Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 09:40, 11 maj 2015

Kasya napisał(a)
bardzo ladne drzewka, szczegolnie buczki

brzozy ladnie sie wkomponują w tym miejscu

Dziękuję bardzo
Wcześniej nie byłam jakąś zagorzałą zwolenniczką buków, ale jak zobaczyłam tego mojego zieloniutkiego to tak mnie zauroczył (eMa też), że nie mogłam sobie odmówić i jeszcze dokupiliśmy mu 2 braciszków a co tam ... niech ma towarzystwo
Brzozy na razie chudzinki, powiewają sobie na wietrze - trzeba im zmyślną kompozycję na tej długiej rabacie zrobić
MAD 09:44, 11 maj 2015

Jakie brzozy.... Jaki ambrowiec... Olbrzym! (Mój to wypierdek przy Twoim) Istny szał! Pięknie.
ren133 10:23, 11 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Cudowne zakupy!!!ale chyba ciężarówka przyjechaliście?

Wcale Ci sie nie dziwie, ze zamiast grujecznika kupiłas ambrowca. Zawsze moje porownania tych drzew sa na korzyść ambrowca
A buki dawyck gold to moje marzenie, tylko miejsca w ogrodzie brak

Dziękuję Marzenko
Jesteś wspaniała W jednym miejscu znalazłam tyle cudownych drzew na inne rośliny to nawet już nie spoglądałam coby się nie rozpraszać
Ambrowiec hmm ... spełnienie marzeń
A u Ciebie na jednego buczka pewnie zalazłoby się jeszcze miejsce
Ciężarówką nie przyjechaliśmy ... chociaż nie miałabym nic przeciwko ... po prostu pojechaliśmy autem eMa z przyczepą. Sprzedawca tak sprytnie wszystko rozplanował, że udało się upchnąć wszystkie drzewa + klonik na tylnym siedzeniu obok mnie i lawenda w bagażniku. Wiatr owiał trochę listki 2 brzózek i więcej strat nie odnotowałam

Jeszcze raz Ci dziękuję - bardzo mi pomogłaś
ren133 10:25, 11 maj 2015

leon60 napisał(a)
Wow jakie zakupy ! pięknie posadzone od razu robią efekt

Dziękuję Olu
A czy myślisz, że te mniejsze buczki też będą miały takie jasnozielone listki? ... bo na razie są takie "zwyczajnie" zielone...
ren133 10:39, 11 maj 2015

polinka napisał(a)
Piękne zakupy! Cieszę się bardzo, że wyprawa się udała

Śliwę wiśniową będziesz mogła w czerwcu ciąć to będzie ładnie się zagęszczać

Udaaaała się, również dzięki Tobie Zaraz jak dałaś mi namiary zadzwoniłam, popytałam, Pan był bardzo dobrze zorientowany (u nas to mamy z tym problem) większość drzew miał u siebie, więc nie zastanawiałam się długo, w soboty nie pracuję, przygotowaliśmy auto i o 7.00 rano w drogę

Śliwę mogę ciąć już za miesiąc??!
ren133 10:45, 11 maj 2015

jankosia napisał(a)
Ja cię! Ale się obkupiliście Renia, wy jakimś większym autem tam pojechaliscie czy jak? Te drzewa niektóre wyglądają na bardzo duże. Ambrowiec najpiękniejszy, uwielbiam go o każdej porze roku. Tylko że mój malutki a twój taki już fajny duży Zazdroszczę ci go

Jankosia Tak jak napisałam wyżej wybraliśmy się autem eMa z przyczepką - trochę wystawały brzózki Kurcze ... nawet nie wiem jakie one wysokie są, ale chyba mają koło 4m, ambrowiec ok 3m (muszę dzisiaj zmierzyć)

Nie masz co zazdrościć Twój też urośnie...a jak chcesz popatrzeć na większego to zapraszam do mnie
Teraz już jest na czym oko zawiesić w moim ogrodzie
jankosia 10:53, 11 maj 2015

ren133 napisał(a)

Jankosia Tak jak napisałam wyżej wybraliśmy się autem eMa z przyczepką - trochę wystawały brzózki Kurcze ... nawet nie wiem jakie one wysokie są, ale chyba mają koło 4m, ambrowiec ok 3m (muszę dzisiaj zmierzyć)

Nie masz co zazdrościć Twój też urośnie...a jak chcesz popatrzeć na większego to zapraszam do mnie
Teraz już jest na czym oko zawiesić w moim ogrodzie

Ależ ja zazdroszczę tylko tak bez zawiści Mam za sobą stratę całego szpaleru ambrowców a i tak nie zniechęciło mnie to do kupienia kolejnego- tym razem już jednej sztuki Większego też sobie sprawię ale to już nie w tym roku. A ile takie cudo? Podobnej wielkości mieli u Tracza za 240 i się zastanawiam czy to dużo czy mało. Zdradzisz tajemnicę? Może warto przejechać się dalej i zapłacić taniej
ren133 10:54, 11 maj 2015

ewakatowice napisał(a)

Reniu, wybór padł nie tylko na piękne rośliny ale bardzo mi się podoba jak się przykładacie do sadzenia i przygotowania rabat.

Oby pięknie rosły, będę mocno trzymać kciuki…. No i oczywiście kibicuję!

Dziękuję Ewuniu
Jak fajnie, że Ci się podoba u mnie

Teraz najważniejsze żeby drzewa się przyjęły i dobrze rosły

Pozdrawiam cieplutko
ren133 10:56, 11 maj 2015

jankosia napisał(a)

Ależ ja zazdroszczę tylko tak bez zawiści Mam za sobą stratę całego szpaleru ambrowców a i tak nie zniechęciło mnie to do kupienia kolejnego- tym razem już jednej sztuki Większego też sobie sprawię ale to już nie w tym roku. A ile takie cudo? Podobnej wielkości mieli u Tracza za 240 i się zastanawiam czy to dużo czy mało. Zdradzisz tajemnicę? Może warto przejechać się dalej i zapłacić taniej

No wiem, że po prostu Ci się podoba
Zaraz napiszę Ci na priv
Kamajla 12:37, 11 maj 2015

Ale świetne zakupy Ambrowiec piękny, będziesz miała czym się zachwycać jesienią.

A poproszę na pw info, w której szkółce pod Wrocławiem to był grujecznik, jak duży i po ile? Może został dla mnie?

Pozdrawiam