Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Gruszka_na_w... 21:22, 23 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ale Ci floksy dają czadu!! Jeddeloh, to max z pol metra na wysokość bym obstawiala. Hania-Gruszka ma je słuszne, to obadaj

Dobrze prawisz Kasiu. Najstarszy egzemplarz sięga do kolan (przy standardowej łydce
Asiu, piękne masz floksy!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasya 21:36, 23 lip 2018

Wszystko widzę oprócz kaliny
makadamia 07:31, 24 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ale Ci floksy dają czadu!! Jeddeloh, to max z pol metra na wysokość bym obstawiala. Hania-Gruszka ma je słuszne, to obadaj
Co tam C Ci się z tyłu wygina ? Biały przetacznikowiec?

tak, przetacznikowiec wirginijski

właśnie mam problem z tym jego wyginaniem się. podobno to skutek zbyt małej ilości światła. dopytam się jeszcze Chell, ona piękne łany. Jeśli potwierdzi, to chyba się z nim pożegnam, bo światła tu będzie coraz mniej, a nie coraz więcej

makadamia 07:37, 24 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dobrze prawisz Kasiu. Najstarszy egzemplarz sięga do kolan (przy standardowej łydce
Asiu, piękne masz floksy!

Hmmm, w takim razie te choiny niech zostaną na froncie rabaty, a pod hortensją zaryzykowałabym z laurowiśnią.
Jeszcze mnie wcześniej te brzozy karłowate kusiły, ale jeśli mają być zielone, to mi niepotrzebne

Floks na tej mikro-rabatce faktycznie dał czadu - widać, że mu przypasowała miejscówka i przygotowana ziemia
Dla odmiany, floksy które wsadziłam pod wiatę, są bardzo marne. Ledwie po dwie łodygi puściły. I tawuły, które tam rosną, też w tym roku bardzo marnie kwitły. Cholerny świerk się kłania:/.
Martwię się w związku z tym o hortensję, którą tam wsadziłam.
Trzeba będzie co roku tonę obornika tam wsadzać...
makadamia 07:39, 24 lip 2018

Kasya napisał(a)
Wszystko widzę oprócz kaliny

Wiem, przepraszam
Wczoraj, jak wróciłam z pracy, to popołudniowe słońce idealnie ją podświetlało, ale akurat nie miałam możliwości zrobienia zdjęcia. Jeszcze spróbuję
Johanka77 18:29, 07 sie 2018

Halo! Ja wróciłam! A Ty?

makadamia 07:26, 08 sie 2018

Ja też jestem w domu

Dzisiaj wybiła godzina zero - ekipa weszła do domu! Nareszcie
Monia81 07:34, 08 sie 2018

To życzę ci aby ten remont zakończył się sukcesem i na końcu by było tak jak sobie wymyśliłaś powodzenia pozdrawiam
Johanka77 07:38, 08 sie 2018

makadamia napisał(a)
Ja też jestem w domu

Dzisiaj wybiła godzina zero - ekipa weszła do domu! Nareszcie

No to powodzenia!
Po urlopie wpadnę z trawami.
makadamia 07:39, 08 sie 2018

Dziękuję,
na pewno nie będzie jak wymyśliłam, bo już widzę że budżet się kurczy i na takie rzeczy jak zasłony czy dywany nie wystarczy. trzeba będzie zbierać. Ale najważniejsze, że ruszyło