Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Magda_ 15:45, 04 maj 2015

wpadłam sobie popatrzeć jak idą prace a tu wątek goni jak szalony a ty kochana działasz ostro - widzę, że wkręciłaś się w ogród na poważnie
ren133 18:05, 04 maj 2015

Megi1 napisał(a)

Witaj Ren133, mam pytanko, zielone tło tworzą u Ciebie smaragdy, tak? Co ile centymetrów je wsadzałaś i jakiej wysokości były, kiedy pierwszy raz je wyrównałaś?

Witam Cię u siebie Chętnie Ci odpowiem, ale dopiero w śdodę jak wrócę z wyjazdu M mi podpowiada że co 65cm ale dla pewności przydałoby się sprawdzić Pozdrawiam
ren133 18:19, 04 maj 2015

szemusia napisał(a)
No kochana, ale zaszalałaś kulkowo
Tak elegancko się zrobiło

Z jałowcem też miałamdylemat robiąc przedogródek. W końcu przesadziłamgo w ró i przycięłam w poduchy. Może, tak jak koleżanka radzi, trochę go uczesać? W sensie, ze uformować?

Beatko to są te moje kwietniowe nabytki, tylko tej rabaty jeszcze nie pokazywałam Coś mi nie pasuje ten jałowiec, powiem Ci szczerze, razi jakoś... jeśli mam zmienić to wolę teraz Między kulkami jest buchanani (dorzucę jeszcze ze 3szt) i żurawki bordowaworóżowe (co to za przymiotnik?) oraz z lewej strony po łuku carexy jasnozielone. Co byś tam dać w miejsce jałowca?
ren133 18:52, 04 maj 2015

Magda_ napisał(a)
wpadłam sobie popatrzeć jak idą prace a tu wątek goni jak szalony a ty kochana działasz ostro - widzę, że wkręciłaś się w ogród na poważnie

Miło mi, że zaglądasz Z tym szybko to nie przesadzajmy... planowałam, że z końcem kwietnia uruchomimy nawadnianie a tu dooopa Nie mogę się już doczekać soczystej zieleni trawnika...i cały czas mam mętlik w głowie czym obsadzić moje wąskie rabaty. Pozdrawiam
Ps Nie wiem czy doczytałaś ale zgapiłam twój pomysł z donicami
Iwk4 19:02, 04 maj 2015

Przed:

Po:
ren133 napisał(a)
I moje ostatnie zakupy wsadzone

... jeszcze żurawki w odcieniu bordowym i carexy jakieś jasnozielone, nawet wpadające w żółty?
Zastanawiam się cały czas nad tym jałowcem ... nie wiem czy go tu zostawić?

Śliczna metamorfoza. Ja jednak poszłabym dalej i ten jałowiec wycięłą. Przycięty odsłania brunatne odrosty od środka, wtedy szpeci. Bukszpany nie zasługują na takie towarzystwo. Lepiej wyglądałyby tu trawy, np. rozplenice, albo powtórzyć carex bronze.
Ślicznie już jest
ren133 19:39, 04 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Przed:

Po:

Śliczna metamorfoza. Ja jednak poszłabym dalej i ten jałowiec wycięłą. Przycięty odsłania brunatne odrosty od środka, wtedy szpeci. Bukszpany nie zasługują na takie towarzystwo. Lepiej wyglądałyby tu trawy, np. rozplenice, albo powtórzyć carex bronze.
Ślicznie już jest

Iwonko jesteś wspaniała metamorfozę mi zrobiłaś suuuper Teraz widzę, że to działa ogród się zmienia
Ale masz rację trzeba iść za ciosem i ... wyssdzić stąd jałowca. Tylko jak przekonać do tego M? Chociaż jak z tujami 4m mi się udało to tym razem też może sobie poradzęIwonko, trzymaj kciuki
Kacha123 20:34, 04 maj 2015

Cudna metamorfoza
katarzynkak 21:31, 04 maj 2015

Renia ładnie wyszło.
Aż trudno uwierzyć, ze to te same miejsce
Gratuluje.

ps. ja bym chyba też jałowca przeniosła gdzie indziej...
Megi1 22:03, 04 maj 2015

ren133 napisał(a)

Witam Cię u siebie Chętnie Ci odpowiem, ale dopiero w śdodę jak wrócę z wyjazdu M mi podpowiada że co 65cm ale dla pewności przydałoby się sprawdzić Pozdrawiam

OK, czekam cierpliwie
pozdrawiam i udanego wyjazdu życzę
lindsay80 22:11, 04 maj 2015

metamorfoza wyszła rewelacyjne, ale kulasy nabyłaś ogromniaste!