzyć we własną goopote a było trzeba brać większe i troszke doinwestować, a nie takie małe badziewie, które w połowie się nie przyjęło

Luki kupić takie graby jak aga po 6,80 to cud. Moje gorsze były po 19 zł... Więc nie żaluj, bo Twoje też urosną.
Aga żywopłot będzie piekny, tylko ja nie lokalizuję gdzie on będzie.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 11:19, 15 cze 2014

Do góry
Graby w takich warunkach szybko urosną
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 11:19, 15 cze 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)
Marzeno Muszę usunąć chyba z podpisu link do działu projektowego. Mam wszystko już prawie gotowe więc wątki połączyłem.
Żywopłot grabowy był moim marzeniem odkąd zobaczyłem go u Ciebie. Niech tylko zdrowo rośnie. Coś mi wiosną podżerało listki, po oprysku jest ok.

Co do carex'ów Evergold. To była ich pierwsza zima, bardzo łagodna, więc na wiosnę wyglądały nienagannie. Urwałem tylko kilka najbardziej brązowych listków. Drażniły mnie kwiatostany - pourywałem. Przy 5 sztukach można się w to bawić, gorzej z większą ilością.

Teraz te starsze listki rzeczywiście są nieciekawe ale w ogóle ich nie widać.

Nieszko dziękuję, takie słowa jeszcze bardziej motywują.

Moje carexy evergold mam dwa sezony, w ubiegłym roku były malutkie więć lroblemu nie było, po sezonie były wielkie, po zimie wyglądaly pieknie a teraz naganne ubiegloroczne liscie mnie drażnia po prostu gdy bedą ruszać niwe orzyrosty, będę ciąć stare liście.
Rododendronowy ogród II. 11:17, 15 cze 2014

Do góry
Przespałam DTVN... Oglądałam mecz.... Miłego wyjazdu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:14, 15 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Marzenko, pod klonem Flamingo w pobliżu domku letniego, będzie ułożona biała kostka, na niej ławka ze stołem i wkoło donice, a te donice aut z placyku przy żurawkach
no to jeszcze Chopin, tu w limkach rośnie 5 sztuk, a limek 8, gąszcz taki, ze nie mogę się dostać, nie plewię, nie widać...tylko wiosną, to wtedy wyplewię

tu widać, że muszą róże w górę się piąć, bo limki wysoko
bukszpan będzie cięty w sierpniu, chyba że nie wytrzymam..

i tu widać, a w środku są 2 miłorzęby Ircia i Zygmuś
zmierzyłam kwiaty róż, ponad 15 cm

A bedzie pięknie, bo twoj klon zachwyca i rozjaśnia to miesce, biała kostka to taki swietlisty punkt w głebi ogrodu. Świetny pomyśł, czekam na realizacje.

Ps ale kwieciscie u Ciebie. Czekam na linki, kolejny sezon i chyba w tym roku będzie prawdziwy pokaz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies