Dla Sępa....
Homebush
A tu przykład że róze i azalie moga rosnac razem, daję jedne i drugie nawozy (prawdę mówiąc raz do roku) a one nic sobie z tego nie robia i dobrze rosna i kwitna.
Ze snem mam podobnie.Do kuchni po 19-tej nie zaglądam...ale wieczorem trochę podglądam...
Podgladam też dzięcioła,który zagląda do karmników ze słonecznikiem.
Ula ja wysiałam ze 3 metry kosmosu i jakiś innych pierzastych i cudnie mi wzeszły - nasiona zbierałam chyba ze 2 lata od ludzi i miałam sporo
ja się patrzę dzisiaj a one pod wodą - były za małe więc nic z tego...trudno
Teraz zapytowywanko - czego koleżance brak.. w zeszłym roku baaardzo cierpiała porażona rdzą i widocznie słabiej sobie poczyna w tym sezonie - zawsze miała wielkie piękne pąki, teraz malusie.. Dysponuję magiczną siłą, gnojówką z pokrzywy.. czy coś z tych rzeczy może jej pomóc, czy raczej w inne specyfiki iść? Bo nie wiem, czy gnojówka za bardzo jej nie popędzi i nie zmęczy bardziej?
No i mamy zwyciężczynię w konkurencji na pierwsze kwiaty róż LO
Jakaś niska ta lilia złotogłów - nie wiem czy to kwestia odmiany czy coś pomerdałam i za daleko wsadziłam w rabatę - wreszcie zobaczę kwiaty po 1,5 roku od posadzenia cebuli ciekawe czy nie pomylili odmiany
No wiem właśnie i dlatego nie miałam ale Ewa Sierika najpierw podarowała mi nasiona i to mnie pokusiło. Nasiona wysiałam ale jakoś mi się nie udało, kupiłam sadzonkę a tymczasem Ewa była u mnie z Aldoną bo zrobiłysmy sobie male spotkanko jak jeszcze było ładnie i do stałam od Ewy cudowną sadzonkę.
Przy okazji dowiedziałam się że musi mieć stale mokro i koniecznie trzeba nawozić
dziś robiłam fotki - moja jedyna kamasja co roku ma tak i nie zakwitła przez 2 lata
Haniu...Freda ma niezbyt dużo pędów,u mnie trochę przymarza...ale kwiat ma przepiękny i ciemno bordowe liście.
Dziękuję za wizyty...naprawdę codziennie?Jesteś niesamowita.
Zmieniłam miejscówkę dwóm sadzonkom kostrzewy, straciły niebieski kolor, bo rosły w dobrej ziemi.
Dostały piasek, liczę na odzyskanie koloru.
Posadzony klon, podoba mi się
Ostróżki od Bogusi mają pączki
Następne dwie nowe mają do towarzystwa starsze siostry.
W miejsce po White Feather wsadziłam żurawkę.
To trawa Red Baron od Basi, widać jaka ładna.
Niżej moja, trzeba patrzeć przez lupę.
To ich nowe miejsce, mam nadzieje, że będzie im tu lepiej i zaczną rosną.