Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 21:39, 19 maj 2019

Z dalszym ciągiem fotograficznej relacji weekendu wrócę jutro, bo dziś padam na pyszczek. A jutro niestety poniedziałek. Najgorszy dzień tygodnia dla mnie.
Nowa12 21:39, 19 maj 2019

Zana napisał(a)

Oj Monia, tajemniczo to jest może na fotkach, bo ja faktycznie lubię mój aparat. Zdjęcia telefonem, o nieee, to byłby dramacik.

A donice przy ławeczce dalej puste, chociaż w tej jakby lilaczek zakwitł.

Donica super. A czemu puste?
21:39, 19 maj 2019
Zana napisał(a)

Oj Monia, tajemniczo to jest może na fotkach, bo ja faktycznie lubię mój aparat. Zdjęcia telefonem, o nieee, to byłby dramacik.

A donice przy ławeczce dalej puste, chociaż w tej jakby lilaczek zakwitł.

Donica wymiata. Może haconki, masz już jakiś pomysł?
Margerytka40 21:48, 19 maj 2019

Hej, pokażesz swoje Carex montana Raureif? Mam ochotę na dywanik z nich, one dadzą radę w cieniu?
Zana 22:10, 19 maj 2019

Agata, Monika nad obsadzeniem donic toczyła się w ubiegłym roku obszerna dyskusja. Jeszcze nieobsadzone, bo zawsze mam ileś tam ważniejszych, pilniejszych spraw do zrobienia w ogrodzie. No i tak sobie stoją i czekają na zmiłowanie. A będą w nich hakonki właśnie. Mam zielone Greenhills zadołowane, no trzeba znaleźć tę godzinkę i to w końcu zrobić.

Zana 22:14, 19 maj 2019

Margerytka40 napisał(a)
Hej, pokażesz swoje Carex montana Raureif? Mam ochotę na dywanik z nich, one dadzą radę w cieniu?

Bardzo lubię tę trawę. U mnie są w półcieniu, nie umiem Ci odpowiedzieć czy w dużym cieniu dadzą radę. Trza doczytać.

Tylko taką fotkę mam aktualną i nawet historycznej innej chyba nie wygrzebię (ale poszukam, tylko już nie dzisiaj), bo zawsze robię zdjęcie mniej więcej z tego miejsca.
Mogę Ci ją dokładniej obfocić, ale dopiero za tydzień.

Margerytka40 22:24, 19 maj 2019

Piszą, że tolerancyjna co do warunków oświetleniowych. Właśnie podzieliłam sobie kupione w zeszłym roku 5 sztuk. Chyba kilka wsadzę do cienia i zobaczę. Też ją lubię, w masie powinna fajnie wyglądać
MirellaB 22:28, 19 maj 2019

Anula zapomniałam jak ta roślina się nazywa - przypomnij proszę

Kogo ten ogród Kwartecik?
Zana 22:34, 19 maj 2019

Asia a to dobrze wiesz jak wygląda. U mnie już się bardzo rozrosła, trochę środki wyłysiały, niby się zabudowuje, zobaczę jak będzie dalej. Ja posadziłam za blisko siebie, bo chyba co 30 cm. Trzeba zdecydowanie większy odstęp dać.

Mirelko to tiarella, ale nazwy odmiany nie pamiętam. Ania/Kwartecik nie ma wątku, ale zdjęcia ze spotkania i z ogrodu dziewczyny zamieściły u Izy/Ursy, wątek Ogród pod lasem.
MirellaB 22:38, 19 maj 2019

Aaaaaaa tiarella jak Mirella - teraz zapamiętam

Myślałam, że jest wątek Kwartecik - zdjęcia widziałam