Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 22:37, 17 mar 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu dzisiaj nie możesz narzekać - pogoda jak marzenie
Człowiek chociaż jednego dnia się nią nacieszy jak ciągle pada albo ponuro, bo jutro znowu ma się popsuć.....

Oj tak pieknie ale wietrznie w bluzce chodzilam. Duzo dzisiaj zrobilam berberysy scielam 20 cm od ziemi bo juz staruszki sie porobily. Od razu palilam dym sie krecil, ale ok 16 jakby sie wyciszyl wiec nestem szczesliwa, ze juz mam to za soba.
Doszlam do wniosku, ze chyba je wykarczuje ale najpierw posadze miedzy nie roze. Odbily mi i mam duzo odrostow ponieważ jest bardzo piekna i kwitnie bez przerwy wiec wole jednak roze. Kupilam ja w szkolce u Ulinskich.

Mam duzo przerobek nie wiem kiedy sie wyrobie z tym wszystkim.
Zdjelam dzisiaj doniczki astikowe z roz. Pod jedna donica nawet liscie nie zmrozone. W kazdym razie wszystko zielenieje. Klony u mnie juz maja liscie w polowie marca jak przyjdzie mroz to beda, straty.
Dzisiaj hortensje do konca poobcinalam sporo mam patyczkow i przygielam do ziemi tez kilka moze cos z tego bedzie.
Patyki mialy duze paczki zielone.
Wiec sporo zrobione a jeszcze wiecej przede mna. Pojade w czwartek ma byc ladnie to znowu cos zrobie.

Dzisiaj eM wszedl na balkon i zauwazyl nowe nabytki, ale nic nie mowił. Chodzil po dzialce i mowi powinnas jeszcze dokupic rododendronow mnie dwa razy mowic nie trzeba jutro ide robic rozpoznanie.
Ukojenie 22:35, 17 mar 2019

Do góry
Krotki raport z dnia.
Pogoda byla piekna ale cala niedziele spedzilam na odwiedzaniu cmentarzy.
Pamietacie, ze na Wszystkich Swietych sadzilam cebulowe na grobach? Wszystkie sie udaly - tzn. Pelno klow tulipanowych, kwitna krokusy i ranniki. W swieta powinien byc efekt wow

Tymczasem u Rodzicow dosadzilam bratki zeby bylo jasniej.

W donicy sa rozchodniki i trawka ozdobna - bedzie widac w sezonie. Tymczasem kwitna krokusy. Dosadzilam fiolki, drobne rozowe bratki i jaskra azjatyckiego. Tutaj tez ukrylam kilka tulipanow - botanicznych tarda.

U mnie w ogrodku zakwitly kolejne iryski i krokusy wielkokwiatowe.
Wiosna az milo patrzec

Jutro sprobuje Was poodwiedzac
Ogród Małej Mi 2017 22:30, 17 mar 2019

Do góry
Ciemierniki startują.. nowe kupiłam na targach, na których niewiele było.. ale nie sfotografowane.

Bawarka 22:29, 17 mar 2019

Do góry
Kolejne piwonie juz w pakach.

Jeszcze mam ich malo w ogrodzie ale...

Czosnek niedzwiedzi Pyszota nad pyszotami
Ogród Małej Mi 2017 22:28, 17 mar 2019

Do góry
Pierwsze spotkanie w tym roku zaliczone..
Ogród Małej Mi 2017 22:26, 17 mar 2019

Do góry
Moje bratki... posadzone razem z Muminkiem Pomocnika mam już superasnego
Targi w Jasionce 22:19, 17 mar 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A ja mam tylko grupowe... z telefonu.... ale za to jest tam Sylwia.. zasłonięta ciemiernikiem, w dodatku cuchnacym. Ale cuchnie czy nie ..przecudnej urody.. jak i jego właścicielka
Poza tym doszłam do wniosku, że dziewczyny ogrodniczki są wszystkie przecudnej urody
Sylwia na fotach powyżej ja bym Twojego po łapkach biła.. patrz jak się przytula do Iwonki.Na Twoich fotkach to widać .... ha, ha, ha... ale trzeba przyznać chłop ma gust

Edit.. i tu chociaż nie zasłaniam Koliberka..

