Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 23:33, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I jak się teraz czują twoje paznokcie?
Ja przez 3 lata chodziłam na pedicure i żel Latem zrezygnowalam Oświadczyłam e-Mowi, że kasę będę odkładać i wiosną zrobię zakupy do ogrodu Ale chyba skarbonkę muszę kupić, bo wydatków zawsze więcej, niż kasy i jeszcze nic nie odłożyłam, hi, hi
przez lata nosiłam akryl, od trzech lat nie noszę chociaż przyznam, że ostatnio mnie kusiły znowu..
Ogródek Iwony 23:30, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu i co? Firanki masz?
Ja jestem troszkę pod presją sióstr e-Ma.
W zeszłym roku większość firanek u mnie wylądowała po bokach okien robiąc za delikatne zasłonki. Wymieniłam grube firany na lekkie z kółkami do przetknięcia na karniszu. Lubię ich biel, bo ściany kolorowe (na razie) .
Szwagierki skrytykowały to oczywiście, a ja powiedziałam, ze lubię odkryte okno, bo mogę patrzeć na drzewa, jak wachlują. Temat się skończył.
Tylko w salonie mam firanki do połowy okna, bo za duże okno i trochę było mi tu łyso wieczorem, jak okna straszyły mnie czernią nocy. Mam zamiar wymienić rolety na tzw. dzień - noc i wtedy będzie ok, ale muszę jeszcze poczekać

firanek nie mam od jakichś lat 15-stu.
Ogródek Iwony 23:22, 16 gru 2014

Do góry
gardney napisał(a)
Aneta to chyba o to chodzi: stroik

Magda, dokładnie ten
Musze nauczyć się linkować, tak, jak ty to robisz. ładniej to wygląda
Ogródek Iwony 23:20, 16 gru 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a o jakim prostokątnym stroiku mówisz? bo ja chyba przeoczyłam

Zobacz tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=456 i następną stronę
Ogródek Iwony 23:18, 16 gru 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Iwonko tylko krowa zdania nie zmienia. Jeszcze 4 lata temu mówiłam że poza trawnikiem nie chcę nic by paznokci nie połamać

I jak się teraz czują twoje paznokcie?
Ja przez 3 lata chodziłam na pedicure i żel Latem zrezygnowalam Oświadczyłam e-Mowi, że kasę będę odkładać i wiosną zrobię zakupy do ogrodu Ale chyba skarbonkę muszę kupić, bo wydatków zawsze więcej, niż kasy i jeszcze nic nie odłożyłam, hi, hi
Ogródek Iwony 23:16, 16 gru 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

moja mama robiła mi wyrzuty, że okna bez firanek to tak jakby było właśnie sprzątanie

Aniu i co? Firanki masz?
Ja jestem troszkę pod presją sióstr e-Ma.
W zeszłym roku większość firanek u mnie wylądowała po bokach okien robiąc za delikatne zasłonki. Wymieniłam grube firany na lekkie z kółkami do przetknięcia na karniszu. Lubię ich biel, bo ściany kolorowe (na razie) .
Szwagierki skrytykowały to oczywiście, a ja powiedziałam, ze lubię odkryte okno, bo mogę patrzeć na drzewa, jak wachlują. Temat się skończył.
Tylko w salonie mam firanki do połowy okna, bo za duże okno i trochę było mi tu łyso wieczorem, jak okna straszyły mnie czernią nocy. Mam zamiar wymienić rolety na tzw. dzień - noc i wtedy będzie ok, ale muszę jeszcze poczekać
Ogródek Iwony 23:09, 16 gru 2014

Do góry
eda napisał(a)

Super super zdolna bestia cała rodzinka zdolna
U mnie ptaki na razie nieśmiałe chyba kotów się boją
spokojnej nocki

Edytko, u mnie Tola (moja psina) przegania wszystkie psy i koty. Mam nadzieję, ze ptaszki będą mogły spokojnie się stołować. Muszę tylko zamówić więcej ziaren, bo czytam, ze ptaszki - to żarłoki
Ogródek Iwony 23:07, 16 gru 2014

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

Iwonka te bombki sa przepiekne! chyba trzeba cierpliwosci do nich

Agnieszko, samo zawijanie z zegarkiem w ręku zajęło mi 10 minut - sztuka. Na taki efekt warto poświęcić ten czas. Kokardki można zrobić w czasie reklam filmowych. Przyklejałam je klejem na gorąco, więc lepiej robić hurtem. W zeszłym roku robiłam z cekinkami i tam przypinałam szpileczką, ale się luzowało
Ogródek Iwony 23:04, 16 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie maluj tylko posmaruj olejem , wystarczająco zabezpieczy drewno. Zdolny Twój M.

Bogdziu, Magdo, Ewo, pięknie dziękuję za radę. Będzie olejowany
Jak fajnie tu być z wami. Człowiek ma mniej dylematów. Inni radzą, nie trzeba się zastanawiać i troszkę czasu wolnego na czytanie wątków jest
Ogródek Iwony 23:01, 16 gru 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Już widzę te tłumy ptaszków w karmniku Nie wiem czy malować.

Violu, choć kilka zrobi mi wielką radochę. Długo czekam na ten karmnik, rodził się w bólach między produkcją schodów, a czasem wolnym po pracy Ale jest dla mnie (właściwie dla ptaszków, tylko na moją prośbę się znaczy) i robiony przez e-Musia Jego szef kupił gotowy. Nie chciało mu się robić
Ogródek Iwony 22:56, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Magda, najpierw musiałaby trafić na takie forum, jak nasze.
Na razie widząc mnie z aparatem woła: znowu mamo to zielsko fotografujesz?
Ale nie jest źle. Poprosiła o kwiatka do swojej kawalerki.
A moja koleżanka z pracy nigdy nie tolerowała kwiatów. Niedawno ją odwiedziłam i byłam w szoku, busz roślinny miała na oknach
Iwonko tylko krowa zdania nie zmienia. Jeszcze 4 lata temu mówiłam że poza trawnikiem nie chcę nic by paznokci nie połamać
Ogródek Iwony 22:10, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Eda, też buziam.

Właśnie M przesłał mi fotkę karmnika - jeszcze gorącą, prosto z warsztatu. malować, czy zostawić surowy? Gdzieś czytałam, ze ptaszki nie lubią zapachu tych wszystkich dodatków

edit: Zapomniałam dodać, ze nawet karmnikowi M zrobił taki sam niesymetryczny układ dachu, jak na domu, hi, hi

Super super zdolna bestia cała rodzinka zdolna
U mnie ptaki na razie nieśmiałe chyba kotów się boją
spokojnej nocki
Ogródek Iwony 22:01, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
I jeszcze bombki zrobiłam na choinkę. Białe. Miała być próba z kaszy, już miałam wszystko przygotowane i zaczęłam owijać kulkę wstążką. Spodobało mi się i oto efekt - inny, niż początkowe założenie Kupiłam też świeczki małe. Spodobał mi się Łukasza ostatni prostokątny stroik, jutro M ma dowieźć mi sklejkę, może coś wymodzę jeszcze

Iwonka te bombki sa przepiekne! chyba trzeba cierpliwosci do nich
Ogródek Iwony 21:38, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Eda, też buziam.

Właśnie M przesłał mi fotkę karmnika - jeszcze gorącą, prosto z warsztatu. malować, czy zostawić surowy? Gdzieś czytałam, ze ptaszki nie lubią zapachu tych wszystkich dodatków

edit: Zapomniałam dodać, ze nawet karmnikowi M zrobił taki sam niesymetryczny układ dachu, jak na domu, hi, hi

Nie maluj tylko posmaruj olejem , wystarczająco zabezpieczy drewno. Zdolny Twój M.
Ogródek Iwony 21:24, 16 gru 2014

Do góry
Eda, też buziam.

Ogródek Iwony 20:52, 16 gru 2014

Do góry
Dorobiłam dziś 15 bombek białych - 10 tej samej wielkości i 5 większych. Ciekawa jestem, jak będą wyglądać na choince. Do tego mam trochę białych szklanych bombek z poprzednich lat, szklane aniołki, srebrne bombki z brokatem kupione w tym roku. I mam sztuczną choinkę, a marzy mi się żywa. Tyle lat mieliśmy żywą choinkę, odkąd e-M w delegacji i nie ma czasu jeździć za choinką, kupiliśmy sztuczną. Zobaczę, co da się zrobić ...

Pracuję jeszcze nad stroikiem prostokątnym wg pomysłu Łukasza. Pewnie nie wyjdzie tak samo, a raczej nie wyjdzie, bo podstawą jest srebro. I zastosowałam sklejkę jako podkład.
Ogródek Iwony 20:52, 16 gru 2014

Do góry
Kasiu (kasiek), dziękuję, że zajrzałaś. Bombki lubię robić własnoręczne. Potem co roku zostają jakieś ozdoby, do których się ma sentyment

Kasiu (Katkak), wianuszek skopiowany od Ewy z kopać, grabić... Ewa robiła na podkładzie styropianowym, jeszcze ma taki śliczny ze sznurka i czapeczek żołędzi. Ja zaplotłam wianki z winobluszczu. Chodziło o to, by jak najmniej kupować, aby było skromnie i z tego, co ma się pod ręką. Dziś splotłam jeszcze jeden wianek z gałązek brzozy - też fajnie się plecie. Potem klejem na gorąco przyklejałam. Na koniec pomalowałam farbą w sprayu.

Yolu, tam gdzie M pracuje, przy jego domku rośnie wielki orzech. W zeszłym roku przywiózł tyle orzechów, że nie daliśmy rady zjeść. Zostały, więc wykorzystałam do wianka. Tegoroczne zostały zjedzone jeszcze przed świętami. Słodkie, mięciutkie, mniam I w tym roku się nie patyczkowałam z nimi. Jak szłam do kotłowni podłożyć do pieca, to przy okazji młotkiem łupałam orzechy Ani się obejrzałam, a takich łasuchów znalazło się więcej

Reniu, masz rację. Zeszłorocznych orzechów nie jest tak szkoda, jak tych świeżych.

Moja bajka 18:01, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Śliczny karmnik. Chciałam taki e-Mowi pokazać, to znaleźć nie mogłam. Wczoraj zrobił inny, ale dopiero w sobotę go zobaczę.

Fajnie, karmnik-niespodzianka . Pochwal się nim koniecznie
Grembosiowo 17:18, 16 gru 2014

Do góry
Mi tez krzesełka się podobają. Masz elegancki domek, w takim specyficznym stylu. Do tego ładny ogród. Wianki śliczne. Pozdrawiam.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:57, 16 gru 2014

Do góry
Gosiu, ślicznie wyglądają bombki na twoich stożkach. Muszę się zainspirować. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies