Nie świerków, tylko bądźmy dokładni - świerka serbskiego.
Można sadzić w obojętnej i lekko kwaśnej (lekko kwaśnej podaje ZSP, ale nie w kwaśnej.
Mnie jeden szkółkarz, od którego kupowałam pierwsze świerki serbskie w 1996 roku, kiedy nikt tego jeszcze w Polsce nie znał powiedział, że sadzić w odkwaszoną i tego się trzymam ale nie nakazuję nikomu. Każdy sadzi jak uważa
Nie urośnie aż tak w 5 lat. Puszczaj do góry, nie pozwól rosnąć do dołu to i z trawą mieć kłopotów nie będziesz.
Bluszcz to nie winobluszcz, chyba że sąsiadka nie umie jednego od drugiego odróżnić.
Winobluszcz poszedł w tempie zastraszającym do sąsiada i wrasta mu w garaż, składowisko śmieci oraz różnych gratów starych. Jednym słowem śmieciowisko poprzerastane w sposób ogromny pędami winobluszczu.
Po stronie, gdzie ja dbam, wszystko elegancko.
A słup prawie zniszczony, pęknięty. Zrezygnuj z winobluszczu.
Krzewów świeżo posadzonych nie nawozi się w pierwszym roku, bo w dołu zakładam, że mają zyzną glebę, poza tym muszą się korzenić, a nie mieć pod nosem nawóz Roslin po posadzeniu nie nawozi się.
Stosuj nawozy dla hortensji
Przeczytaj te artykuły pomocne w uprawie hortensji.
Jest do wyrzucenia, podczas wykopywania sprawdź system korzeniowy. Jeśli ma "urąbane" korzenie, co podejrzewam, nie miała czym pobrać wody, a jeśli dodatkowo nie była podlewana a susza była, to po niej. Ciekawa jestem tych korzeni
Niestety, usunęłam te linki bo to nie jest właściwy sposób wklejania zdjęć. Poćwicz najpierw wklejanie i poczytaj regulamin, który mówi, że w jednym poście (wpisie) można dać nie więcej niż 4 zdjęcia. Nie może ich być 25.
Brakuje mi tu przycisku "Lubię to!" Podpisuję się pod tym co napisała Danusia rękami i nogami. Wydaje Ci się Jurus, że ok bo pielić nie trzeba? To Twój komfort ma bardzo krótkie i kruche nóżki