Dzięki wszystkim za spotkanie i ... ja też wyjechałam z kaliną

Aniu no jak winić chłopa za dobry gust
Ciemiernika wąchałam bo intrygowało mnie skąd nazwa, spodziewałam sie smrodu zepsutego mięsa, a tu zapach ziela, bardzo mocny zapach i jakby z nutą goryczy
Kalinom trudno sie było oprzeć zwłaszcza, że z kwiatem i w takiej świetnej cenie
Bawarka 22:16, 17 mar 2019

Do góry

magnolie ruszyly juz wszedzie
Bawarka 22:14, 17 mar 2019

Do góry

Kasztany pekaja

Bawarka 22:12, 17 mar 2019

Do góry
W pobliskim parku kwitna azalie

i inne tu i tam

Targi w Jasionce 22:10, 17 mar 2019

Do góry
A ja mam tylko grupowe... z telefonu.... ale za to jest tam Sylwia.. zasłonięta ciemiernikiem, w dodatku cuchnacym. Ale cuchnie czy nie ..przecudnej urody.. jak i jego właścicielka
Poza tym doszłam do wniosku, że dziewczyny ogrodniczki są wszystkie przecudnej urody
Sylwia na fotach powyżej ja bym Twojego po łapkach biła.. patrz jak się przytula do Iwonki.Na Twoich fotkach to widać .... ha, ha, ha... ale trzeba przyznać chłop ma gust

Edit.. i tu chociaż nie zasłaniam Koliberka..

Dzięki wszystkim za spotkanie i ... ja też wyjechałam z kaliną
Szmaragdowy Zakątek 22:10, 17 mar 2019

Do góry
Jak na razie…uwaga (!) …33 worki ogrodowych śmieci musiałam wywieźć….a będzie pewnie jeszcze kolejnych kilka worków bo wertykulacja trawnika dopiero przede mną.

Bawarka 22:07, 17 mar 2019

Do góry

Szmaragdowy Zakątek 22:06, 17 mar 2019

Do góry

ciemiernik miał dzisiaj gościa
Bawarka 22:06, 17 mar 2019

Do góry
Taka sprawa tu i tam W ogrodzie i w okolicy

Szmaragdowy Zakątek 22:04, 17 mar 2019

Do góry
Pani Wiosna zrobiła nam miłą niespodziankę. Po ostatnich wichurach w ubiegły weekend, porannych śniegach, niskich temperaturach i ciągłych deszczach…cudowna niedziela. Chyba większość z nas spędziła czas w swoich ogrodach. No nie mogło być inaczej…przy takiej pogodzie… Na termometrze 17ºC, piękne słoneczko i lekki wietrzyk. Aż chce się żyć, cały czas „banan” na twarzy a ręce same rwą się do ogródkowania.

Szmaragdowy Zakątek 22:00, 17 mar 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
Magda puszczają funkie u Ciebie kły? U mnie null...
Aniu, patrzyłam dziś ma moje hosty.
Na ponad 150 sztuk na razie tylko kilka pokazuje kły. Więc się nie przejmuj… i twoje hosty pokażą
na co je stać.

Moja glebo terapia 21:54, 17 mar 2019

Do góry
Dzisiaj piękne słonko, a "mój" szpak (siedzi na moich drutach to chyba mój ) głośno krzyczy od samego rana że WIOSNA

wczoraj krokusy zamknięte dziś pootwierały mordki do słonka

to też wiosna

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:36, 17 mar 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Kto je tam wie, co tam podkopały pod ziemią?
Lubię myśleć, że skonsumowały larwy opuchlaków. Te cholery lubią korzenie tych pierwiosnków.

To niefajnie, bo to były moje ulubione pierwiosnki ;( Chyba nie będę kusić...

Gruszko, widzę, że rh masz z brzegu podsadzone runianką. Myślałam, że ona do cienia, a u Ciebie chyba w słoneczku. Sprawdza się jako obwódka?
Ogród Ani :) 21:35, 17 mar 2019

Do góry
anbu napisał(a)
Od trzech tygodni mieszka z nami Lila - przesłodki łobuz

Słodziak <3
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies