Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 17:29, 30 maj 2019

Do góry
Joku napisał(a)
, laurencja coraz bardziej mi się podoba.

Po raz pierwszy ją kupiłam...ze względu na zapach i kolor.To taka namiastka lnu,który szalenie mi się podoba...ale w tym roku nie wyszedł.

Peonia drzewiasta rozchyla pączki.

Ogród Wandzi 17:18, 30 maj 2019

Do góry
Witam. Dawno mnie tu nie było. W ogrodzie trochę od tej pory się zmieniło. W końcu zdecydowałam się na oczko. Projekt i wykonanie własne. Jak oceniacie?
Pozdrawiam
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 17:13, 30 maj 2019

Do góry
Siedzę sobie w cieniu i przycinam / czyszcze trawki
Fajnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:08, 30 maj 2019

Do góry
pęcherznice na pniu super są

tu dopiero rodki zaczynają

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:45, 30 maj 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Nawet nie wiedziałam, że takie są, jest cudny Sciana z żółtą róża zjawiskowa, u Ciebie nie jest dziko to bardziej u mnie. Wlasnie sobie pzymusowa przerwe zrobiłam bo znowu pada a tak mi się fajnie pracowało w ogrodzie, oj nie idzie tego przerobic a zachwaszczone i tyle cięcia. Pozdrawiam

Danusiu, u mnie to samo, co i u ciebie, uwierz. Też przed chwilą wróciłam, ciut obiad podgotować, nie wiem za co się chwycić, tyle pracy
i mrówki w trawach gniazda robią, walczyłam i pogryzły mnie cholery
bodziszki zaczynają i piwonia, co ci się podobała. No kupiłam 3 dla testu te czosnki, dość drogie były. Bardzo oryginalne

ale mi net muli

Moja bajka 16:36, 30 maj 2019

Do góry
Jakieś maluszki się wykluły, bo taką skorupkę znalazłam

Ewunia tak ta róża wygląda na dole. To dziki pęd, czy zwykły?
g
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:34, 30 maj 2019

Do góry
AgataM napisał(a)
Jak zwykle uroczo Też mam taką rutewkę,pierwszy rok. Wsadziłam je między różami. Jestem ciekawa jak się będą spisywać.
Pozdrawiam

U mnie już 3 rok, mam w sumie 4dobrze, tylko wilgoć i lekki półcień im trzeba
hortensja pnąca prawie w kwieciu, jeszcze na zapach czekam
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:32, 30 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Bożenko, ja i tak już tnę od 2 lat, bo trzeba schylonym tam iść, ale cudna i w tak trudnych warunkach świetnie sobie radzi

nie wiedziałam, że takie czosnki sadziłam, Red, no i są

Nawet nie wiedziałam, że takie są, jest cudny Sciana z żółtą róża zjawiskowa, u Ciebie nie jest dziko to bardziej u mnie. Wlasnie sobie pzymusowa przerwe zrobiłam bo znowu pada a tak mi się fajnie pracowało w ogrodzie, oj nie idzie tego przerobic a zachwaszczone i tyle cięcia. Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:29, 30 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzięki Miluś będę zaglądać.rutewka też piekna, ale to chyba nie ta wysoka.

Pokażę, ale nie od razu, bo z aparatu jeszcze nie zrzuciłam, ale wygląda identycznie, jak twoje

Rutewka wysoka, tak 160cm ma
i na łukach róże i kolejne powojniki

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:25, 30 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

I ja za Ewa powiem, że pięknie dużo dekoracji, bogactwo kwiecia, piękne ujęcia i tez podziwiam kałużę ja na razie nadal żadnej nie mam, ale mąż ma w planie, tylko u nas tak powoli wszystko idzie, długo trwa, praca zawodowa tyle czasu zajmuje, ogród tylko z doskoku, pozdrawiam. Super avatar
Dziękuję i cieszę się, że właścicielce tak pięknego ogrodu podoba się u mnie.) Jeśli macie zamiar robić oczko wodne to postarajcie się o więcej miejsca niż u mnie. Moja z założenia miała być kałuża, ale nie przewidziałam, że nawet w cieniu i bez wysokich temperatur woda tak szybko zarośnie glonami. Kałuża jest u mnie wabikiem na dzieci, pierwsze kroki od razu za dom i do kałuży. Ja nie pracuję ze względu na stan zdrowia, jestem więźniem swojego domu i całe szczęście, że mam ogród. Tak kałuża wygląda dziś.

Przedziwny Ogród 16:25, 30 maj 2019

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:16, 30 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)

Fajny patent.

Oczywiście w środku jest beton i pręty żeliwne, wypuszczone górą i do tego belki
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:12, 30 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ładnie i tyle
Dziękuję

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:08, 30 maj 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Zaglądam przy śniadaniu, pięknie masz, i z tego się cieszę, bo taki cudny ogród odwraca myśli od złych spraw, a nawet jak się jakieś zdarzą, można do nich podejść z dystansem.
Zdrowia Wam życzę.

Moje kwitnienia w tyle za Wami co najmniej o 2 tygodnie.

Haniu, no jest pięknie, ale tak ciut i dziko
Dziękuję

zapachy posyłam, szkoda że jeszcze nie ta technologia
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:02, 30 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Twoja kolkwicja juz większa od mojej bo moja ciasno ma.

Bożenko, ja i tak już tnę od 2 lat, bo trzeba schylonym tam iść, ale cudna i w tak trudnych warunkach świetnie sobie radzi

nie wiedziałam, że takie czosnki sadziłam, Red, no i są

Moja bajka 15:57, 30 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Wreszcie róża Eden Rose pokaże na co ją stać, a wszystko za sprawą prowadzenia gałęzi w poziomie. Kulkowanie to się nazywa?

przywiązałam jesienią pęd w poziomie i tu widać ile puściła z niego nowych łodyg. Będzie obsypana kwiatami dzięki temu

cudny irys . Mam całe dwie sztuki

Dobry sposób z prowadzeniem gałązek poziomo. Jeśli zapamiętam to też tak postąpię jesienią.
Niebieściutki kosaciec - piękny. Czy pasowały by Ci intensywnie żółte kosaćce? Albo granatowe? A może prawie czarne? Popatrz u mnie.
Ogród z wilkiem zamkn. 15:39, 30 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Ewa one stare -maja chyba z 10 lat -miały już chyba z 5 kolorów i w różnych miejscach stały

kupiłam w Casto ….

posadziłam w nich choiny -bo jeszcze im miejscówki nie znalazłam -na jesień chyba dam je jako żywopłot do warzywnika -je można ciąć ,więc mam nadzieję ,że na ok metr je utrzymam ….ale sama nie wiem jeszcze
a białe to pełne petunie ,albo surfinie -nie rozróżniam ich po nazwach odgapiaj do woli będzie mi miło

tu jeszcze raz mój nowy nabytek -na tej fotce dopiero prawdziwy kolor

Aha, no powiem Ci extraśne są te donice. Choiny i petunio-surfinie...idealny duet. Oj korci korci. PRzeciez ja zbankrutuje! Dobrze, że spora podwyżka w pracy była, będzie więcej na chciejstwa ogrodowe

Magleska napisał(a)

Ewa jeszcze raz dziękuje za namiary chciałabym jeszcze jedną do warzywnika dokupić -ciekawe ,czy jeszcze są ...muszę sprawdzić

po ściągnięciu siatki chcemy tam jeszcze ze 2-s krzynie dorobić ,domek ogrodnika i przed nim ławeczka ….o marzy mi się

...
proszę głosno się nie śmiać z moich tyczek ….na skrzyniach też jeszcze góra na wykończenie dojdzie ….kiedyś skrzynie też do malowania znowu ….

Nie ma za co, na zdrowie Ławki jeszcze są u tego sprzedawcy Są takie tanie, że nie ma co się zastanawiać tylko kupować
Plany masz zacne, kibicuję!
Mi się marzy jeszcze na drugi taras ten zestaw biały stół z krzesłami od kompletu z ławeczką...
Ogród z wilkiem zamkn. 15:34, 30 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

ewa zadonicuję się ale pomalutku

a kupiłam to bladoróżowe cudo

ostróżki -nie wiem jaki kolor -chyba białe -3 szt

do wiśniowej rabaty -która w nieustającej budowie i przeróbce- dosadzałam -

Matko, co ja napisałam! Sama na początku nie wiedziałam o co kaman
Moja codzienność - ogród Oli 15:32, 30 maj 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Oluś wpadłam podpytać Cię o trawy.
Szukam ładnej wysokiej trawy pod taras. Najbardziej leży mi ML, ale on późno startuje.
Ty masz molinie. Możesz coś o nich podszepnąć? Chyba ze masz inne typy.

Jak wysoki jest taras albo jakiej wysokości trawy tam chcesz ?
Podmiejski ogródek 15:17, 30 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

odmiana noble maiden. muszę dokupić
Rośnie przy overdamie i gdyby szybciej rósł, to by się ładnie komponowały

Ta rabata miała być różowo-fioletowa, ale stwierdziłam, że na tle ciemnego cisa to biały jednak bardzo dobrze wygląda I będę go dokładać.

Te irysy opatrzę. Bo podobają mi się, kwitną we właściwym momencie, pasuje mi ich pionowy pokrój, i tylko:
- bródkowe robią się później brzydkie; a w dodatku okropnie łamią mi się ich łodygi (zwłaszcza po deszczu)
- syberyjskie mają bardziej eleganckie liście ale widać, że się u mnie męczą. jak ktoś ma mokrą, gliniastą ziemię, to z bólem serca oddam.
A potem poszukam nowych z tych proponowanych przez Ciebie

Wow, cudne... Wysiewają się potem nadal białe czy zmieniają kolor? Z kocimiętką grają ładnie. Szkoda, że to raczej kocimięcha
Irysy wypróbuj

Ostatnio kupiłam łubiny, które miały być w jasnej magencie, a teraz robią się różowo-żółte
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies