wspaniałe zakupy Reniu!
Od razu sobie pooglądaj listki buków, bo w ostatnich dniach głośno o zdobniczce, ja właśnie dziś u swojego Rohana ją odkryłam, jutro muszę Mospilanem spryskać szkodnika!
Przepraszam, że dopiero teraz uporałam się ze wszystkim, łącznie ze zrobieniem zdjęć Pozdrawiam ... i zapraszam do oglądania od rana, bo Ty ranny ptaszek jesteś przecież
Zazdroszczę zakupów i........areału, u mnie i tak by sie tyle drzew nie zmieściło, moim nieosiagalnym marzeniem ogrodowym jest ambrowiec, brzozy, grujecznik, któryś z buków (wszystkie piekne, głóg, catalpa i platan.........eh, pomarzyc dobra rzecz.
Właściwie listę to miałam w głowie Byłam mocno nastawiona na zakup grujecznika, ale w rezerwie miałam ambrowca. Był piękny grujecznik ale cena wyższa niż w przypadku ambrowca, poza tym ten drugi podobał się bardzo eMowi. Oboje uznaliśmy, że ambrowiec jest dużo bardziej dystyngowany, ma to coś i czeka tam właśnie na nas. Decyzja była jednogłośna
Nie planowaliśmy zakupu aż 3 buczków Dawyck Gold, ale tak bardzo spodobała nam się ich zieleń i kształt liści, że podjęliśmy zgodnie nadzwyczaj szybką decyzję
Zaś buk Rohan Obelisk miał być klonem Crimson Sentry
Brzozy? ... zwyczajnie rabata była już wcześniej zaplanowana.
Serby? oczywista oczywistość - wymysliłam sobie rabatę świerkową i brakowały mi 2szt. Dziś myślę, że może jeszcze 1szt dokupię ... po prawo obok świerka srebrnego by mi pasował.
Jedynie śliwa wiśniowa tak średnio mi pasuje - bo chciałam więcej ściany zasłonić - teraz myślę, że może grujecznik byłby tam lepszy ... ale z drugiej strony drzewa rosną