Witam Urszulo
Dzieki za odwiedziny. Duzo grzebiesz w ziemi, ale efekty beda.
Widze, ze masz duzo sadzonek trzmieliny. Ucinasz wsadzasz do ziemi i sie przyjmuja?
Piszesz, ze masz sadzonki lawendy to znaczy w zeszlym roku powsadzalas patyki i sie ukorzenily czy przez odklady.
W tym roku moja przyszla synowa wyrzycila mi lawendy wiosna bo suche w ostatniej chwili je uratowalam ale tylko 2 krzaki i pieknie sie rozrosly. 8 krzakow spalila, skonczyla technikum ogrodnicze.
Zeby nie zapomniec nazwy pisze roza Alberich by sie nadala w ten kat przy rozchodnikach nawet kosztem jednego usuniecia. Jak gliniasty i mokry to posadzi o 20 cm wyzej i bedzie dobrze rosla. Z rozchodnikami tez trzeba bylo wyzej posadzic.
Tez mam taka glebe i oprócz hortensji wszystko mam na podwyzszeniu.
Jak roza wyglada zobacz u Muszelki.
Podobna jeszcze jest taka biala roza nie pamietam teraz nazwy.
Kocimietka sie rozsiewa i zagluszy wszystko. Floksy rosna szybko musze swoje poprzycinac.
Jeszcze odnosnie rozy Alberich kupie jesienia i posadze jako solitera w kilku miejscach niech bedzie rozowo.
Hirtkowa i rozchodnikowa mega! Uwielbiam ten kolor rozchodnika ☺ Dzisiaj miałam nawet kupić identyczne floksy jak Twoje ale że były steasznue drogie w LM odpuściłam.
Myślisz że na szerokości 6 m mogę dać dwa wiązy wredei?
mam nadzieję ,że pogoda będzie dla nas łaskawa
nowa donica ......fajnie ....ciekawa jestem jaka będzie
chwasty u mnie też sterczą,więc się nie przejmuj
floksy miały być białe ,a są różowe ale też ładne i pachną obłędnie
Agnieszko dziękuje.
Ja jestem też z tych ogrodników co lubią różne roślinki.Dużo różnych. I aby w ogrodzie zawsze było coś kwitnacego
Róża Excelesa rośnie bujnie, duża .I nawet szybko rośnie.
I bardzo obficie kwitnie. Tylko szkoda ,że nie powtarza kwitnienia .
Dzisiaj rano kupiłam na ryneczku 2 rudbekie.
Taką ciemną. Powinna ładnie kontrastowac z żółtymi.
Trochę zdjęcia kiepskie bo z telefonu.
I taką miniaturowa
Aniu, pięknie jest u Ciebie - liliowce, floksy, powojniki i Fiona Cudnie po prostu Tyle kolorów to ja lubię przyglądam się z zachwytem Twojej róży Excelsa, fantastycznie oplotła pergolę Ja chyba jednak dokonałam złego wyboru, bo jasmina chyba jednak nie da rady wspiąć się tak wysoko, a szkoda. Będę musiała pomyśleć, co z tym zrobić. A na razie podziwiam u Ciebie
Ha, piję kawę rozpuszczalną
na ślimaki sypię niebieskie granulki, pomagają
Kasiu, cieszę się że hortensja zakwitła, ta druga jeszcze nie? Pewnie była malutka sadzonka.
Gipsówka wysiana i też już są fajne sadzonki, podzielę się nimi z siostrą.
Aster od Ciebie rośnie tylko nie wiem który to, bo wsadziłam go z moimi i nie pamiętam dokładnie gdzie, poczekam jak zakwitnie
Hortensja od babci będzie kwitła pierwszy raz po przesadzeniu
Marketowa budleja w tym roku zachwyca swoim kolorem
Floksy jeszcze czekają
a główki liatry już różowieją
Mireczko mam różową (ma wielkie kwiaty - ok. 22cm średnicy - w pierwszym u mnie roku , fotki u siebie wstawiłam) i tą która potem jest bordowa. Mam też floksy i astry.
Na ślimaki pomaga sypanie fusów z kawy dookoła rośliny - spróbuj.
Jestem
Wybaczcie, że mimo obietnic dopiero teraz, ale to nie było zależne ode mnie. Dziecię me jest bardzo absorbujące ostatnio
Oto kilka obiecanych zdjęć Specjalnie dla Was powychylałam się z okien i porobiłam insze zdjęcia niż ostatnio Lepiej od razu widać, w jakim jest stanie trawnik. Żałosnym.
Widok z piętra domu na frontową część działki (wschód). Nie mam pojęcia co posadzić pod ogrodzeniem
To samo okno, ale widok bardziej na północny-wschód Za aroniami schowane chwastowisko
Jeszcze raz to samo okno, ale widok w dół Hosty Mamusi i maleńki, ledwie 3 metrowy świerczek A na samym środku floksy.
Tym razem już moje własne okno Po lewej chwastowisko, które za rok czy dwa będzie pięknym zadarnionym terenem
Pogoniłam wszystkich i jak widać prace sprzątaniowe trwają. Wykopano 6 zaległych karp.
Po prawej, między brzozami (tam gdzie teraz piaskownica mojej córci) będzie altanka
Jak szalone, niektóre 3m a jakie długie grube pędy, nawet floksy mam takie wysokie.
Teraz to Anabelki i inne ogrodowe mi kwitną. Koniecznie te w cieniu musze poprzesadzac tylko gdzie? No i kiedy, ciągle gonie czas. Za tydzien w góry na pare dni potem wnuki i tak czas biegnie...
Inne floksy tez mam w pączusiach dużych.A te zawsze mi wcześnie kwitną.
Ja tez takiej dalii jeszcze nie widziałam.dlatego ją kupilam.I widzę nie rośnie w górę,/czyli z takich małych będzie.
Ale ładna, inna.
Zastanawiałam się,żeby może kilka główek po kwiatach zostawiać i nasionka z niej zebrać ??