Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogródek Iwony 12:42, 11 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, posadziąłm część werbeny na rabatę z różami i perovską. Trochę jeszcze mi zostało do posadzenie i nie wiem, czy dosadzić jeszcze tam, czy na inną rabatę? Wysadziłam też część stipy i białe jeżówki. Przez pewien czas hartowałam wszystko na tarasie.
Wiesz, że cała moja perovska się obudziła? Mimo przesadzania, wszystkie mają nowe gałązki, ale i tak w plecy róż dosadziłam dwa nowe krzaczki. Chciałabym otrzymać podobny efekt na rabacie: Od tyłu mam miskant, perovska i werbena, żółte róże, stipa, lawenda, obwódka z bukszpanu.
https://www.pinterest.com/pin/529876712384627652/
https://www.pinterest.com/pin/213146994841239092/
Drugą fotkę wszyscy znają, pierwsza, to ta sama rabata, tylko inne ujęcie

Iwonko
Masz śliczną inspirację z donicami ... podejrzałam sobie Planujesz coś takiego u siebie?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:20, 11 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Nie ogarniam....tyle szczęścia na raz!
Madżen to jest cudowny widok!
Ja nie wiem jak Ty możesz do pracy chodzić...ja bym się pewnie spóźniała przez nałogowe podziwianie

Podpisuję się pod słowami Juzi
Pięknie

Jeszcze raz wielkie dzięki ... Ty wiesz za co

A jeszcze takie pytanko natury technicznej - jakie wysokie ekobordy stosowałaś między żwirek a trawę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:56, 11 maj 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Ależ ja zazdroszczę tylko tak bez zawiści Mam za sobą stratę całego szpaleru ambrowców a i tak nie zniechęciło mnie to do kupienia kolejnego- tym razem już jednej sztuki Większego też sobie sprawię ale to już nie w tym roku. A ile takie cudo? Podobnej wielkości mieli u Tracza za 240 i się zastanawiam czy to dużo czy mało. Zdradzisz tajemnicę? Może warto przejechać się dalej i zapłacić taniej

No wiem, że po prostu Ci się podoba
Zaraz napiszę Ci na priv
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:54, 11 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Reniu, wybór padł nie tylko na piękne rośliny ale bardzo mi się podoba jak się przykładacie do sadzenia i przygotowania rabat.

Oby pięknie rosły, będę mocno trzymać kciuki…. No i oczywiście kibicuję!

Dziękuję Ewuniu
Jak fajnie, że Ci się podoba u mnie

Teraz najważniejsze żeby drzewa się przyjęły i dobrze rosły

Pozdrawiam cieplutko
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:53, 11 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jankosia Tak jak napisałam wyżej wybraliśmy się autem eMa z przyczepką - trochę wystawały brzózki Kurcze ... nawet nie wiem jakie one wysokie są, ale chyba mają koło 4m, ambrowiec ok 3m (muszę dzisiaj zmierzyć)

Nie masz co zazdrościć Twój też urośnie...a jak chcesz popatrzeć na większego to zapraszam do mnie
Teraz już jest na czym oko zawiesić w moim ogrodzie

Ależ ja zazdroszczę tylko tak bez zawiści Mam za sobą stratę całego szpaleru ambrowców a i tak nie zniechęciło mnie to do kupienia kolejnego- tym razem już jednej sztuki Większego też sobie sprawię ale to już nie w tym roku. A ile takie cudo? Podobnej wielkości mieli u Tracza za 240 i się zastanawiam czy to dużo czy mało. Zdradzisz tajemnicę? Może warto przejechać się dalej i zapłacić taniej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:45, 11 maj 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Ja cię! Ale się obkupiliście Renia, wy jakimś większym autem tam pojechaliscie czy jak? Te drzewa niektóre wyglądają na bardzo duże. Ambrowiec najpiękniejszy, uwielbiam go o każdej porze roku. Tylko że mój malutki a twój taki już fajny duży Zazdroszczę ci go

Jankosia Tak jak napisałam wyżej wybraliśmy się autem eMa z przyczepką - trochę wystawały brzózki Kurcze ... nawet nie wiem jakie one wysokie są, ale chyba mają koło 4m, ambrowiec ok 3m (muszę dzisiaj zmierzyć)

Nie masz co zazdrościć Twój też urośnie...a jak chcesz popatrzeć na większego to zapraszam do mnie
Teraz już jest na czym oko zawiesić w moim ogrodzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:39, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Piękne zakupy! Cieszę się bardzo, że wyprawa się udała

Śliwę wiśniową będziesz mogła w czerwcu ciąć to będzie ładnie się zagęszczać

Udaaaała się, również dzięki Tobie Zaraz jak dałaś mi namiary zadzwoniłam, popytałam, Pan był bardzo dobrze zorientowany (u nas to mamy z tym problem) większość drzew miał u siebie, więc nie zastanawiałam się długo, w soboty nie pracuję, przygotowaliśmy auto i o 7.00 rano w drogę

Śliwę mogę ciąć już za miesiąc??!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:25, 11 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Wow jakie zakupy ! pięknie posadzone od razu robią efekt

Dziękuję Olu
A czy myślisz, że te mniejsze buczki też będą miały takie jasnozielone listki? ... bo na razie są takie "zwyczajnie" zielone...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:23, 11 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Cudowne zakupy!!!ale chyba ciężarówka przyjechaliście?

Wcale Ci sie nie dziwie, ze zamiast grujecznika kupiłas ambrowca. Zawsze moje porownania tych drzew sa na korzyść ambrowca
A buki dawyck gold to moje marzenie, tylko miejsca w ogrodzie brak

Dziękuję Marzenko
Jesteś wspaniała W jednym miejscu znalazłam tyle cudownych drzew na inne rośliny to nawet już nie spoglądałam coby się nie rozpraszać
Ambrowiec hmm ... spełnienie marzeń
A u Ciebie na jednego buczka pewnie zalazłoby się jeszcze miejsce
Ciężarówką nie przyjechaliśmy ... chociaż nie miałabym nic przeciwko ... po prostu pojechaliśmy autem eMa z przyczepą. Sprzedawca tak sprytnie wszystko rozplanował, że udało się upchnąć wszystkie drzewa + klonik na tylnym siedzeniu obok mnie i lawenda w bagażniku. Wiatr owiał trochę listki 2 brzózek i więcej strat nie odnotowałam

Jeszcze raz Ci dziękuję - bardzo mi pomogłaś
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:40, 11 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
bardzo ladne drzewka, szczegolnie buczki

brzozy ladnie sie wkomponują w tym miejscu

Dziękuję bardzo
Wcześniej nie byłam jakąś zagorzałą zwolenniczką buków, ale jak zobaczyłam tego mojego zieloniutkiego to tak mnie zauroczył (eMa też), że nie mogłam sobie odmówić i jeszcze dokupiliśmy mu 2 braciszków a co tam ... niech ma towarzystwo
Brzozy na razie chudzinki, powiewają sobie na wietrze - trzeba im zmyślną kompozycję na tej długiej rabacie zrobić
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:41, 11 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Właściwie listę to miałam w głowie Byłam mocno nastawiona na zakup grujecznika, ale w rezerwie miałam ambrowca. Był piękny grujecznik ale cena wyższa niż w przypadku ambrowca, poza tym ten drugi podobał się bardzo eMowi. Oboje uznaliśmy, że ambrowiec jest dużo bardziej dystyngowany, ma to coś i czeka tam właśnie na nas. Decyzja była jednogłośna
Nie planowaliśmy zakupu aż 3 buczków Dawyck Gold, ale tak bardzo spodobała nam się ich zieleń i kształt liści, że podjęliśmy zgodnie nadzwyczaj szybką decyzję
Zaś buk Rohan Obelisk miał być klonem Crimson Sentry
Brzozy? ... zwyczajnie rabata była już wcześniej zaplanowana.
Serby? oczywista oczywistość - wymysliłam sobie rabatę świerkową i brakowały mi 2szt. Dziś myślę, że może jeszcze 1szt dokupię ... po prawo obok świerka srebrnego by mi pasował.
Jedynie śliwa wiśniowa tak średnio mi pasuje - bo chciałam więcej ściany zasłonić - teraz myślę, że może grujecznik byłby tam lepszy ... ale z drugiej strony drzewa rosną

Reniu, wybór padł nie tylko na piękne rośliny ale bardzo mi się podoba jak się przykładacie do sadzenia i przygotowania rabat.

Oby pięknie rosły, będę mocno trzymać kciuki…. No i oczywiście kibicuję!

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:39, 11 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wspaniałe zakupy Reniu!
Od razu sobie pooglądaj listki buków, bo w ostatnich dniach głośno o zdobniczce, ja właśnie dziś u swojego Rohana ją odkryłam, jutro muszę Mospilanem spryskać szkodnika!

Dziękuję Edytko
Jestem bardzo zadowolona z tych zakupów
Jutro przyjrzę się dokładnie buczkom ooo ... widzę, że już dzisiaj to zrobię
Buziaki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:36, 11 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Zazdroszczę zakupów i........areału, u mnie i tak by sie tyle drzew nie zmieściło, moim nieosiagalnym marzeniem ogrodowym jest ambrowiec, brzozy, grujecznik, któryś z buków (wszystkie piekne, głóg, catalpa i platan.........eh, pomarzyc dobra rzecz.

A ambrowiec bossski

Kochana Małgosiu
Nawet nie wiesz jaka jestem szczęęęęęęśliwa z powodu tych zakupów
Nie przypuszczałam, że to może mieć taką siłę, tak dodawać entuzjazmu i dobrej energii Do 23.00 sadziliśmy w sobotę nasze nowe nabytki (nawet gdzieś na zdjęciu widać olbrzymi reflektor, przy którym kończyliśmy nasze prace)... i gdyby nie zmęczenie to jeszcze bym sobie na nie popatrzyła dłuższą chwilę i napawała się tym pięknem. Satysfakcja nie do opisania!

Jeśli chodzi o marzenia ... bez nich nasze życie nie miałoby sensu ... a i myślę, że jak bardzo bardzo bardzo pragniemy to nasze marzenia się spełniają ... sądzę, że te o których piszesz nie całkiem są nierealne ... moim zdaniem choć dla jednego z wymienionych przez Ciebie drzew znalazłoby się miejsce w Twoim ogrodzie

Dziękuję za miłe słowa

Teraz pozostaje tylko wierzyć, że te wszystkie drzewa zaklimatyzują się u mnie i będą długo cieszyć oczy swym pięknem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:20, 11 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
I ja czekam na zdjęcia zakupów Lista - imponująca
Jechałaś z konkretną listą, czy na miejscu decydowałaś, co weźmiesz?

Właściwie listę to miałam w głowie Byłam mocno nastawiona na zakup grujecznika, ale w rezerwie miałam ambrowca. Był piękny grujecznik ale cena wyższa niż w przypadku ambrowca, poza tym ten drugi podobał się bardzo eMowi. Oboje uznaliśmy, że ambrowiec jest dużo bardziej dystyngowany, ma to coś i czeka tam właśnie na nas. Decyzja była jednogłośna
Nie planowaliśmy zakupu aż 3 buczków Dawyck Gold, ale tak bardzo spodobała nam się ich zieleń i kształt liści, że podjęliśmy zgodnie nadzwyczaj szybką decyzję
Zaś buk Rohan Obelisk miał być klonem Crimson Sentry
Brzozy? ... zwyczajnie rabata była już wcześniej zaplanowana.
Serby? oczywista oczywistość - wymysliłam sobie rabatę świerkową i brakowały mi 2szt. Dziś myślę, że może jeszcze 1szt dokupię ... po prawo obok świerka srebrnego by mi pasował.
Jedynie śliwa wiśniowa tak średnio mi pasuje - bo chciałam więcej ściany zasłonić - teraz myślę, że może grujecznik byłby tam lepszy ... ale z drugiej strony drzewa rosną
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:04, 11 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
no, super! pokaż posadzone, w takim razie miłego dnia!

Przepraszam, że dopiero teraz uporałam się ze wszystkim, łącznie ze zrobieniem zdjęć Pozdrawiam ... i zapraszam do oglądania od rana, bo Ty ranny ptaszek jesteś przecież
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:01, 11 maj 2015

Do góry
No i oczywiście nie obyło się bez spontanicznego zakupu
Gość bez miejscówki

klon Brillantissimum (malutki ale tez i niedrogi)

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:43, 10 maj 2015

Do góry
I w końcu mój"król" ambrowiec
Czyż on nie jest piękny

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:32, 10 maj 2015

Do góry
I brzozy pożyteczne szt7

i całość (szkoda, że nie zrobiłam ujęcia z boku)

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:22, 10 maj 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Zakupy wypas warto bylo,bedzie pieknie

Dziękuję Krysiu
Mam nadzieję, że Cię nie obudziłam Jeśli tak to przepraaaszam
Jeszcze będę wklejać zdjęcia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:20, 10 maj 2015

Do góry
I z bliska
Jutro będą robiły się podpory do moich nowych nabytków

Intryguje mnie kolor tych buczków...jest ciemniejszy niż tego większego. Mam nadzieję, że wkrótce i te dwa będą miały śliczne jasnozielone listki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies