Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Iwona100 16:31, 17 maj 2019

Witam. Trafiłam do Ciebie szukając informacji o lipie drobnolistnej.Widziałam odmianę Winter Orange w ogrodniczym i bardzo mi się spodobała. Czy polecasz to drzewo? Czy nie choruje? Listki ma przepiękne.
vita 21:23, 17 maj 2019

mira napisał(a)
dalie mi się nie pokazuja sadzone 1-go maja

nie wiem co mi tak bujnie rośnie

Może dalia sadzona 1-go maja? Jak smakowała pasta z pesto z czosnku niedźwiedziego? Aż zapach poczułam jak przeczytałam.
Cudna rabata floksowa, jak wy te bujne rabaty robicie? Mnie wychodzą tylko te cieniste.
Czekam, jak wszyscy...
Gardenarium 21:36, 17 maj 2019

mira napisał(a)

czy to ćma? - mam 4 bukszpany - ja nie bukszpanowa ale by mi żal było - jak mi ćma załatwi to ratowac nie będę - lubię tawuły już o cisach nie wspomnę choć przecież jakaś ćma cisowa może też się pojawić - ekologia....

Nie, moim zdaniem to nic groźnego, podmarzły te młode przyrosty, ja mam tak samo. Obetnij i się nie martw. To żadna z wymienionych chorób, po prostu przymrozki

Instagram Ogrodowiska
tulucy 22:29, 17 maj 2019

Miro a to coś co nie wiesz, to może chaber białawy?
Wiolka5_7 23:27, 17 maj 2019

Gardenarium napisał(a)

Nie, moim zdaniem to nic groźnego, podmarzły te młode przyrosty, ja mam tak samo. Obetnij i się nie martw. To żadna z wymienionych chorób, po prostu przymrozki

Też tak myślę,u mamy też zmroziło młode przyrosty i tak wyglądają
Wendy79 23:38, 17 maj 2019

Relację z Twojego ogrodu z przyjemnością przeczytałam i czekam dalej. Jakoś też mi zamaiło się w sercu i robię co mogę Trawy nie mam jak skosić, trudno. Z chwastami na bylinowych nie ma kiedy wyplewić, trudno. Drugie zmiany teraz mam, więc jak nie leje to godzinkę-dwie wygospodaruję rano dla ogrodu i biegnę do pracy. Dzisiaj w końcu wsadziłam pory i seler naciowy z wysiewów, pierwszą porcję szpinaku wyrwałam, bo zakwitła i już mi deszcz lał po plecach. Kolejne nasiona przygotowałam na jutro. Kupiłam z ciekawości sadzonkę karczocha.
Gruszka_na_w... 00:01, 18 maj 2019

Pod wpływem lektury spora część Twej majowej radości spłynęła na mnie. Bardzo, bardzo klimatycznie jest teraz na froncie. Ten klon to mój ulubieniec.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Urszulla 02:16, 18 maj 2019

Ten deszczowy czas był bardzo dramatyczny. Ale dla ogrodu chyba idealny. Teraz dopiero zobaczyłam ile wody trzebaby zużyć żeby ogród był bujny.

Co do ćmy choć nie cierpię tego tematu...jak znajdziesz oprzęd to trzeba usunąć bo w środku siedzi gąsienica. I tyle.

Wyślesz mi na PW przepis na pesto z czosnku niedżwiedziego, bo takowy posiadam.
Urszulla 02:18, 18 maj 2019

mira napisał(a)
wczoraj wieczorem odbyłam spacer z wiaderkiem po ogrodzie i zbierałam ślimaki - malutkie są ale są - nie pamiętam kiedy ostatni raz takie spacery robiłam - że z wiaderkiem

bujność - mam taką radość w ogrodzie i taki luz że mnie nic nie wadzi żadna lista prac ani chwasty - żeby mi w maju coś radość odbierało o nie !
żeby mi nie przeszło

warzywnik dostarcza listków sałatek - jem i jem - moc smaku

nie mam pojęcia co to posadziłam

Warzywnik cudowny.
mira 21:18, 24 maj 2019

Hej!

ale mam zaległości i na forum i w ogrodzie,
jeszcze z 6 maja są posty do przejrzenia na forum choć przyznam że czasem podglądam

jak tam ogrodujecie na maksa co ?
za miesiąc krótsze dni, pasuje teraz wieczorami nie wychodzić z ogrodu ......bo ślimaki nie lenią się brrr

dzisiaj dumałam jakie kaloszki kupić - mam krótkie i takie ocieplane
o takie

ale chyba jednak trzeba takie pod kolano - chociaż nie podoba mi się ten wydatek