Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 18:00, 12 mar 2019

Do góry
Własnie wróciłam z działki. Po porannym śniegu ani śladu i temperatura poszła w górę. Synuś mi właśnie czyta prognozę podobno u mnie w niedzielę +20.
Szok takie różnice na przełomie tygodnia, czyżby powtórka z zeszłego roku i od razu lato?
Chciałabym się nacieszyć wiosną. Lubie te pierwsze soczyste kolory do tego słońce i błękit na niebie i czuję, że życie jest piękne!

W słońcu

Liliowo i kolorowo:) 17:56, 12 mar 2019

Do góry
marba napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie, Danusiu. Fajnie, że znów jesteś.

Też się ciesze no i postaram się bywać częsciej chodz ciągle gonie czas a haha z wiekiem wszystko wolniej też idzie i nie wyrabiam a zajęć dużo, często też mam wnuki na parę dni, sama wiesz jak to jest Ogrodowo już działam chodz moje sprzątanie po wichurze znowu na nowo

Liliowo i kolorowo:) 17:50, 12 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękną kolorową wiosnę masz

Już wszyscy tęsknimy za kolorami, chodz dziś rano znowu biało ale już nawet nie robiłam zdjęc Krokusy nawet w słoncu nie chcą się otwierać bo zimno.

Za drzwiami do ogrodu... 17:48, 12 mar 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Aniu, teraz każda zieleń cieszy potrójnie ☺☺☺ Nie mam nic przeciw obecnym temperaturom, wszak to marzec, ale mogło by nie wiać tak okrutnie. Pozdrawiam cieplutko ☺☺

Masz rację jesteśmy spragnieni zieleni
Nareszcie wiatr się trochę uspokoił,może jutro będzie już cieplej?
ale na tygodniu to i tak pewnie nie będę miała czasu na ogród,to aby koniec weekend był pogodny.
Moja bajka 17:47, 12 mar 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Zabieram się za malowanie oergoli, którą emuś na dzień kobiet mi pidarował. Będzie to wejscue do earztwnika. Matka chrzestna pomysłu - Sylwia.

Ach te Kaśki Krakowska w garderobie obraz morski klei a Dębicka też jakiś pokój okupuje malując ogromną pergolę Kochane wariatki z Was
Ogródkowe perypetie:) 17:44, 12 mar 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Powiększyłam rodzinkę ciemierników o takiego.

Ale tego lubię jednak bardziej..

I pomyśleć, że jeszcze kilka dni temu prawie nie wiedziałam co to ciemiernik Teraz kuszą mnie i Anity i Twoje piękności
Jurajski Ogród 17:41, 12 mar 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jurajski bardzo powoli budzi się do życia...
Pszczoły latają, ale jeszcze nic nie kwitnie, dopiero kiełki krokusów wyłażą, no i chyba trawa odrobinę dziś zzieleniała?

I ja skomplementuję bo piękne wszystko!!! A kociak najpiękniejszy Witam po zimie Agnieszko
Ukojenie 17:35, 12 mar 2019

Do góry
Mysza napisał(a)
Powodzenia hi hi.
A ja bym się wybrała po Hortki))

Wyszlam tylko z karma dla siersciucha 2minutowe zakupy.
Hortek albo nie bylo albo gdzies ukryli - nie szukalam.

spieszylam sie do paczkomatu
Moj wlasny prezent na dzien kobiet odebralam

Funduszy na hortki nie przewidzialam tej wiosny.
Na zielonej... trawce :) 17:32, 12 mar 2019

Do góry
Witam w nowym sezonie ogrodowym Buziole za komplementy sweterkowe
Obejrzałam styczniowe podsumowanie roku 2018 - UWIELBIAM TWÓJ OGRÓD!!!
To ideał, marzenie, cudo!!! Moja pedantyczna natura odnajduje tu spokój i czerpie ogromną przyjemność z patrzenia na te malownicze kadry

AngelikaX napisał(a)
Czerwiec to też cięcie kulek...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:21, 12 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Mrałkoty raczej się lubią nie sypiają ze sobą, ale obok siebie tak
Stary kocur Grafit nawet łapie ochotę na zabawę przy Sonatce mała ma na niego bardzo dobry wpływ...kocury mi dzicinnieją

Nie mam nowego aparatu akurat mi się udało to ostatnie pstrykanie

Mój pierwszy sweterek Milkshake rozpoczęty aktualnie dziergam przodek

Iwonka lubię to

Pstrykanie wychodzi świetnie, masz oko dziewczyno
Ależ fajnie popatrzeć na nowy sweterek, piękny kolor!!!
Ja też muszę zrobić coś z cieńszej włóczki bo w sumie mam tylko grubasy

Agania napisał(a)
Wiosna w ten weekend była u nas dramatyczna. Prawdziwy wietrzny armagedon z wszystkimi możliwymi efektami jak z filmu katastroficznego. Prądu nie mamy,
w nocy pękła nam szyba w kominku i o mało się nie zaczadziliśmy, eM mnie budził myślał, że już po mnie, bo ja dość mocno spałam. Syreny i straż pożarna miała pełne ręce roboty w mojej okolicy, nie wiem co tam w ogrodzie
dopiero po pracy zrobię oględziny... .

Współczuję kochana takiej nocy i takich stresów. U mnie było dosyć spokojnie. Wiało mocno, ale prąd był, 50-tka męża i w sobotę i w niedzielę udana Natomiast podziwiam, że potrafisz zasnąć jak pali się w kominku. Ja jestem takim wizjonerem, że zawsze czekam aż wygaśnie, pod wieczór już nie dokładam... Dobrze, że opatrzność nad wami czuwała. Moja koleżanka niedawno z synami spędziła kilka dni na oddziale, od sąsiadów dostawał się do nich tlenek węgla... Masakra!

