Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Wymarzony sielankowy ogród..... 12:15, 02 lip 2018

Do góry
Piękne floksy,jezowki, hortensje;

I liluowce. Czy dobrze widzę tam tylko jedną odmianę masz ?
Blaski i cienie nowego życia 09:14, 02 lip 2018

Do góry
Witam Urszulo
Dzieki za odwiedziny. Duzo grzebiesz w ziemi, ale efekty beda.
Widze, ze masz duzo sadzonek trzmieliny. Ucinasz wsadzasz do ziemi i sie przyjmuja?
Piszesz, ze masz sadzonki lawendy to znaczy w zeszlym roku powsadzalas patyki i sie ukorzenily czy przez odklady.
W tym roku moja przyszla synowa wyrzycila mi lawendy wiosna bo suche w ostatniej chwili je uratowalam ale tylko 2 krzaki i pieknie sie rozrosly. 8 krzakow spalila, skonczyla technikum ogrodnicze.
Zeby nie zapomniec nazwy pisze roza Alberich by sie nadala w ten kat przy rozchodnikach nawet kosztem jednego usuniecia. Jak gliniasty i mokry to posadzi o 20 cm wyzej i bedzie dobrze rosla. Z rozchodnikami tez trzeba bylo wyzej posadzic.
Tez mam taka glebe i oprócz hortensji wszystko mam na podwyzszeniu.
Jak roza wyglada zobacz u Muszelki.
Podobna jeszcze jest taka biala roza nie pamietam teraz nazwy.

Kocimietka sie rozsiewa i zagluszy wszystko. Floksy rosna szybko musze swoje poprzycinac.

Jeszcze odnosnie rozy Alberich kupie jesienia i posadze jako solitera w kilku miejscach niech bedzie rozowo.

Zagladam do ciebie dosyc czesto.
Pozdrawiam

Słoneczny Ogród 23:03, 01 lip 2018

Do góry
Hirtkowa i rozchodnikowa mega! Uwielbiam ten kolor rozchodnika ☺ Dzisiaj miałam nawet kupić identyczne floksy jak Twoje ale że były steasznue drogie w LM odpuściłam.
Myślisz że na szerokości 6 m mogę dać dwa wiązy wredei?
Słoneczny Ogród 22:41, 01 lip 2018

Do góry
Floksy na floksowej rabacie, tu jeszcze wszystko małe i jest goło

Skąpana w słońcu 08:10, 01 lip 2018

Do góry
Tworzę floksikowo i już zakwitają pierwsze floksy. To będzie dość duża połać floksów w różnych kolorach.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:52, 30 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bedzie miękko kopać bo podlewa cały tydzień, niestety odbija się to na wyglądzie ogrodu mocno, bo większość leży upojona, a chwasty do góry sterczą Jak dobrze pójdzie to jeszcze budowlankę zobaczysz, bo mamy donicę stawiać

mam nadzieję ,że pogoda będzie dla nas łaskawa
nowa donica ......fajnie ....ciekawa jestem jaka będzie
chwasty u mnie też sterczą,więc się nie przejmuj

floksy miały być białe ,a są różowe ale też ładne i pachną obłędnie

zaczynają hortki

próbowałam bzyka sfocić

Ogród na piasku i z wielkim murem 18:11, 30 cze 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Białe floksy jednak śliczne i lilie tez

Też lubię biały w ogrodzie, gdyby to nie było nudne, miałabym białozielony ogród
Ogród na piasku i z wielkim murem 17:37, 30 cze 2018

Do góry
Białe floksy jednak śliczne i lilie tez
Moja działka na Dębowym Lesie 14:56, 29 cze 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Aniu, pięknie jest u Ciebie - liliowce, floksy, powojniki i Fiona Cudnie po prostu Tyle kolorów to ja lubię przyglądam się z zachwytem Twojej róży Excelsa, fantastycznie oplotła pergolę Ja chyba jednak dokonałam złego wyboru, bo jasmina chyba jednak nie da rady wspiąć się tak wysoko, a szkoda. Będę musiała pomyśleć, co z tym zrobić. A na razie podziwiam u Ciebie

Agnieszko dziękuje.
Ja jestem też z tych ogrodników co lubią różne roślinki.Dużo różnych. I aby w ogrodzie zawsze było coś kwitnacego
Róża Excelesa rośnie bujnie, duża .I nawet szybko rośnie.
I bardzo obficie kwitnie. Tylko szkoda ,że nie powtarza kwitnienia .

Dzisiaj rano kupiłam na ryneczku 2 rudbekie.
Taką ciemną. Powinna ładnie kontrastowac z żółtymi.
Trochę zdjęcia kiepskie bo z telefonu.

