Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:22, 04 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Iwonko jesteś wspaniała metamorfozę mi zrobiłaś suuuper Teraz widzę, że to działa ogród się zmienia
Ale masz rację trzeba iść za ciosem i ... wyssdzić stąd jałowca. Tylko jak przekonać do tego M? Chociaż jak z tujami 4m mi się udało to tym razem też może sobie poradzęIwonko, trzymaj kciuki

Reniu, pokazałam dla twojego M metamorfozę z jałowcem u mnie w wątku. Może to go przekona, choć u mnie powód wycięcia był inny, jednak sam jałowiec sprawiał podobne kłopoty. I nie myśl, że uda ci się go przesadzić. Jeśli ci zależy na nim, to weź jedną sadzonkę ukorzenioną z niego, się przyjmie i będzie rósł od nowa w innym miejscu. Ja już świadomie sobie go nie zostawiałam. Wycięliśmy w sobotę dwa.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=661#post_8
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:03, 04 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Witam Cię u siebie Chętnie Ci odpowiem, ale dopiero w śdodę jak wrócę z wyjazdu M mi podpowiada że co 65cm ale dla pewności przydałoby się sprawdzić Pozdrawiam

OK, czekam cierpliwie
pozdrawiam i udanego wyjazdu życzę
Ogród z tatarakiem w tle 21:39, 04 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Ci kochana Wygooglowałam sobie tę szkółkę. Wiesz może czy na swojej stronie mają cały asortyment? Bo kardówka kupiła tam grujecznika 2m a na liście takiego nie widzę?

Renia wątpię, czy na stronie mają wsio, co sprzedają.
Najlepiej udaj sie osobiście, z lista zakupów.
Czasami można się natknąć nawet na kule na pniu bukszpanowe!

Ja pytałam u nich o grujecznika-to pokazali mi takiego ok. 1 m w cenie 40 zł. A ten u Leny z Kardówki naprawde sliczny i pokaźnych rozmiarów. Widać dziewczyna ma duzo szczęścia
Mój ogród pod górkę... 20:06, 04 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Wspaniale Ci wszystko wychodzi Pozdrawiam

Dzięki bardzo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:39, 04 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przed:

Po:

Śliczna metamorfoza. Ja jednak poszłabym dalej i ten jałowiec wycięłą. Przycięty odsłania brunatne odrosty od środka, wtedy szpeci. Bukszpany nie zasługują na takie towarzystwo. Lepiej wyglądałyby tu trawy, np. rozplenice, albo powtórzyć carex bronze.
Ślicznie już jest

Iwonko jesteś wspaniała metamorfozę mi zrobiłaś suuuper Teraz widzę, że to działa ogród się zmienia
Ale masz rację trzeba iść za ciosem i ... wyssdzić stąd jałowca. Tylko jak przekonać do tego M? Chociaż jak z tujami 4m mi się udało to tym razem też może sobie poradzęIwonko, trzymaj kciuki
Ogród z tatarakiem w tle 19:04, 04 maj 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)

Reniu moje brzozy pożyteczne mają ponad 2m. Ta brzoza przy różach jest starsza i to zwykła brodawkowata-nie wyrzuciłam, bo mam do niej sentyment
Brzozy kupiłam w b.db cenie w Sierakowicach Prawych u Wilkońskich-tylko trzeba sie targować.

Dziękuję Ci kochana Wygooglowałam sobie tę szkółkę. Wiesz może czy na swojej stronie mają cały asortyment? Bo kardówka kupiła tam grujecznika 2m a na liście takiego nie widzę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:02, 04 maj 2015

Do góry
Przed:

Po:
ren133 napisał(a)
I moje ostatnie zakupy wsadzone

... jeszcze żurawki w odcieniu bordowym i carexy jakieś jasnozielone, nawet wpadające w żółty?
Zastanawiam się cały czas nad tym jałowcem ... nie wiem czy go tu zostawić?

Śliczna metamorfoza. Ja jednak poszłabym dalej i ten jałowiec wycięłą. Przycięty odsłania brunatne odrosty od środka, wtedy szpeci. Bukszpany nie zasługują na takie towarzystwo. Lepiej wyglądałyby tu trawy, np. rozplenice, albo powtórzyć carex bronze.
Ślicznie już jest
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:52, 04 maj 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
wpadłam sobie popatrzeć jak idą prace a tu wątek goni jak szalony a ty kochana działasz ostro - widzę, że wkręciłaś się w ogród na poważnie

Miło mi, że zaglądasz Z tym szybko to nie przesadzajmy... planowałam, że z końcem kwietnia uruchomimy nawadnianie a tu dooopa Nie mogę się już doczekać soczystej zieleni trawnika...i cały czas mam mętlik w głowie czym obsadzić moje wąskie rabaty. Pozdrawiam
Ps Nie wiem czy doczytałaś ale zgapiłam twój pomysł z donicami
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:19, 04 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
No kochana, ale zaszalałaś kulkowo
Tak elegancko się zrobiło

Z jałowcem też miałamdylemat robiąc przedogródek. W końcu przesadziłamgo w ró i przycięłam w poduchy. Może, tak jak koleżanka radzi, trochę go uczesać? W sensie, ze uformować?

Beatko to są te moje kwietniowe nabytki, tylko tej rabaty jeszcze nie pokazywałam Coś mi nie pasuje ten jałowiec, powiem Ci szczerze, razi jakoś... jeśli mam zmienić to wolę teraz Między kulkami jest buchanani (dorzucę jeszcze ze 3szt) i żurawki bordowaworóżowe (co to za przymiotnik?) oraz z lewej strony po łuku carexy jasnozielone. Co byś tam dać w miejsce jałowca?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:05, 04 maj 2015

Do góry
Megi1 napisał(a)

Witaj Ren133, mam pytanko, zielone tło tworzą u Ciebie smaragdy, tak? Co ile centymetrów je wsadzałaś i jakiej wysokości były, kiedy pierwszy raz je wyrównałaś?

Witam Cię u siebie Chętnie Ci odpowiem, ale dopiero w śdodę jak wrócę z wyjazdu M mi podpowiada że co 65cm ale dla pewności przydałoby się sprawdzić Pozdrawiam
Czasem słońce czasem deszcz 17:08, 04 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A dlaczego te grujeczniki mają różne kolory?

właśnie tego do końca nie wiem, myślę że odmianowy po prostu ma liście czerwone a bezodmianowy zielone
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:54, 04 maj 2015

Do góry
Gratulacje tysiączka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:38, 04 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
I moje ostatnie zakupy wsadzone

... jeszcze żurawki w odcieniu bordowym i carexy jakieś jasnozielone, nawet wpadające w żółty?

Zastanawiam się cały czas nad tym jałowcem ... nie wiem czy go tu zostawić?

Witaj Ren133, mam pytanko, zielone tło tworzą u Ciebie smaragdy, tak? Co ile centymetrów je wsadzałaś i jakiej wysokości były, kiedy pierwszy raz je wyrównałaś?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:31, 04 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Witaj Reniu i żałuj ze ciebie z nami nie było, ogród u Kasi cudny, klimatyczny, dom jeszcze bardziej, luz i przestrzen a dookoła las i staw, do tego gospodarze wspaniali, jedzonko wysmienite, dwa przyjazne pieski, fajne towarzystwo i pogoda dobra, mimo złych prognoz...wszystko razem daje w efekcie wspaniale spędzona majówke.

Co do donic to niechcacy mis ie dopasowała skalnica do stokrotek a obie razem do tła na schodach i tarasie
Pozdrawiam

Tak myślałam, że będzie fajnie
A z tym niechcący to mnie nie przekonasz
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:15, 04 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jaka zadowolona ...musiało być fajnie ... piękne masz stokrotki w donicy
Pozdrawiam

Witaj Reniu i żałuj ze ciebie z nami nie było, ogród u Kasi cudny, klimatyczny, dom jeszcze bardziej, luz i przestrzen a dookoła las i staw, do tego gospodarze wspaniali, jedzonko wysmienite, dwa przyjazne pieski, fajne towarzystwo i pogoda dobra, mimo złych prognoz...wszystko razem daje w efekcie wspaniale spędzona majówke.

Co do donic to niechcacy mis ie dopasowała skalnica do stokrotek a obie razem do tła na schodach i tarasie
Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:45, 04 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
te najniższe, nie pamiętam 4,5 chyba

Dzięki bo zastanawiałam się nad 45 i 58mm
Czasem słońce czasem deszcz 14:35, 04 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Grujecznik nr 1

Grujecznik nr 2

różanecznik w pełni

ostatni kwiatek na Amanogawie, resztę przeoczyłam

A dlaczego te grujeczniki mają różne kolory?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:22, 04 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ana, jaki rozmiar ekobordów stosujesz między trawnik a żwirek?
te najniższe, nie pamiętam 4,5 chyba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:16, 04 maj 2015

Do góry
Ana, jaki rozmiar ekobordów stosujesz między trawnik a żwirek?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:41, 04 maj 2015

Do góry
rozark napisał(a)
ja bym zostawiła tylko trochę przycięła aby miał bardziej regularny kształt i pasował do kul

Zrobię tak jak mówisz wkleję zdjęcia i zobaczymy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies