Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 11:24, 30 maj 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ty masz mniej kolorowo????Żarty na bok

Gosia bo ty masz tak rośliny podobierane, że nawet jak nic nie kwitnie to jest kolorowo - kolor liści, odcień igieł, czy bylin. U mnie jak kwitnie to ok, a jak nie kwitnie to z kolorami nikt Cię nie przebije .
Katkak 11:25, 30 maj 2019

Anda napisał(a)

Ja też mam taką nadzieję

Ale by było super
Waclaw 15:57, 30 maj 2019

Katkak napisał(a)
Wreszcie róża Eden Rose pokaże na co ją stać, a wszystko za sprawą prowadzenia gałęzi w poziomie. Kulkowanie to się nazywa?

przywiązałam jesienią pęd w poziomie i tu widać ile puściła z niego nowych łodyg. Będzie obsypana kwiatami dzięki temu

cudny irys . Mam całe dwie sztuki

Dobry sposób z prowadzeniem gałązek poziomo. Jeśli zapamiętam to też tak postąpię jesienią.
Niebieściutki kosaciec - piękny. Czy pasowały by Ci intensywnie żółte kosaćce? Albo granatowe? A może prawie czarne? Popatrz u mnie.
Katkak 16:36, 30 maj 2019

Jakieś maluszki się wykluły, bo taką skorupkę znalazłam

Ewunia tak ta róża wygląda na dole. To dziki pęd, czy zwykły?
g
Katkak 16:37, 30 maj 2019

Waclaw napisał(a)

Dobry sposób z prowadzeniem gałązek poziomo. Jeśli zapamiętam to też tak postąpię jesienią.
Niebieściutki kosaciec - piękny. Czy pasowały by Ci intensywnie żółte kosaćce? Albo granatowe? A może prawie czarne? Popatrz u mnie.

Żółte mam w oczku, ale jeszcze nie kwitną, ale prawie czarny musi być super.
Anda 16:47, 30 maj 2019

Kasiu, proszę o więcej zdjęć, rownież liści i porównania z liśćmi Giardiny Czy ten pęd wyrasta z innej gałęzi, czy prosto z ziemi, z podkładki? A może pod podkładką? Bo jeśli z ziemi, to trzeba ziemię trochę odkopać i sprawdzić, czy wyrasta z pod podkładki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 16:49, 30 maj 2019

Anda napisał(a)
Kasiu, proszę o więcej zdjęć, rownież liści i porównania z liśćmi Giardiny Czy ten pęd wyrasta z innej gałęzi, czy prosto z ziemi, z podkładki? A może pod podkładką? Bo jeśli z ziemi, to trzeba ziemię trochę odkopać i sprawdzić, czy wyrasta z pod podkładki

Ok, zrobię lepsze zdjęcia, dzięki
Waclaw 16:53, 30 maj 2019

Katkak napisał(a)

Żółte mam w oczku, ale jeszcze nie kwitną, ale prawie czarny musi być super.

Do oczka, żółte, to te dzikie. One lubią rosnąc nawet w wodzie. Takie rosną u mnie nad rzeką i w rowach. Piękne są i posiałem je również nad stawem.
Doranma 20:06, 30 maj 2019

Śliczny centkowany rododendron ☺ Ja też już przebieram nóżkami i czekam na róże
sylwia_slomc... 20:11, 30 maj 2019

To się nazywa mieć co pokazywać, jak wrócisz wrzucam Ci u mnie siewki czarnego bzu, maluszki bo te większe przy plewieniu powyrywałam