Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogród (nie)Mocy 19:40, 18 mar 2019

Do góry
Dzisiaj kupiłam dwie sadzonki róży pnącej, żal było nie kupić bo po 5,49... I oczywiście nie wiem, czy już je trzeba sadzić, czy poczekać trzeba, hmm. Może ktoś coś podpowie, będę wdzięczna: )
Pani w sklepie powiedziała, że to dobrze, że już wypuściły listki, ale coś mi zaczyna świtać, że chyba to wcale nie jest dobrze?

Daleki od ideału..... 19:36, 18 mar 2019

Do góry
Agnieszko dziekujemy za wczorajsze spotkanie i towarzystwo Koniecznie musisz ożywić wątek, a póki co to na pamiątkę zostawiam

Aga choć u siebie nie bywa to na spotkanie dotarła
Wzgórze chaosu 19:30, 18 mar 2019

Do góry
Iwonko za wczorajsze towarzystwo i pogaduchy dziękujemy i za możliwość obejrzenia Twojego ogrodu

Bylinowa łąka 19:27, 18 mar 2019

Do góry
Gosiu dziękujemy za cudny dzień, niezwykle cicha, spokojna i skromna z Ciebie osoba, wiesz, że czekamy na Cię w maju
Na pamiatkę zostawiam
co mam

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:24, 18 mar 2019

Do góry
polinka napisał(a)

To ten za odkurzaczem

Moje graby dwa razy w sezonie ostro tne bo mam mały ogród ale jesli nie będziesz mocno ciela tylko delikatnie w celu zagęszczenia to spokojnie można je wykorzystać jako przyslone.

Hej piękne masz widoki! Chęciałabym zapytać co to za trawka jasno zielona przed grabem? Właśnie tworzę rabatę grabową i planuję rozplenice ale chciałabym może coś na co nie trzeba czekać do maja aż ruszy. Czy ona jest zimozielona!?
Pięknie masz!! Podglądać też na IG
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:23, 18 mar 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Anitka patrzę sobie na tę twoją zieloną "ścianę" po prawej stronie, co to za choinki tam ci rosną? Od wczoraj dumam nad obsadzeniem tego zakątka przy mojej altanie. Przesunęłam dziś wiśnię w stronę ławki i wysadziłam uschniętego serba. Teraz dumam czy wsadzić coś iglastego czy liściastego. Tyle lat w temacie i nadal nic mądrego nie mogę wymyślić
Za drzwiami do ogrodu... 19:23, 18 mar 2019

Do góry
Aniu bardzo dziękujemy za wczorajszy dzień, było wspaniale i szczególne podziękowania za prezencik Cudny
Na pamiatkę

Zielona przestrzeń 19:18, 18 mar 2019

Do góry
Koliberku dziękujemy za cudowne towarzystwo i uśmiech
Wreszcie udało się spotkać
zostawiam na pamiątkę to co mnie się udało złapać aparatem

Motylogród 19:15, 18 mar 2019

Do góry
Mariposa napisał(a)

Jak na moje oko cisy ładne są. Mają 45 - 50 cm i całkiem ładne już tegoroczne przyrosty.

Całkiem fajne te ciski Elu, przyrosty nie są tegoroczne a raczej z jesieni, chyba że były w tunelu
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:13, 18 mar 2019

Do góry
Agatka bardzo nam było miło Cię poznać i wyściskać, fryzura cudo moja ulubiona, wspomnienia wróciły bo kiedyś też w takich chodziłamIle to lat temu już
Na pamiątkę zostawiam
synuś

dziewczyny pokazały przód fryzury ja mam tył

Moja bajka 19:08, 18 mar 2019

Do góry
Ładniejszych niż Agatka Wam zostawiła nie mam, ale pamiątka od nas

Motylogród 19:05, 18 mar 2019

Do góry
A skoro już wrzucam fotki... to moja stipa

lobelia

poziomki

werbena i lawenda też ruszyły, ale pokazywać jeszcze nie ma co

Ogród Małej Mi 2017 19:05, 18 mar 2019

Do góry
Ania dzięki za to, że wczoraj wyrwałaś ten czas dla nas Na pamiątkę zostawiam

Motylogród 19:00, 18 mar 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
Elu, Ania pisała, ze kupiłaś cisy od Pan Sławka, pokazałabyś? On ma mi też zrobić jakieś fotki i przesłać, chciałbym kupić kilka sztuk. Daj znać jak Twoje wrażenia

Jak na moje oko cisy ładne są. Mają 45 - 50 cm i całkiem ładne już tegoroczne przyrosty.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:50, 18 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Sylwuś dziękuję za patyczki, nasionka i wiesz za miłe towarzystwo z Wami...
Wojtusiowi jak zawsze za pomoc w przypilnowaniu roślinek
Na pamiątkę zostawiam te niezapomniane chwile z Jasionki

Agatko dziękujemy również za wspaniałe chwile
A najbardziej dziękuję Ci za dwa ostatnie zdjęcia jedynie na nich nie wyglądam jak pączek bo na pozostałych jakie dziewczyny pokazały to.....i jeszcze zawsze stanę sobie do fotek przy najszczuplejszej osobie z grupy....jakby innych nie było, nie muszę mówić jak wypadam w porównaniu bo to widać Do czasów forum niewiele mam zdjęć na których się sobie podobam, przez to nie lubię być fotografowana, ale forum nauczyło mnie dystansu do siebie
Ogród Małej Mi 2017 18:42, 18 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
W Jasionce to nie "moja" Anek. A Ty mówisz o reliktach ogrodowych a tu widzę osobę jakąś niereliktową.