Agania napisał(a)
W czapeczkach

W czapeczkach czy bez... piękny prezent U mnie był nowy projekt i włóczka, której jeszcze nie zamówiłam bo zapomniałam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 16:49, 12 mar 2019

Do góry
Gocha napisał(a)
Te na razie posadziłam w donicy

Te przebiśniegi dostałam od sąsiadki . Mam nadzieję że u mnie będzie im dobrze

A siewki ciemierników mam w dużych ilościach i co rok obiecuję sobie że je przesadzę do doniczek i będę o nie dbała ale jakoś się nie składa a tak zostawione to niewiele przyrastają

U mnie dokładnie tak samo.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:46, 12 mar 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)

Haniu czy tu masz choiny jeddeloh? Chciałabym kupić jakieś trzy sztuki do siebie i się zastanawiam

Mam! I żałuję, że wcześniej nie kupowałam ich częściej.
Zaczęłam od jednej.

Potem dokupiłam trzy na garażową, a w zeszłym roku nabyłam jeszcze trzy egzemplarze do reanimacji, bo były za 5 zł.
Są bezproblemowe, nie trzeba ich ciąć. Samoistnie rosną w kształcie czegoś przypominającego z lekka nieforemną kulę. Raczej do półcienia i cienia.

Przy zagrożeniach jakie czyhają na bukszpany, są chyba bezpieczniejszym rozwiązaniem.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:39, 12 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jak założy agroturystykę to i trampolinę może Ci postawić.

Nie strasz!
Kozy nie ma ani kucyka.
Dla samego trawnika z tujami i sauną na 2 osoby turyści nie przyjadą.
Mam taką nadzieję.

Odkryłam pokładającego się cisa. Nazywa się Montana. Ciekawe, co z niego wyrośnie.

Zbieram energię do kicania w butach z kolcami. Po sadzie i ogrodowych ścieżkach. Buk zaczyna zrzucać liście.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:32, 12 mar 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

Podoba mi sie Twoje podjescie Haniu I to wlasnie dawanie sobie prawa do blednych decyzji przede wszystkim. Tyle ze Tobie raczej wychodzi, ale jak to mowia, to sie ma we krwi, przychodzi takze z doswiadczeniem.
A co piekna letniego vs wiosennego, to czasami mysle, ze wole to wiosenne, ulotne, niesmiale jeszcze, czasami wrecz obrazoburcze, typu wsciekle zolta forscycja bez lagodzacej wszystkiego zieleni. ALe zmiennosc por roku to jest chyba to, co tygrysy lubia najbardziej. Pod warunkiem, ze zima nie trwa pol roku

Poppy, w swoim ogrodzie chyba najbardziej lubię to, że widać w nim zmianę pór roku. I jest tak jak piszesz. Wiosennym kwiatom trzeba pozwolić krzyczeć kolorami.

Lato może być stonowane.

A jesień musi dostarczyć dawkę energii na okres zimy.

A dzięki zimie doceniamy to, co przynosi wiosna. Kto by tam zwracał uwagę na krokusy przy kolorach przez cały rok?

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:17, 12 mar 2019

Do góry
nutkajski Pendula po odsłonięciu pnia

Pendula i młodszy Jubilee
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:15, 12 mar 2019

Do góry
Kawciu, u mnie też w nocy pośnieżyło. Termometr pokazuje co prawda 10 stopni w słońcu, ale arktyczny wiatr zniechęca do pobytu na zewnątrz.
Miałam czas, żeby wysiać pomidory.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:14, 12 mar 2019

Do góry
Piotr_ napisał(a)
piwonie liście bylinowe też mi wychodzą piwonie
Ja wczoraj zdzierałem bluszcz z kaskady bo było tylko zielono ani kamyczka nie było widać. i z 4 godziny mordęgi i poszło

Pracusiu podziwiam ładnie całość wygląda..to drugie koryto przy schoach to kaskada będzie?
Pamiętajcie o ogrodach 16:13, 12 mar 2019

Do góry
Dario mam dwa kompostowniki własnej roboty zbite z różnych desek (dlatego takie nierówne)

A te nożyce to ścinania sa o tyle fajne, że lekkie bo na akumulator i wystarczy na około 1 godzine pracy.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:13, 12 mar 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Opuchlaki postanowiłam tolerować, dopóki udaje się przeżyć roślinom. Mam jakiś odruch obronny przed laniem tych ilości chemii w ziemię. Zraziłam się, czy coś
Spytam u Ciebie - moje bordowe żurawki bardzo poprzerastały w górę, czy mogę je teraz powsadzać głębiej, czy jeszcze za wcześnie, bo szpecą mi rabatę?

Agatko, dokładam starań, aby nie popaść w zachowania ortodoksyjne. Zachowuję rozsądek jeśli chodzi o ochronę roślin. Nie zlewam ogrodu chemią, jeśli pod ręką mam środki delikatniejsze. Nie mam teraz dostępu do odstraszającego opuchlaki wrotyczu (zresztą dorosłych osobników opuchlaka, które wrotycz odstraszy, chyba jeszcze nie ma; te gąsienice w ziemi wkrótce się zamienią w dorosłe, znoszące jaja owady). Szkoda mi tracić rośliny.

Jeśli żurawki się wypiętrzyły, to trzeba je odmłodzić. Wykop dorosłą sadzonkę, poodrywaj od niej szczepki, wsadź w ziemię na rabacie i podlej. Szybko się ukorzenią.

Ogród Basi 15:42, 12 mar 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies