U mnie hortensja dębolistna jest strasznie wymagająca, tzn. chyba ją słabo przykryłam ubiegłej zimy i latem wcale nie kwitła.
W rzecywistości ona chyba najpóźniej wypuszcza liście, będzie łyso
Za to podoba mi się lilak Bloomerang, chyba sama o nim pomyślę, tylko gdzie? Może faktycznie taras.
Odnośnie jeżówek i floksów - jeżówki górą Wiem, że nie będę miała sprzymierzeńców, ale co tam. Zresztą zrób po swojemu, dobrze Ci to wychodzi
Szału nie ma, raz lepiej a drugi raz gorzej.. moje największe od 2 la=t zamierają, trzeba im poprawić miejscówkę.. niestety jak się nie dba to samo rosnąć nie będzie, chyba że chwasty.
Długa. Z dwóch stron ogrodzenia. Posadziłam jesienią 1000 cebulek. Już w pierwszym roku fajnie wyglądają. Strach się bać, co będzie za lat kilka
Na pozostałych rabatach mam już od wielu lat krokusy w jednolitych kolorach. Na "fioletowej rabacie", fioletowe krokusy, na "białej rabacie" białe, itd.
Kasiu w sobotę się okaże na czym stanie może na niczym ,bo syn się rozmyśli …..oby nie ….bo ja już powysadzałam dziś drobiazgi ...i do soboty taki bajzel będzie
specjalnie for you że wcale nie mam tak czysto hihi
tu jest drzewo przed budą -tam zrobię sobie mój kącik....