Bajeczna jest ta rabatka, taka kolorowa
Fajnie że masz miejsce na łączkę, muszę pomyśleć nad nią i ja, może dam pasek gdzieś w warzywniaku
Ładny kolor tych tulipanów , wiesz jaka to odmiana ? Przy leśnym zakątku by mi pasowały
Damian, jak dokładnie nie będziesz plewił, orlików też będziesz mieć moc, warto
Te ławki, to pomysł męża, wygodne, tanie, proste, więc polecam, małe koszty, a się sprawdzają...połaź tam i wyczuj miejsce, nie za dużo dawaj, zrób tak aby i Ty i rośliny miały miejsce
tak chronię rodki przed Leosiem, w klatce
i tak, to nie pomaga
cóż, może za parę lat mu minie
Kalina o trochę innych kwiatach, talerzowatych z kwiatami płonnymi na zewnątrz i płodnymi wewnątrz kwiatu. Dopiero rozkwitnie.
Kiedyś proponowałam te kaliny na wymianę, ale chętny nikt się nie znalazł.
Działo i dzieje
W piątek urodziny synka i zrobiłam mu poduchę
Sobota, jadę do mamy
Niedziela, dzieci do mnie na święto mamy.
A wieczorami robię cudo z szyszek, ale już na sprzedaż, trwa to już 3-miesiące, mega pracochłonne. Może ktoś kupi to moje dzieło rąk, do dziś mnie stale bolą dłonie od wycinania szyszek.
trudno łączyć pracę, z ogrodem i hobby
To, o co pytasz, to tymianek super mi zadarnia i pożyteczny, to w końcu zioło
czar magnolii parasolowatej, tu druga
jak wnuki wyrosną, likwiduję huśtawkę, tam coś nowego mam już w planie
a huśtawka będzie oparta na drzewach, będzie bujanie...do nieba błękitu.
teraz azalie, potem hortensje
u mnie słonko wylazło
robię obiad, siedzę na forum, piekę marchwiaka
no i zaraz moje białe dywany z czyszczenia przywiozą
Dąbrówka kwitnie i kwitnie, podobna jest do szałwii, rozrosła się na obwódce oczka i zachwyciła mnie. Nie sądziłam, że tak ładnie rozkwitnie.
Trzymałam ją dla czekoladowych liści tak jak żurawki palace Purple.
Tutaj szerzej, ale od tygodnia już rośnie tam koło liliowców klon Garnet, nad oczkiem.
Witam.
05.05 posiałem trawę barenbrug green universal. Glebę przekopałem, chwasty usunąłem. Nie nawiozłem żadnej nowej, ani specjalnej do trawy. Posiałem w rodzimej, piaszczystej.
Minęło 2.5 tygodnia i na dzień dzisiejszy tak wygląda:
Czy ona ma się dobrze? u
Podlewam 2-3 razy dziennie. Co prawda było mało słońca i temperatury też nie za wysokie... Ale czy po tym czasie nie powinno być bardziej zielono?