Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Toszka 09:48, 23 lip 2018

Zdjęcie chwastu bardzo niewyraźne...to podrzucam ściągę
atlas chwastów
Gosialuk 16:26, 23 lip 2018

Wacku to na pewno bodziszek, tylko nie wiem który. Zobacz sobie w tym atlasie, który Toszka podała. Tam są trzy bodziszki.
Floksy masz bardzo urodziwe. Lubię takie z oczkiem. Jeżówki na pewno na następny rok będą błyszczeć, a wilczomlecza masz ładne kępki, co z tego że w tym roku nie kwitł.
Waclaw 23:13, 23 lip 2018

Toszka napisał(a)
Zdjęcie chwastu bardzo niewyraźne...to podrzucam ściągę
atlas chwastów

Toszka, dziękuję za atlas.
Będę korzystał
Waclaw 23:18, 23 lip 2018

Gosialuk napisał(a)
Wacku to na pewno bodziszek, tylko nie wiem który. Zobacz sobie w tym atlasie, który Toszka podała. Tam są trzy bodziszki.
Floksy masz bardzo urodziwe. Lubię takie z oczkiem. Jeżówki na pewno na następny rok będą błyszczeć, a wilczomlecza masz ładne kępki, co z tego że w tym roku nie kwitł.

Gosiu, z przysłanego przez Toszkę atlasu wynika, że to rzeczywiście bodziszek.
Poczytam jak go zwalczyć. Trochę boję się użyć selektywnej chemii bo w pobliżu kwiaty rosną.
Z drugiej strony ręczne plewienie takiej ilości trochę mnie odstrasza. Dzisiaj plewiłem rabatę i niewiele udało się zrobić. Wolno idzie. Dobrze, że ziemia pulchna
Anda 07:14, 24 lip 2018

Pięknie rosną kwiaty u Ciebie na rabacie. Róże się korzenią, a w przyszłym roku z pewnością już dadzą mały popis
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Toszka 10:19, 24 lip 2018

Madżenka kiedyś zapodała fantastyczny pomysł na punktowy oprysk - na końcówkę zakłada kapturek, niby lejek co kieruje i ogranicza oprysk w "punkt".
sylwia_slomc... 10:26, 24 lip 2018

Hortensje jeśli się porządnie ukorzeniły daj w grunt tylko nie zapomnij podlewać, na zimę osłoń w pierwszym roku doniczką postawiona do góry dnem i czymś dociśniętą. W gruncie będą ładniej rosły
Gosialuk 14:58, 24 lip 2018

Ja tak punktowo osty pryskałam. Używałam obciętej butelki plastikowej nałożonej na lancę.
Waclaw 23:09, 24 lip 2018

Anda napisał(a)
Pięknie rosną kwiaty u Ciebie na rabacie. Róże się korzenią, a w przyszłym roku z pewnością już dadzą mały popis

Dzięki Tobie Ewo, dzięki Tobie .
Sporo chaosu się wkradło na rabacie. To z powodu nagłego zwiększenia powierzchni i pewnego zachłyśnięcia się nowymi możliwościami. Potrzeba czasu aby uspokoić zmysły. To rabacie wyjdzie na dobre
Waclaw 23:11, 24 lip 2018

Toszka napisał(a)
Madżenka kiedyś zapodała fantastyczny pomysł na punktowy oprysk - na końcówkę zakłada kapturek, niby lejek co kieruje i ogranicza oprysk w "punkt".

Oooo! Podoba mi się
Jeszcze muszę znaleźć co bodziszka niszczy a trawie nie szkodzi. Chwilowo brak czasu na studia
Albo po prostu w sklepie zapytam.