Hej kotek wiadomo u wszystkich tak samo . Człowiek tęskni a świat się kręci . Porządki wioaenne to jest robota cięcie traw zajmuje sporo czasu. Buxiaki.
Kochana, po tej wichurze dzisiejszej to dużo tulipanów ucierpiało - moje tak się niektóre pokładały, że nie wiem, czy jutro nie będę musiała prostować
A wiesz, że ja chyba też takie mam pąki mam wśród Purple pion? Jutro obadam mojego Labradora, bo faktycznie na fotce wyszedł jakiś jasny - może to dlatego, że drugoroczny
Hej,
proszę spójrzcie na zdjęcia, jak wytępić ten chwast - czy to jest perz? Jak się tego pozbyć nie uszkadzając trawnika. Mam to od kilku lat i z roku na rok jest tego coraz więcej. Odznacza się od reszty trawy kolorem, źdzbłami oraz tym, że dużo szybciej rośnie. Proszę pomóżcie. Jeśli to pomoże to dodam, że sprawdzałem ph i urodzajość gleby jakimś prostym miernikiem. PH jest na poziomie 7-7,5 a urodzajność poniżej niskiego poziomu. Jest kilka cm czarnoziemu i poniżej gleba jest piaszczysta. Aktualnie rozsiałem nawóz siarczan amonu żeby obniżyć ph. Dwa tygodnie później mam zamiar rzucić nawóz npk albo saletrę amonową. Myślicie, że dobrze robię?