Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:06, 29 gru 2014

Do góry
Tylko gdzie w ta kolejkę się ustawiać? Mam nazieję Danusiu, że dasz nam cynk
Ogródek Iwony 21:02, 29 gru 2014

Do góry
Ewuniu, pracy się nie boję. M pomoże w wolnej chwili, natomiast przeszkodą może być budżet. Priorytetem jest budynek gospodarczy
Ale może się uda
Jest jeszcze plan Łukasza na podjazd. Ale to dopiero bo wykończeniu garażu.
Tyle porad w tym roku dostałam, że nie muszę się martwić o plany.
Dziękuję wszystkim pomocnikom.
Cudownie tu być i mieć wsparcie
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 20:19, 29 gru 2014

Do góry
Agnieszko, znowu do ciebie przyszłam pozachwycać się twoim spojrzeniem na świat. Innym, jak sama przyznajesz, ale sama bym chciała tak umieć uchwycić niektóre momenty. piękno wyczarowałaś nawet w rozbitej bombce na podłodze
I wbrew zapewnieniom Waldka - strasznym skądinąd , miałaś białe święta.

Ja dopatruję się magii w tych świętach. Jeszcze w Wigilię padał deszcz, po pasterce zrobiło się chłodniej, a rankiem zaczęło sypać z nieba piękne, mięciutkie, białe, magiczne. a potem przyszło słoneczko. Wprawdzie prąd mi zabrała ta aura, ale magia białego puchu i rodzinnych popołudnii świątecznych w gronie najbliższych zawitała do mnie.
Miałam białe święta z sopelkami, słoneczkiem i puszystą śniegową kołderką.

Zyczenia noworoczne zostawiam, a jak jeszcze marzy ci się więcej białości, zapraszam do mnie
Jak to uporządkować? 20:00, 29 gru 2014

Do góry
LadyR napisał(a)

Witaj Aniu. Kolorowy jest twój ogród. Ja też miałam misz-masz. Po obejrzeniu ogrodu bukszpanowego i Any ogrodu małego zapragnęłam zmian.

Nie dałam rady zmieniać ogrodu od razu, zaczęłam etapami.
Cały tegoroczny sezon poświęciłam zmianom, ale nie zdążyłam ocenić, jak rabatka wyglądać będzie, bo czekam z utęsknieniem nowego sezonu, aż wszystkie nowe nasadzenia zaczną grać ze sobą. Wtedy będę mogła ocenić, czy posadzenia są odpowiednie, czy coś zmienić? Nie obyło się bez błędów, lawendę, która była maleńka posadziłam zbyt blisko bukszpanów. Będę przesadzać, aby lawenda miała więcej miejsca, a bukszpany nie marniały.
Widzę u ciebie trzykrotkę. M w szkółce zapakował mi 3 sadzonki, bo mu się kwiatki spodobały. Zdziwił się, jak dojechaliśmy do domu, że kwiatków nie ma już. Doczytałam potem, że ma kwiatki jednego dnia Były potem następne, ale nie rzuciła mnie na kolana. Wygląda jak rzadka trawka z kwiotkami. Ale moja jest młoda. Może masz odmienne zdanie? I czy lubi słońce, czy półcień ?
Witam i ja :) 19:41, 29 gru 2014

Do góry
Witaj Ilonko. Pomysł masz w głowie, ale miejsce, gdzie ten ogród będziesz tworzyć, pewnie jest w realu, zatem pokaż, od czego chesz zacząć
Ogródek Iwony 19:34, 29 gru 2014

Do góry
Wklejam link do Gardeners World 4 PL odc. 22
Odcinki po polsku, w sam raz na zimowe wieczory dla tych, co wolą pismo obrazkowe ponad książkę
Ogródek Iwony 19:30, 29 gru 2014

Do góry
Ewo, święta minęły, czas zacząć planowanie.
Joasia obiecała mi właśnie wysłać po Nowym Roku nasionka stipy.
Mam też od Małgosi z Kubusiowa nasionka werbeny, ale nie z tego, a poprzedniego roku. Miałam zrobić test i trochę wysiać, zobaczyć, czy wzejdą, ale psiak mi rozgrzebał i nie wiem, czy wzeszła. Nie jestem pewna, czy będą dobre siewki.
Potrzebuję stipę i werbenę na planowaną rewolucję na rabatce.
Zaplanowałam w tym roku kilka zmian.
Na północnej rabatce będę realizować projekt Danusi i Basi.
Na rabatce różanej zmiany zainspirowane fotkami na pinteresie, a od południowej strony marzą mi się 3 umbry. Ale do tej ostatniej rewolucji męskich rąk będę potrzebować, bo trzeba przekopać żywopłot z tuj i posegregować, jak radziła Toszka.
M tymczasem chce wykanczać budynek gospodarczy. Więcej chyba nie uda się zrobić.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:41, 29 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
I pomyśleć, że ten piękny kącik wiosną rewolucja czeka. Marzenko, nie boisz się troszkę tej rewolucji?

Ja odważna dziewcyzna jestem, lubię zmiany
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:15, 29 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oj, to się cieszę na nasionka. Potem jeszcze będę potrzebowała instrukcji postępowanai.

Joasiu, czekam na fotki ptaszków. U mnie też się zlatują do karmnika. Zauważyłam jednak, ze są płochliwe, uciekają, gdy podchodzę do okna. Widocznie zauważają ruch Ale pełno ich na drzewach w ogrodzie. Fajnie tak na nie patrzeć Ja też mam wolne do 7 stycznia. Muszę jeszcze coś przyszykować na urodzinki najmłodszego, bo sylwestrowy jest

Iwonko,
dzisiaj robiłam zdjęcia ptaszkom, ale karmniki zbyt daleko. Za słaby aparat mam, ptaszków nie widać. Jak przycięłam zdjęcia to rozmazane
Twoje ptaszki powoli się przyzwyczają jak zobaczą, że nikt ich nie niepokoi. U mnie na początku też były płochliwe, teraz już nie reagują i spokojnie spożywają
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:07, 29 gru 2014

Do góry
Oj, to się cieszę na nasionka. Potem jeszcze będę potrzebowała instrukcji postępowanai.

Joasiu, czekam na fotki ptaszków. U mnie też się zlatują do karmnika. Zauważyłam jednak, ze są płochliwe, uciekają, gdy podchodzę do okna. Widocznie zauważają ruch Ale pełno ich na drzewach w ogrodzie. Fajnie tak na nie patrzeć Ja też mam wolne do 7 stycznia. Muszę jeszcze coś przyszykować na urodzinki najmłodszego, bo sylwestrowy jest
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:02, 29 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Macham
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:34, 29 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, zbierałaś może nasionka stipy?

Zebrałam Iwonko ... obowiązkowo
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:33, 29 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też lubię zimę zza okna. W jadalni firanki tylko po bokach, więc jak sobie siedzę w salonie na fotelu, albo przy stole, mogę podziwiać jej uroki.
Zwłaszcza, jeśli świeci słoneczko, bo ponure dni nie są już takie fajne

Zima piękna w tym roku Iwonko
Mrozik lekki, roślinki mają puchową kołderkę, a do tego pięknie słoneczko świeci.
Dzisiaj obserwuję ptaszki uwijające się przy karmikach, dopiero dostrzegłam jak dużo przylatuje ich do stołówki.
Nasionka stipy wyślę po Nowym Roku, adres do Ciebie mam Iwonko
pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:28, 29 gru 2014

Do góry
Joasiu, zbierałaś może nasionka stipy?
Ogród wyrozumiały 17:27, 29 gru 2014

Do góry
Iza, co po świętach słychać? Odpoczywasz?
Działka wkoło Lubczyka :) 17:25, 29 gru 2014

Do góry
Kasiu, wszystkiego najlepszego na Nowy Rok.
Pięknie rosnących roslinek życzę.
Szmaragdowy Zakątek 17:22, 29 gru 2014

Do góry
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Mroźne fotki są śliczne.
Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie :) 17:03, 29 gru 2014

Do góry
Witaj Mario. Masz jakieś fotki ogrodu?
Mirkowy ogród (początki) 17:01, 29 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Pewnie , że można zrobić piękny ogród... tylko moja skleroza by mnie zagoniła na śmierć. Już widzę jak biegam na koniec i z powrotem ..ha, ha, ha.. ale za to dupcia by nie rosła
17,5 metra wcale nie jest tak mało.. Wąski ogró jest na forum.. tylko właścicielka od dawna sie nie pokazuje... jest zrobiony jak pokoje.. piękny ogród ...

Ktoś wie, o jakim ogrodzie mowa? Chętnie bym obejrzała
Do raju daleko - u Ewy 16:32, 29 gru 2014

Do góry
Ewuniu, masz takie odczucia, jak ja. Wyślę ci na priv coś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies