Dziękuję. Sprawdziłam w google tą czeremchę i faktycznie jest to czeremcha. W zeszłym roku miała takie czarne owoce, ale ptaki tak szybko zjadły, że nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia.
Mnie też nie działa, wszystkim nie działa zapewne.
Dużo rzeczy może nie działać, za sytuację przepraszam, ale Michał jest w Japonii. Jak uda mu się to naprawi a jak nie, to musi tak zostać. Ja nie umiem nic z tym zrobić.
Gardenarium dziękuję za przeniesienie i przepraszam za kłopot.
ele2001 dziękuję za zainteresowanie i sugestię.. Zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem.. Tylko co z tymi "rozlazłymi".. ? Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
Dziękuję za tak szybką odpowiedź
Sprawdziłam ziemia 4,5-5,5 z domieszką kompostu z kory sosnowej.
To jak już jesteśmy w temacie to odpuszczam sobie nawożenie nawozem do iglaków.
Mam w domu azofoskę czy ona będzie dobra? Wiem, że rozsypać dookoła żeby dotarło do korzenia ale ile potrzeba na takiego serba 1,6m , łyżka wystarczy (bo te opisy na opakowaniach odnośnie metrów kwadratowych troszkę mnie mylą) i kiedy powinnam je nakarmić
Pan w ogrodniczym sprzedał mi jeszcze topsin m500 i kazał pryskać nawet bez objawów. Prawda to czy nie. Jeśli prawda to po jakim czasie pierwszy oprysk i jak często powinnam to robić.
Chodzę oglądam je codziennie i jakieś zwiędnięte się wydają choć mają wilgotno.
Jak już uzyskam odpowiedź na te pytania to reszta serbów, która się u mnie pojawi będzie miała zapewniony lepszy start w życie w moim ogrodzie
pozdrawiam