Poproszę o zdjęcie z robótek ogrodowych.

Ewuś.. ja jeszcze nic w ogrodzie nie robiłam.. posadziłam bratki w donicy i 3 godziny tydzień temu lub dwa trochę wycięłam starych bylin.. i pół hortki aby pokazać mamie jak tnę

I nic.. ponad to.. jak to stwierdził eM.. najpiękniejszy trawnik mamy w szklarni...tam trawka zieloniutka jak dywan mama zebrała liście z zeszłego roku na froncie i tyle..

Ogrodowo porażka.. trudno.. nie rozdwoję się.

W tych 3 godzinach wycinałam bardziej zaawansowanym ciemiernikom liście.. i to był powód że polazłam w ogród.. liczę ze za 3 tygodnie trochę się zluzuje..

nawet jabłonki nie przycięte.. same przycinanie tego co najpilniejsze to niewyjęty tydzień. I t ona odpitol.. nawet nie myślę, bo to nierealne wiec co się będę denerwować..

Ukojenie 18:42, 18 mar 2019

Do góry

Udalo mi sie spotkac i kupic rh Krolowa Jadwiga

Ogród Małej Mi 2017 18:35, 18 mar 2019

Do góry
yolka napisał(a)

Ciemierniki prawdziwe rozweselacze, cuda mogą zdziałać choć listki przypominają coś odmiennego

Bo to może jakie zioło I teraz widzę jaka czaderską koszulkę ma Kasia

I zaraz te moje głupie skojarzenia.. o krowie i Maryśce...

Nad rzeką siedzi krowa i pali trawkę.
Zadowolona, klimat i te sprawy.
Podpływa do niej bóbr, wychodzi na brzeg i pyta:
- Te, krowa, co robisz?
- Aaaa, widzisz bóbr, jaram i jest OK.
- Daj trochę, jeszcze nigdy nie kurzyłem.
- Jasne! Ciągnij macha bracie i poczuj się cool!
Bóbr wciągnął dym i od razu go wypuścił.
Na to krowa:
- Stary, nie taaak! Patrz: ciągniesz macha i trzymasz go w płucach dłuższą chwilę. Zresztą - wiesz co? W tym czasie jak wciągniesz, przepłyń się kawałek pod wodą w dół rzeki, wróć tu i wtedy wypuść powietrze. I mówię ci będzie OK.
Jak uradzili tak zrobili.
Bóbr się zaciągnął, płynie pod wodą, ale już po kilku chwilach zrobiło mu się happy.
Wyszedł na brzeg po drugiej stronie rzeki, walnął się na trawę i orbituje.
Podchodzi do niego hipopotam i pyta:
- Te bóbr, co robisz?
- Aaaa, widzisz hipciu, fazuję sobie trochę.
- Daj trochę stuffu, ja też chcę.
- Podpłyń na przeciwko do krowy. Ona ci da.
Hipopotam wychodzi na brzeg, a krowa wywaliła gały i krzyczy:
- Bóbr, k****, WYPUŚĆ POWIETRZE!

Puenta jest często cytowana przeze mnie w różnych sytuacjach życiowych ..
Ogród z wilkiem zamkn. 18:30, 18 mar 2019

Do góry
AnkaK napisał(a)
Jeśli kostka jest to nie ma o czym mówić. Będzie fajne podkreślenie geometrycznych placykow z płyt i ścieżek. Twarda jesteś z tym kurowaniem się - ja bym w kołdrze pewnie w ogrodzie grzebała

Ania jakbym się dobrze czuła ,to uwierz ,tez bym grzebała …....ale wiem z doświadczenia ,że jak za szybko ruszę ….to zaraz padnę na dużo dłużej …..a tego nie chcę -bo mam dużo robót ogrodowych w planie

więc do czwartku mam zamiar grzecznie leżeć i nadrabiać forum

a kwiatuchy ,to prezent …..ciekawe co im po głowie chodzi-tak bez niczego i za nic hmmmm podejrzane hihi

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:29, 18 mar 2019

Do góry
Dziewczyny, byłam dzisiaj zapłacić za mojego zarezerwowanego graba, niestety nie przywiozą mi go od razu tylko w ciągu 2-3 dni. Buuu muszę czekać. Miałam dokupić do niego jako obwódkę cisy Hilli ale stwierdziłam, że chyba się nie zmieszczą na prostokącie 1x2 m.
Najlepsza byłaby niska obwódka z buksów no ale wiadomo. Co radzicie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies