Miło mi czytać takie słowa Dziękuję. Lubię robić zdjęcia, a ogród jest taki wdzięczny i nie kaprysi. Można powtarzać ujęcia do woli. Staram się robić zdjęcia w tak zwanej złotej godzinie, gdy słońce jest już nisko. Wtedy jest takie miękkie światło, a kolor podbijam ustawiając na program - zachód słońca wtedy wydobywa się mocny odcień kwiatów. Bynajmniej w moim aparacie, o ile dobrze pamiętam to masz taki sam.
No pewnie, że zbiorę. Myślę nawet, że mam gdzieś dużo nasion ubiegłorocznych w wiadrze tylko muszę się za nimi rozejrzeć. Zbierałam też nasiona z mocno różowego łubinu, w tym roku jeszcze taki mi nie kwitnie.
I ja za Ewa powiem, że pięknie dużo dekoracji, bogactwo kwiecia, piękne ujęcia i tez podziwiam kałużę ja na razie nadal żadnej nie mam, ale mąż ma w planie, tylko u nas tak powoli wszystko idzie, długo trwa, praca zawodowa tyle czasu zajmuje, ogród tylko z doskoku, pozdrawiam. Super avatar
Dziękuję i cieszę się, że właścicielce tak pięknego ogrodu podoba się u mnie.) Jeśli macie zamiar robić oczko wodne to postarajcie się o więcej miejsca niż u mnie. Moja z założenia miała być kałuża, ale nie przewidziałam, że nawet w cieniu i bez wysokich temperatur woda tak szybko zarośnie glonami. Kałuża jest u mnie wabikiem na dzieci, pierwsze kroki od razu za dom i do kałuży. Ja nie pracuję ze względu na stan zdrowia, jestem więźniem swojego domu i całe szczęście, że mam ogród. Tak kałuża wygląda dziś.
No właśnie chciałam zapytać jak u Ciebie rosnie Souvenir du Docteur Jamain to ona na ostatnim zdjęciu może?? Bo u mnie dosyć słabo chodz ma kilka pąków. Posadziłam ją do dużego półcienia tak jak mowili a TY w jakim miejscu ją masz? Pięknie, kolorowo i soczyscie u Ciebie no i jestes mistrzynią dodatków i pieknych fotek A z kałuża to wiesz ja kiedyś bardzo chciałam oczko z uwagi na szum wody i fontanne, małzonek mi chciał zrobić caly wodospad, rzeczke itp. Teraz tez zaluje, problem z czyszczeniem, chodz i pompe do brudnej wody mi kupił, teraz strach jak są wnuki i tak to masz, ze nigdy nie wiesz co dobrze zrobisz. Dorotko przypomnij mi jak się nazywa Twoja piękność pnąca na ogrodzeniu?
Bardzo mi się podobają Twoje rodki w kolorze lila ☺ Bardzo też lubię widok zielonej wody, więc nie wiem czy bym się tymi glonami przejmowała? Może warto zastosować EMy?