I taką miniaturowa
Moja działka na Dębowym Lesie 12:56, 29 cze 2018

Do góry
Aniu, pięknie jest u Ciebie - liliowce, floksy, powojniki i Fiona Cudnie po prostu Tyle kolorów to ja lubię przyglądam się z zachwytem Twojej róży Excelsa, fantastycznie oplotła pergolę Ja chyba jednak dokonałam złego wyboru, bo jasmina chyba jednak nie da rady wspiąć się tak wysoko, a szkoda. Będę musiała pomyśleć, co z tym zrobić. A na razie podziwiam u Ciebie
Wszystkiego po trochu 10:49, 29 cze 2018

Do góry
katel napisał(a)

Mireczko mam różową (ma wielkie kwiaty - ok. 22cm średnicy - w pierwszym u mnie roku , fotki u siebie wstawiłam) i tą która potem jest bordowa. Mam też floksy i astry.
Na ślimaki pomaga sypanie fusów z kawy dookoła rośliny - spróbuj.

Ha, piję kawę rozpuszczalną
na ślimaki sypię niebieskie granulki, pomagają

Kasiu, cieszę się że hortensja zakwitła, ta druga jeszcze nie? Pewnie była malutka sadzonka.
Gipsówka wysiana i też już są fajne sadzonki, podzielę się nimi z siostrą.
Aster od Ciebie rośnie tylko nie wiem który to, bo wsadziłam go z moimi i nie pamiętam dokładnie gdzie, poczekam jak zakwitnie

A rutewka ma już 4 pędy kwiatowe
Podmiejski ogród Cataliny 23:20, 27 cze 2018

Do góry
Hortensja od babci będzie kwitła pierwszy raz po przesadzeniu

Marketowa budleja w tym roku zachwyca swoim kolorem

Floksy jeszcze czekają

a główki liatry już różowieją
Wszystkiego po trochu 21:45, 27 cze 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)

Kasiu, dziękuję
Tobie dawałam sadzonkę tej,

nie pamiętam czy jeszcze tej pokazanej na zdjęciach powyżej

Anabelka od Ciebie , otoczyłam ją donicą bez dna w ochronie przed ślimakami bo mi ją żarły. Nie zawiązała kwiatów, jest jeszcze młodziutka

sadziec, przecudny

i gipsówka, też nie kwitnie, może jest późniejsza bo moja już kwitnie, albo zmienię jej stanowisko na bardziej słoneczne

Rutewka też już wkrótce, ma dwa kwiatostany

Mireczko mam różową (ma wielkie kwiaty - ok. 22cm średnicy - w pierwszym u mnie roku , fotki u siebie wstawiłam) i tą która potem jest bordowa. Mam też floksy i astry.
Na ślimaki pomaga sypanie fusów z kawy dookoła rośliny - spróbuj.
Kuleczkowa trawka 18:20, 27 cze 2018

Do góry
Jestem
Wybaczcie, że mimo obietnic dopiero teraz, ale to nie było zależne ode mnie. Dziecię me jest bardzo absorbujące ostatnio

Oto kilka obiecanych zdjęć Specjalnie dla Was powychylałam się z okien i porobiłam insze zdjęcia niż ostatnio Lepiej od razu widać, w jakim jest stanie trawnik. Żałosnym.

Widok z piętra domu na frontową część działki (wschód). Nie mam pojęcia co posadzić pod ogrodzeniem

To samo okno, ale widok bardziej na północny-wschód Za aroniami schowane chwastowisko

Jeszcze raz to samo okno, ale widok w dół Hosty Mamusi i maleńki, ledwie 3 metrowy świerczek A na samym środku floksy.

Tym razem już moje własne okno Po lewej chwastowisko, które za rok czy dwa będzie pięknym zadarnionym terenem

Pogoniłam wszystkich i jak widać prace sprzątaniowe trwają. Wykopano 6 zaległych karp.
Po prawej, między brzozami (tam gdzie teraz piaskownica mojej córci) będzie altanka

A to już widok z tarasu. Jeszcze raz chwastowisko

Liliowo i kolorowo:) 13:20, 27 cze 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Moje hortensje to też giganty jak nigdy

Jak szalone, niektóre 3m a jakie długie grube pędy, nawet floksy mam takie wysokie.
Teraz to Anabelki i inne ogrodowe mi kwitną. Koniecznie te w cieniu musze poprzesadzac tylko gdzie? No i kiedy, ciągle gonie czas. Za tydzien w góry na pare dni potem wnuki i tak czas biegnie...

Moja działka na Dębowym Lesie 07:49, 27 cze 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Już Floksy? Moje jeszcze w powijakach.
Przyznam że takiej Dalii jeszcze nie widziałam, moje bulwy przetrzymywane w trocinach zgniły.

Inne floksy tez mam w pączusiach dużych.A te zawsze mi wcześnie kwitną.
Ja tez takiej dalii jeszcze nie widziałam.dlatego ją kupilam.I widzę nie rośnie w górę,/czyli z takich małych będzie.
Ale ładna, inna.
Zastanawiałam się,żeby może kilka główek po kwiatach zostawiać i nasionka z niej zebrać ??

Bonica to??Czy inna róża ???

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies