Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:55, 11 mar 2019

Do góry
Początek sierpnia, kiedy trochę puszczona była luzem

Koniec sierpnia podstrzyżona ciut

NIestety nie wiem jaka to odmiana amarylisa, bo w L nie raczyli się podzielić nazwą
Paradise czyli mój kawałek raju 17:55, 11 mar 2019

Do góry
Na szczęście tylko ten łuk, szkoda że u Ciebie takie zniszczenia

To rysunek robiony na szybko, wielkości i ilości też tak na oko robione.
Mam nadzieję że mnie Agnieszka nie zabije za skopiowanie pomysłu

Co myślicie? Magnolia się nada?
Ogród Bogusława 17:49, 11 mar 2019

Do góry
Drobne wykończenia, parapety, lina okrętowa, guldonki i lato się skończyło, To jedną z przyczyn mojej niebytności na forum.
Ogród Bogusława 17:44, 11 mar 2019

Do góry
Elewacja gotowa plus 15 cm wełny skalnej, membrany its

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:41, 11 mar 2019

Do góry
Basiu szkoda zdrowia i nerwów, ja po ponad 10 latach gryzienia się i przeżywania dostałem nerwicy lękowej i teraz muszę się pilnować

Dla osłody
Ogród Bogusława 17:34, 11 mar 2019

Do góry
Było miodowo jest Świerkowo
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:32, 11 mar 2019

Do góry
W warzywniku widać czosnek i szczypiorek. Przycięłam tymianek.Startuje już melisa. Przydałby się słoneczny dzień. Derenie jadalne maja mnóstwo kwiecia. Pszczółki mogłyby ruszyć do zapylania.

Pięknie mnożą się czosnki główkowate.

Stipa podrosła o 1 cm.

I na koniec trochę koloru.

Ogród Bogusława 17:29, 11 mar 2019

Do góry
Przed płotem nowy dach na garażu, i nowy kolor

I pora na dom

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:25, 11 mar 2019

Do góry
Zaczynam sobie trochę ułatwiać życie i wprowadzam do ogrodu zadarniacze.

Turzyce SS i żurawka.

Turzyce ID

Turzyce i żurawka krwista

Bergenia- jeszcze nie mam do niej przekonania- wciąż się rozkłada w poziomie zamiast trzymać pion.

Dzwonki Poszarskiego są zimozielone.

Pamiętajcie o ogrodach 17:21, 11 mar 2019

Do góry
Bogusiu
U mnie prawie wszystkie trawy są jeszcze suchawe, chyba tylko pięć ma już zielone listki.
Tak to są porządne wichury. W ciągu dnia jest ok a teraz już drugą noc się budziłem i nasłuchiwałem. To jest potężny szum (ten wiatr) a mamy tuż obok domu wysokie sosny około 20 metrów i tylko modlic sie trzeba aby wytrzymały te nawałnice. Myślę, że te wiatry to efekt wycinania drzew i praktycznie totalnego braku zdrowego podejścia do otaczającego nas świata. W myśl zasady "a po nas to choćby potop".
A dziś za oknem (na szczęście już się topi)

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:17, 11 mar 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Twoje zdjęcie tawliny zainspirowało mnie by popatrzeć na moją

Przeciwstonkowym preparatem potraktowałaś opuchlaki? Czy teraz ma to sens?

Tawlinę widziałam u Ciebie.
Parę dni temu modernizowałam rabatę na froncie. Pod pierwiosnkami znalazłam żywe larwy opuchlaka. Trzeba działać teraz, bo wkrótce zamienia się w dorosłe owady i zaczną składać jaja. Larwy najlepiej zwalczać wczesną wiosną i jesienią, zanim zejdą w niższe warstwy gleby. Nie ma środka, który dawałby 100% skuteczność. Nicienie są poza moimi możliwościami finansowymi. Próbuję tymi, które niszczą larwy chemicznie.

Wrzosiec kwitnie. Skąpo, bo wlazł na niego kiścień i pieris.

Budzą się pierwiosnki i tawuły wczesne (szare).

Dziś typowo marcowa pogoda. Śnieżyło, świeciło i lało.

Ogród Bogusława 17:15, 11 mar 2019

Do góry
Roślinki lepiej się prezentują na nowym płocie.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:10, 11 mar 2019

Do góry
Przez te wichury dziś nie dane było skończyć roboty, masakra bo znów muszę wziąć urlop. Ale z wiatrem trudno wygrac - dach jest lekki i trzeba uważać by go nie wygieło. Dodatkowo poszły wzmocnienia wszędzie gdzie się dalo jeszcze zrobić, te huragany naprawdę przerażają.
3/4 dachu zamontowane, mam nadzieję że nawałnica nie będzie mu straszna.

Fajnie doświetlone tym poliwęglanem
A z salonu taki widoczke

Ogród Bogusława 17:06, 11 mar 2019

Do góry
Emerytura, nadrabiam czas wymiana płotu, profile, malowanie sztachet montaż, i miesiąc zleciał
...uDany ogród 17:04, 11 mar 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Przetrzymamy tą szarugę to ze zdwojoną siłą wiosna nas zachwyci

Kasiu oby w międzyczasie nie poniszczyło niczego. Jak złamie gałęzie to odrosną, ale jak komuś ściągnie dach to już nic ciekawego...
Ale trzymam się Twojego optymizmu i wierzę, że po tym chwilowym załamaniu wróci cudowna wiosna
Buziaki!

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:04, 11 mar 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Ehhh i Ty niby bezmyślnie sadziłaś... A takie efekty. A ja niestety zmyślnie i bez efektu...

Lucy, przyznam się, że z niejakim przerażeniem czytam dyskusje o komponowaniu róż- ta wyższa, ta niższa, ten odcień do tamtego. Dla mnie zaplanowanie różanki to kosmos, nie do ogarnięcia. Wyspecjalizowałam się chyba w delikatnie kontrolowanym chaosie.

Drewniany okrąg w tle, to sąsiadowa sauna.

...uDany ogród 16:58, 11 mar 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
wczorajsza noc i u mnie była straszna -na szczęście tylko doniczki porozwalało ….
mówisz,że dzisiejsza też ma być taka ? masakra …..
u mnie wali gradem teraz

Madziu te anomalia pogodowe są coraz bardziej niebezpieczne, u nas tylko papa poleciała. Oglądałam w tv domy bez dachów, drzewa w samochodach i całe lasy powyrywane.
U mnie teraz sypie i zaczyna wiać, boję się że będzie powtórka z rozrywki.
Ogólnie dwa tygodnie ma być paskudnie według prognoz mam nadzieję, że się nie sprawdzą!
A było tak pięknie...

Dzisiaj z rana pomroczność w ogrodzie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:56, 11 mar 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Napisać coś takiego, a potem pokazać takie czarujące zdjęcia (nie cytuję żeby nie zaśmiecać wątku) - to tylko u Ciebie i Pszczółki możliwe

Asiu, mijamy się na wielu wątkach. Z pewnością zauważyłaś, że długotrwałe dysputy o możliwych nasadzeniach nie są moją mocna stroną. często zdarzyło mi się popadać w irytację, kiedy podjęcie decyzji odwlekało się. Nie umiem odwlekać decyzji. Daję sobie prawo do podjęcia błędnych decyzji oraz do poprawy.
Garażowa to jedna z dokładniej planowanych rabat. Całe dwa dni jej poświęciłam. Miałaś zastrzeżenia, że widać siatkę i murek. Dokładam starań, aby je przesłonić. Sąsiadowe tuje też. To jedna z najbardziej bezobsługowych rabat. Lubię ją o każdej porze roku.

I przedpłocie- powstało z roślin wykopanych z innych zakątków. Sadzone ad hoc. Trochę za dużo tam powsadzałam. Stopniowo wysadzam to i owo. Łatwiejsze w pielęgnacji niż byle jaka trawa.

Do raju daleko - u Ewy 16:50, 11 mar 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przebiśniegi kwitną u mnie pierwszy raz. Chciałabym mieć piękne, gęste kępki. Musze na to poczekać kilka lat. Ale fajnie, że w ogóle są

No ja bym chciała Cię zobaczyć jak pstrykasz zdjęcie szczególnie temu pierwszemu
Cudny jest, ciekawe czy będzie wytwarzał nasionka.
Krokusy masz piękne, ja kupiłam sobie kilka takich ,posadziłam pod tujami i w tym roku mam mniej kwiatów, chyba mają tam za dużą konkurencję w korzeniach.
...uDany ogród 16:49, 11 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mówisz, że szaro - bury? A ja widzę tyle koloru zieleni i brązu bordowego.

Słonka mi brakuje A tera zaczął padać śnieg, świata nie widać. Jutro będzie biało...

Jedyna pociecha z tego deszczu i śniegu to trochę więcej wody w stawie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies